rss
05/04/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Поради фахівців \ В Сенаті пропонують обмежити навчання для студентів з КНР

Том Коттон, сенатор від Арканзасу, який, за прогнозами, може стати «наступником» Дональда Трампа в 2024 році, запропонував обмежити програми навчання для студентів із Китаю в Америці. За його словами, США відкриті для тих, хто хоче вивчати твори Шекспіра або публікації Батьків-засновників. Але не для тих, хто їде в Америку для навчання за спеціальностями на кшталт квантових обчислень або штучного інтелекту, щоб потім використовувати отримані знання проти національних інтересів США.

Коттон – один із тих «яструбів», які вимагають, щоб Китай притягнули до відповідальності за епідемію COVID-19. Він має статус ко-спонсора законопроекту, що може зняти юридичну недоторканність із Компартії КНР у судах США.

Але саме у контексті освіти Коттон підняв тему, яка стає дедалі актуальнішою у політичних колах Америки. Саме зараз Міністерство юстиції США веде розслідування, що стосується Гарварда і Єля, про отримання таємних грантів на суму кілька мільярдів доларів від влади КНР.

Співробітники ФБР з’ясовують, на яких умовах американські професори вигравали ці гранти, і що вони дають Китаю натомість. У фокусі уваги опинилася програма «План тисячі талантів», який переманює західних вчених на підвищені ставки в університети КНР.

Одним із таких вчених став Чарльз Лібер, декан факультету хімії та хімічної біології Гарварда. Він таємно отримував 50 000 доларів на місяць за те, щоб одночасно працювати в Уханьському університеті. П’ять років він ділився з китайськими колегами останніми науковими досягненнями Гарварда. Зараз Лібер перебуває за ґратами.

Обмеження наукових і освітніх контактів університетів США та Китаю стане одним із очевидних трендів у протистоянні двох країн після завершення епідемії. Американським професорам заборонять працювати у Китаї, а студентам із КНР уріжуть можливості для навчання у США.

Джерело: «Політика в Америці.
Вибори-2020» (https://www.facebook.com/usapoliticsonline/)

Здоровий глузд проти коронавірусу – частина третя

Білий дім нарощує підтримку Тайваню

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers