rss
04/24/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Поради фахівців \ Олег Комарницький, Century 21 Elm Realtors: 3 міфи про оцінювання житла на продаж

Кожен продавець хоче продати свій будинок за найкращою ціною і якомога швидше. Але для досягнення цих цілей необхідний певний підхід, про який більшість власників не знають. Без досвіду продажу будинків і розуміння того, як працює ринок, може бути складно отримати бажаний результат.

Наступні 3 міфи заведено вважати правдою серед багатьох домовласників. Насправді, віра у ці міфи відіграє велику роль у тому, що так багато продавців не можуть отримати максимальну вигоду з продажу свого будинку. Точне визначення ціни вашого будинку починається з вибору агента з нерухомості, якому ви можете довіряти.

Чим довше очікування, тим кращий результат

Якщо ви готові почекати досить довго хорошої пропозиції, вона прийде. Це поширене припущення серед багатьох людей.

Насправді протилежне твердження є правдивим – чим довше ваш будинок залишається на ринку, тим гірше будуть находити пропозиції, або їх взагалі не буде. Коли будинок тиждень за тижнем простоює на ринку, покупці починають задумуватися над питанням, що з ним не так. Чому на продаж пішло так багато часу? Зрештою, вони припускають, що ви або встановлюєте надто високу ціну, або з нерухомістю щось серйозно не так.

Будинки продаються за найвищими цінами, коли вони знаходяться менше, ніж 30 днів на ринку.

Питання номер один, яке всі покупці ставлять своєму агенту: як довго будинок знаходиться на ринку. Покупці ставлять це питання з однієї причини – вони хочуть знати ймовірність того, що продавець буде торгуватись. Правильно це чи ні, загальне припущення більшості покупців – чим довше будинок виставлений на продаж, тим більше повинно бути переговорів. Ось чому правильно ставити ціну на будинок відразу настільки важливо.

Час на ринку – не друг продавця! У міру того, як дні на ринку збільшуються, історія показує нам, що розрив між початковою ціною й ціною продажу зростає. Багато продавців просто думають, що вони можуть знизити ціну пізніше, й це не буде мати значення. Це буде мати значення! Якщо ви переоцінюєте свій будинок, велика ймовірність, що ви продасте його за меншу ціну, ніж могли б, якби ціна була правильною у перший день.

Швидка пропозиція означає, що ціна занадто низька

Це твердження є одним із найбільш поширених міфів про ціни серед продавців.

У той момент, коли ваш будинок буде виставлений на продаж, його побачить безліч покупців. Залежно від району, це можуть бути сотні або навіть тисячі покупців, бо вони проходять через оголошення всіх можливих будинків, які їх зацікавили. Якщо ви правильно оцінили вартість свого будинку, багато хто з цих покупців одразу ж зацікавиться ним. Ці покупці, можливо, переглядали пропозиції тижнями або місяцями, шукаючи такий будинок, як ваш.

При правильній ціні на правильному ринку ви можете отримати декілька пропозицій за дуже короткий час. Це особливо правильно, коли є обмежена кількість будинків, доступних для покупки. Отримання пропозиції для вашого будинку часто залежить від рівня доступних варіантів.

Ви, звичайно ж, хочете отримати пропозиції на свій будинок, та ще й від декількох покупців. Завдяки кільком пропозиціям ви можете стимулювати конкуренцію серед покупців і сподіватися отримати більшу суму за свій будинок. Очевидно, що ви не хочете, щоб ціна на ваш будинок була нижчою, ніж він вартий насправді, але ви хочете, щоб ціна була такою, щоб покупці були у захваті й робили пропозиції.

Головне – знайти агента з нерухомості, якому можна довіряти і який знає, як встановити ціну на будинок! У Канаді й Австралії виставляються оголошення про продаж житла за ціною нижче ринкової, тим самим створюється атмосфера аукціону, щоб зібрати якомога більше пропозицій і створити конкуренцію між покупцями. Це, безумовно, найкращий спосіб продати нерухомість. І ще: вам не доведеться підписувати пропозицію, навіть якщо це повна запитувана ціна. Це право завжди залишається за вами.

Нам потрібно поставити таку ціну, щоб мати запас для торгів

Потрібно встановити ціну на будинок із «запасом для переговорів» – дуже частий міф серед продавців.

Перемовини – невіддільна частина процесу продажу, це не заперечується. Ваш ріелтор повинен бути готовий вести перемовини від вашого імені, щоб допомогти вам отримати те, що ви хочете від продажу, й запобігти продажу будинку за надто низькою ціною. Але ставити на будинок занадто високу ціну не потрібно, щоб створити можливість для ведення переговорів і досягти компромісу. Так, у багатьох випадках можна очікувати, що покупці зроблять пропозицію нижче вашої початкової ціни. Покупці чекатимуть, що їм доведеться вести переговори. Але переговори не обов’язково повинні бути суттєвими.

Спроба встановити ціну, з великим запасом для торгівлі, призведе до того, що у вас ніколи не буде шансу бути у пріоритеті. Коли ціна на житло занадто висока, покупці та їхні агенти уникають пропозицій, і чекатимуть, поки ціна знизиться до розумного рівня. Якщо ви чекатимете надто довго, ви матимете справу з проблемою, коли покупці будуть думати, що з вашим будинком щось не так.

Підсумки

Встановлення правильної ціни на будинок – це вміння й мистецтво. Ціна також є найбільш важливим фактором для продажу вашого будинку. Якщо ви встановите ціну неправильно, то ви чи ваш агент нічого не зможете зробити... Насправді, правильна ціна – це 75% маркетингу вашого будинку. Правильна ціна приваблює правильних покупців.

Oleg Komarnytskyy,
Century 21 Elm, Realtors
Office: 847-692-5522
Cell: 847-235-0305
www.OlegRealEstate.com

Здоровий глузд проти коронавірусу – частина третя

Білий дім нарощує підтримку Тайваню

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers