rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Поради фахівців \ Білий дім нарощує підтримку Тайваню

Повними обертами триває переозброєння тайванської армії. Вона закуповує дві сотні американських танків M1A2 Abrams останньої моделі, понад 700 «джавелінів» і «стінгерів», винищувачів F-35, бойових дронів і гвинтокрилів. Загальна сума покупок військової техніки оцінюється у 2 млрд доларів.

А зовнішньополітичний блок в адміністрації Дональда Трампа висунув дуже знакову умову Всесвітній організації охорони здоров’я. Америка може відновити фінансування ВООЗ, але тільки тоді, якщо Тайвань отримає місце країни-спостерігача у цій організації.

Інакше Держдепартамент і Білий дім має намір створити альтернативну ВООЗ, міжнародну організацію в сфері охорони здоров’я. До її складу готові увійти країни Євросоюзу й англосфера. Останні також прагнуть поступово скорочувати свою економічну залежність від Китаю.

Останнім часом триває підготовка до нового раунду торговельної війни США з Китаєм після завершення епідемії COVID-19. Перед самим початком пандемії здавалося, що Вашингтон і Пекін близькі до підписання двостороннього договору.

Однак епідемія показала, що Китаю нічого не заважає використовувати контроль над виробництвом медичних товарів і медикаментів як важіль у протистоянні із Заходом.

Тепер тарифна війна відновиться з новою силою. Причому цього разу США можуть вдарити по китайських фінансових ринках, які вже зараз перебувають у тяжкому становищі.

Дефіцит іноземної валюти у КНР відчувається дедалі гостріше, і його тільки погіршать останні рішення адміністрації Трампа про заборону американським профспілкам вкладати кошти у китайські цінні папери.

Джерело: «Політика в Америці. Вибори-2020» (https://www.facebook.com/usapoliticsonline/)

Здоровий глузд проти коронавірусу – частина третя

В Сенаті пропонують обмежити навчання для студентів з КНР

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers