rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Поради фахівців \ Моя професія зараз не популярна. Що робити?

Карантин вніс свої корективи у ринок праці. Спеціалісти, які ще вчора користувались високим попитом серед роботодавців, зіткнулись з тим, що наразі вакансій для них немає. Або ж з тим, що за цікаве місце доводиться конкурувати із 10 іншими кандидатами.

Деякі галузі, на жаль, були змушені радикально скоротити працівників. Мова йде, насамперед, про готелі, ресторани, туроператорів тощо. В багатьох сферах вдалось зберегти штат, проте обсяги робіт (і, як наслідок, сума заробітку) впали. Що ж робити, якщо ваша професія чи галузь зараз менш популярна, ніж до карантину? Експерти grc.ua підготували перелік сфер, де можна працевлаштуватись, не маючи профільного досвіду або професійного стажу взагалі.

Так, згідно з аналізом бази вакансій grc.ua, найбільшим попитом серед роботодавців користуються спеціалісти з досвідом від 1 до 3 років. На них у середині квітня було розраховано 49% пропозицій про роботу. Проте – є хороша новина і для новачків. Вони другі за популярністю, і у понад чверті вакансій (28%) роботодавці декларували готовність найняти співробітника без досвіду. Ким же може влаштуватись працювати кандидат-початківець або той, який наразі змушений змінити свою професію?

- Продавцем

Ця професія, по-перше, досить відкрита для новачків. А по-друге, дозволяє вибрати ту спеціалізацію, яка вам більше до душі. Так, можна займатись реалізацією техніки, комусь буде більше до вподоби продаж косметики та парфумерії, а хтось надасть перевагу продовольчому магазину. У таких вакансіях вимог щодо досвіду роботи часто не висувають. Проте роботодавці наголошують, що хотіли б бачити в колективі комунікабельних, грамотних, тактовних, пунктуальних та відповідальних працівників, які можуть працювати в команді та націлені на результат.

- Оператором call-центру

Грубо кажучи, вакансії для операторів call-центрів можна розділили на дві категорії: з вихідними дзвінками і без. У першому випадку мова йде більше про продаж продуктів та послуг роботодавця. У другому ж – співробітник має відповідати на вхідні дзвінки, консультувати клієнтів, допомагати вирішити їхню проблему та фіксувати такі звернення. Обидва варіанти мають як свої переваги, так і підводні камені. І вибір цілком залежить від ваших особистих вподобань.

- Спеціалістом служби підтримки клієнтів в IT-компанії

Звичайно, що ця посада за своїми функціональними обов’язками дуже перегукується з передньою - оператором call-центру. Ми виділили її окремо з двох причин. По-перше, у таких вакансіях, окрім традиційних комунікабельності, доброзичливості та грамотності, вимагають володіння іноземною мовою як мінімум на рівні upper-intermediate. Окрім англомовних кандидатів, варіанти працевлаштування є для знавців італійської, польської, португальської мов тощо. По-друге, така робота відкриває ширші кар’єрні горизонти. Адже в багатьох IT-компаніях діють програми професійного розвитку співробітників. Тому, якщо ви хотіли «увійти в IT», то посада спеціаліста служби підтримки – дуже непоганий варіант для цього.

- Працівником складу чи сфери логістики

Співробітники логістики та складські працівники – серед найменш уразливих професій в умовах карантинних обмежень. Ба більше, із збільшенням попиту на доправлення товарів, потреба у таких спеціалістах тільки зросла. Є варіанти працевлаштування і для кандидатів без досвіду: експедитором, вантажником або менеджером складу. Перевагами стануть добре розвинені комунікативні навички, пунктуальність та уважність.

- Консультантом
з банківських послуг

Ця посада також близька до спеціалістів з продажів та співробітників служби підтримки та передбачає виконання планів продажу в певному сегменті. Але у даному випадку мова йде про спеціалізовані банківські продукти – наприклад, про готівкове кредитування чи про продажі малим корпоративним клієнтам та мікро-бізнесу. Це накладає певний відбиток на перелік вимог, які висувають потенційні роботодавців. Наприклад, вони були б раді співробітникам з аналітичним складом розуму, з вищою чи незакінченою вищою освітою за профільною спеціальністю, активним та ініціативним. А ще такі вакансії дають всі переваги роботи в банку. Наприклад, стабільність, з якою часто асоціюють цю сферу.

Звичайно, що переліченими професіями варіанти працевлаштування для кандидатів без досвіду не вичерпуються. Якщо наразі ви змушені перекваліфіковуватись або під час вимушеної ізоляції переосмислили свою професію та вирішили її змінити, почніть діяти, оновіть резюме та відгукуйтесь на вакансії.

Бажаємо успіхів!

Джерело: Grc.ua (https://grc.ua)

Здоровий глузд проти коронавірусу – частина третя

Білий дім нарощує підтримку Тайваню

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers