rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Культура \ Наша духовність \ Звернення Собору єпископів УПЦ США стосовно послаблення державними та місцевими урядами постанов та обмежень щодо COVID-19

Дорогі Возлюблені Брати і Сестри
у Христі,
Христос Воскрес! Воістину Воскрес!

Будучи духовними пастирями та ієрархами Церкви, ми знову звертаємось до Вас із інформацією про існуючу пандемічну загрозу для всього нашого життя. Ми продовжуємо уважно стежити за повідомленнями про життєву діяльність у всіх регіонах нашої країни, що стосується «часткового відкриття» або послаблення «закриття» відповідальних аспектів нашого життя, виданих губернаторами та керівниками в містах та громадах, що перебувають під їхньою юрисдикцією. Кроки до звершення цих дій нам здаються досить сумнівним. Ми говоримо про це тому, що багато запропонованих змін або послаблень, здається, не відповідають принципам постанов CDC та федерального уряду, а також в них безпосередньо проігноровано поради вищих наукових та медичних радників до наших урядових керівників. Думка медиків є гучною та чіткою - закінчення нашого карантину чи самоізоляції занадто рано, швидше за все, спричинить другу хвилю заражень, яка може стати ще гіршою, ніж та, що ми переживаємо, - і в результаті ще більш жорсткі методи може бути вжито, щоб зупинити хвилю. На даний момент написання цього листа, жоден із штатів, які оголосили про відкриття бізнесів та інших аспектів життя, не досягли принаймні двох повних тижнів фактичного зменшення кількості людей, які заражені, госпіталізовані або померли. Насправді, в деяких штатах ці цифри все ще значно зростають.

Як ваші ієрархи, ми абсолютно не можемо свідомо приєднатися до заклику меншості, котра вимагає негайного припинення карантину та повного відновлення регулярного повсякденного життя в наших містах і штатах. На даний час існує ще багато загроз нашому життю, і тому, ми і надалі залишаємось не переконаними, що зараз є час для надання дозволу вживати заходи щодо відкриття наших церков. Нашим бажанням є одночасне відкриття всі наших церков, щоб ми могли втілити заздалегідь оголошений план знаменного входу до наших храмів. Природно, ми б хотіли, щоб це сталося, поки ми все ще співаємо «Христос Воскрес» під час Пасхального Періоду - і це ще може статися. Терпіння, однак, є обов’язковим на даний момент. Ми повинні просто спостерігати за тим, що відбуватиметься у цих місцях, які відкриються, з огляду на безпеку своїх громадян. Навіть може бути альтернатива, щоб дозволити відкрити наші церкви, які розташовані у штатах зі значно меншим населенням та меншою кількістю зараженості у відсотках від цього населення. Наступні два-три тижні, можливо, дадуть відповіді на багато наших питань, і ми сповістимо вас про всі майбутні рішення щодо цього.

Ми вражені великою кількістю вірних зі США та всього світу, які беруть участь у прямій трансляції наших богослужінь із Церкви-Пам’ятника Святого Андрія, Свято-Софіївської Семінарії та з наших парафій, які також ведуть трансляції своїх богослужінь. Велика кількість відвідувачів бере участь у тривалості повних богослужінь – і вимірюється в сотнях - і кожного дня ми маємо тисячі і навіть десятки тисяч людей, які переглянули хоча б частину богослужінь для свого власного, духовного затишку. Ми закликаємо вас і надалі долучатися до богослужінь.

Ми молимося кожного дня за ваше духовне та фізичне благополуччя, дорогі брати та сестри. У наших парафіях є люди, які заразилися коронавірусом, і на жаль, занадто багато людей, які померли від важких фізичних наслідків. Серед них – наш протопресвітер Нестор Коваль, настоятель парафії Св. Михаїла у Скрентоні, штат Пенсільванія, де він служив понад 50 років. Ніхто із парафіян, яким він служив усі ці роки, не змогли бути присутніми на похоронах, щоб попрощатися зі своїм духовним наставником. Нам нещодавно один з наших священиків з Нью-Йорку повідомив, що у його парафії вірусом уражено щонайменше 15 людей, та є кілька випадків смерті. Через такі факти ми повинні бути дуже обережними. Ми просимо ваших молитов не тільки за вірних нашої Церкви, але і за всіх, хто постраждав від цієї пандемії, і особливо за членів їхніх родин, які страждають так само, бо не можуть відвідати їх у лікарні, бути з ними в останню хвилину та повинні дотримуватися дуже строгих правил, коли справа доходить до похорону. Вони страждають майже так само, як і люди, які стали жертвами вірусу.

У час загрози, хвороби, занепокоєння та тривоги, ми залишаємося вірними свідками Божої ЛЮБОВІ та ДОВГОТЕРПЕЛИВОСТІ до нас. Тож за будь-яких обставин молімося, щоб Господь своєю благодаттю обійняв усе людство. Будемо просити Божу Матір за Її захист, і щоб вона благала свого Сина, а нашого Бога, про зцілення у нашому житті. Знайдіть час для духовних роздумів над двома найбільшими заповідями з усіх: «Перша з усіх заповідей: слухай, Ізраїлю! ГОСПОДЬ Бог наш є ГОСПОДЬ єдиний. І полюби ГОСПОДА Бога твого всім серцем твоїм, і всією душею твоєю, і всім розумінням твоїм, і всією силою твоєю, — ось перша заповідь! І друга подібна до неї: полюби ближнього твого, як самого себе. Більшої за ці заповіді немає.» (Мк. 12:30-31)

Любити Бога і любити ближнього - це одне і те саме. Нам не сказано що «любити ближнього як себе» з цієї точки зору, що відображає нас чи будь-яку само-концепцію у нас. Ми покликані любити свого ближнього, як створеного «за образом Божим», відображаючи цей образ у світі кожної секунди свого життя. Якщо ми любимо свого ближнього, то ми повинні захищати свого ближнього в час небезпеки, яка є зараз. Це означає, що ми повинні утримуватися від контакту з людьми, через який може передаватися вірус.

Ми дізналися про багато, багато позитивних наслідків у сімейних стосунках і навіть про знайомства за цей час вдома разом. Ми спостерігаємо за позитивними наслідками служіння нашого Відділу Праці з Молоддю у щоденних зібраннях «Віра, Надія та Любов Вдома», які проводяться для дітей молодшого віку та підлітків, по три лекції щодня з полудня до 14:30. Їх веде директор нашого Відділу Праці з Молоддю п. Наталя Капелюк та команда чудових волонтерів. Будь ласка, відвідайте нашу веб-сторінку Церкви www.uocofusa.org для отримання інформації та розкладу.

Дякуємо всім за терпіння і за вашу любов протягом цього справді жахливого випробування. Так, дійсно жахливого, через яке ми побачили багато любові. Нехай Світло, що сяє з порожнього Гробу нашого Господа, наповнює ваші серця, ваші душі, ваші домівки та ваше життя завжди і повсякчас. Ми огортаємо вас усіх у цьому ПРАВДИВОМУ СВІТЛІ ТА ЛЮБОВІ.

+ Антоній

Милістю Божою, Митрополит

+ Даниїл

Милістю Божою, Архієпископ

Блаженніший Святослав на Квітну неділю: «Сила Божа є союзником людини перед обличчям хвороби, страждання і смерті»

Служіння Любові проявляється у вчинках

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers