rss
04/30/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Автосвіт \ Шини шкодять екології в 1000 разів сильніше, ніж двигун

Фахівці британського агентства Emissions Analytics встановили, що автомобільні шини при використанні викидають в атмосферу в 1000 разів більше небезпечних частинок, ніж вихлопні гази двигуна.

Для того, аби з’ясувати, що завдає більшої шкоди здоров’ю людини – вихлопні гази ДВС чи автомобільні шини – фахівці провели експеримент, з якого були зроблені вкрай цікаві висновки. Дослідники проїхали на неназваному «популярному сімейному хетчбеку», двигун якого відповідає останньому екологічному класу Euro 6d.

Під час експерименту було досліджено рівень викиду шкідливих частинок, і результат перевершив навіть найгірші очікування. Вдалося з’ясувати, що на один кілометр шляху звичайні автомобільні покришки викидають 5,8 г шкідливих часток. Цей показник у 1289 разів більший, ніж максимальний рівень викидів сучасного двигуна, нормою для якого є 4,5 мг на кілометр.

Фахівці вказали на те, що дослідження проводилося на автомобілі з практично новими сучасними шинами і при правильному тиску в них. Варто відзначити, що спущені чи перекачані шини або «шорсткий» асфальт тільки збільшать рівень їхніх викидів.

Представники агентства відзначили, що наразі екологічні норми для двигунів постійно посилюються, однак викиди шкідливих речовин від шин взагалі ніяк не регламентуються.

Lexus показав, як робить татуювання на автомобілі

ТОП-5 виробників, автомобілі яких не іржавіють

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers