rss
05/10/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Барак Обама знову опинився в центрі уваги

Екс-президент США за кілька днів відзначився двома знаковими заявами. У першій він назвав зняття звинувачень з Майка Флінна, ексрадника Дональда Трампа з нацбезпеки, «загрозою системі американського права». У другій Обама оцінив дії Трампа з протидії епідемії COVID-19 як «абсолютно хаотичне лихо».

Обама і протягом 8 років в Овальному кабінеті не обмежував себе дотриманням президентського етикету. Не робить він цього і після відходу з Білого дому. Якщо решта президентів США намагаються піти з громадського життя і не коментувати вчинки своїх «наступників», то Обама безупинно давав собі волю критикувати все те, що робить Трамп.

Утім, цікаво, що зараз Обама вирішив прокоментувати два інфоприводи, в кожному з яких саме він сам відіграє не останню роль. Адже буквально днями стало відомо, що Обама знав про прослуховування Флінна агентами ФБР.

Ймовірно, що саме він і віддав відповідний наказ. У нормальних умовах такий вчинок – стеження за транзитною командою опозиційного кандидата на виборах – призвів би до скандалу, серйознішого, ніж Уотергейт. Але на фоні галасу навколо «Рашагейту» і звинувачень проти Трампа у зв’язках із Кремлем це вдалося заглушити.

А питання боротьби з епідеміями не в кращому світлі виставляє рішення Обами витратити дві третини запасу медичних товарів (масок, рукавичок і респіраторів) у 2009 році, і його не поповнювати. Свинячий грип тоді дійсно лютував, але навряд чи варто це вважати виправданням для відмови упродовж наступних 6 років поповнювати стратегічний запас медикаментів, які тепер – у гострому дефіциті.

Обама планує відігравати велику роль і в кампанії Байдена. Можливо, навіть вести кампанію замість його віце-президента. Варто очікувати, що всі ці скандальні подробиці з минулого адміністрації Обами будуть щосили використовуватися стратегами кампанії Трампа під час передвиборної агітації.

Джерело: «Політика в Америці. Вибори-2020»
(https://www.facebook.com/usapoliticsonline/)

У Білому домі закликають не поспішати з послабленням карантину

Губернатор Іллінойсу самоізолювався: один із топ-співробітників захворів на коронавірус

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers