rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Демократи Сенату Іллінойсу просять Вашингтон про допомогу
Title 
 Фото https://twitter.com/DonHarmonIL

Президент Сенату Іллінойсу Don Harmon надіслав листа членам Конгресу США від Іллінойсу з проханням посприяти виділенню пакета фінансової допомоги на суму понад $41 млрд США. Ці кошти, на думку демократів, мають допомогти штату відновитися від економічних збитків, завданих епідемію коронавірусу.

У своєму листі Harmon посилається на звіт Інституту державного управління та суспільствознавства University of Illinois, в якому зазначається, що Іллінойс може втратити доходу приблизно на суму $14,1 млрд у 2020-2021 роках. Президент Сенату заявив, що втрати зменшать надходження до загальних фондів штату Іллінойс приблизно на третину протягом одного фінансового року.

Найбільший із запитів Harmon – це цільова грошова субсидія федерального уряду штатам на суму $15 млрд. Ці кошти, за його словами, будуть скеровані на стабілізацію операційного бюджету штату. Водночас, Harmon попросив $10 мільярдів на програму пенсійного забезпечення, недофінансовану Іллінойсом.

Демократи також просять виділити $6 млрд на допомогу фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття, $1 млрд – на підтримку сфери охорони здоров’я для громад, які найбільше постраждали від коронавірусу, та $9,6 млн – на допомогу муніципалітетам.

Губернатор штату Іллінойс Дж. Р. Пріцкер заявив, що не брав участі у розробці листа. І додав, що не заперечує проти ініціативи депутатів, які спілкуються з членами Конгресу від Іллінойсу.

Проте Пріцкер визнав, що прохання Harmon було «іншим», ніж те, яке він обговорював із конгресменами США.

Тим часом Республіканська партія Іллінойсу відповіла на лист Harmon у соціальних мережах. Республіканці вважають, що президенту Сенату «має бути соромно».

«Іллінойс нахабно використовує глобальну пандемію як привід просити владу США допомогти їм у зв’язку із фінансовою катастрофою, яку вони спричинили протягом останніх двох десятиліть», – йдеться у повідомленні партії.

Тамара Скрипка, хранитель фондів Музею-архіву імені Дмитра Антоновича УВАН у США: «Наше завдання – виробити спільну стратегію інтегрування здобутків діаспори в материкову науку»

Мери Північного Іллінойсу просять губернатора піти назустріч бізнесу

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers