rss
04/18/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Проблема \ Кримінал \ Оточення Яреми за 14% стягне для «Укргазбанку» чверть мільярда боргів «УПК»

ПАТ «Акціонерний банк «Укргазбанк» 29 квітня уклало угоду з ТОВ «Балицький Лоєрс» про юридичні послуги зі стягнення заборгованості з боржників за 30,59 млн грн. (тут і далі все наведено без ПДВ).

Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Протягом року юристи повинні стягнути 214,97 млн грн. заборгованості за кредитними договорами від 23 вересня 2016 року: 103,39 млн грн. – із ТОВ «УПК Коммерц», 78,30 млн грн. – із ТОВ «УПК-Європлюс», 33,28 млн грн – із ТОВ «Баришівська ГНС».

Вартість послуг фірми зі стягнення боргу містить 2% від стягуваної суми, що становить 4,30 млн грн., а також погодинні ставки фахівців залежно від витраченого ними часу.

Погодинні ставки п’яти адвокатів виконавця складає 3-4 тис. грн., юриста – 1 500 грн.

При цьому разом комісія і погодинна оплата не повинні перевищувати загальну суму договору 30,59 млн грн. Ця максимальна сума дорівнює 14% від суми, що стягується.

Нагадаємо, у березні 2019 року «Укргазбанк» замовляв ТОВ «ВіДіЕй Груп» стягнення заборгованості з інших боржників за 7,5% від стягуваної суми плюс погодинна оплата фахівців – 3-7 тис. грн. Максимальна сума договору дорівнювала 8,3% від суми, що стягується. Отже, зараз комісія і ставки – нижчі, але більше закладено на погодинну оплату.

За даними сайту банку, на тендер прийшли «Балицький Лоєрс» із комісією 2% та сумою ставок 20 тис. грн., ТОВ «Укр-Трейд-Менеджмент» із комісією 3,3% та сумою ставок 44 тис. грн., АО «Моріс Груп» із комісією 3,7% та сумою ставок 8 тис. грн.

Створеною в 2018 р. столичною фірмою «Балицький Лоєрс» зі статутним капіталом 100 грн. володіє та керує киянин Андрій Балицький. Він також є засновником і директором ТОВ «Юридична компанія «Брок Партнерс», яким раніше володіли Роман Берковський і ТОВ «Престиж Інвест Буд» Романа Масола, а перед ними – Олексій Санжаревський.

Крім того, Балицький – директор ТОВ «Градо Інвест» Санжаревського.

Санжаревський разом із Романом Поліщуком володіє ТОВ «Фуд Трак Україна». У 2012-2015 рр. співзасновником цієї фірми був Іван Бондаренко, станом на 2018 рік – прокурор Київської прокуратури №7. Бондаренко їздить на Infinity M37 (2010 р. в.) Санжаревського.

Нагадаємо, усі три нинішні фірми-боржники фігурують у кримінальному провадженні згаданої Київської прокуратури №7 щодо незаконної видачі кредитів «Укргазбанком».

Іван Бондаренко – це син Олександра Бондаренка, кума Петра Порошенка, колишнього першого заступника глави МВС Юрія Луценка. Олександр Бондаренко помер у 2006 р.

Також Санжаревський володіє ПП «Арнікаінвест» (припиняється), де його партнером замість Юрія Сухобокова раніше був Геннадій Ільїн – бізнес-партнер родини Анатолія Даниленка, колишнього заступника генпрокурора Віталія Яреми (2014-2015 рр.).

Джерело: «Наші гроші»
(http://nashigroshi.org/2020/05/05/otochennia-yaremy-za-14-stiahne-dlia-ukrhazbanku-chvert-mil-iarda-borhiv-upk/ )

Курортний Святогірськ приготувався після карантину роздати цінну землю родичам депутатів

Член АМКУ розбагатіла за час роботи на держслужбі й купила Mercedes-Benz GLE за два мільйони гривень готівкою

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers