rss
06/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Аналітика \ Як живуть італійські лікарі?

Як спрямувати все в одному напрямку? Ну так, щоб одного дня ти прокинувся, а все раз – і працює. Може цей гвинтик не ззовні, а десь всередині нас самих?

Документація і ведення записів пацієнтів в Італії відбувається в електронному вигляді. Однак на кожного пацієнта також створюється звичайна папка, в яку складаються роздруковані аркуші, «щоденники» лікування, результати ЕКГ, УЗІ та інше. Так інколи зручніше додавати туди інформацію. Всі результати лабораторних аналізів приходять в електронному вигляді, і є в електронній картці пацієнта, але додатково друкуються та вкладаються в паперову папку.

Оскільки це папка-скоросшивач, для того, щоб додати туди нові аркуші, є спеціальний діркопробивач, який робить одночасно чотири отвори в аркуші. Одним натиском - зробив отвори і додав аркуш в папку. Що дивує - ці діркопробивачі не зникають зі столів, так само, як і маркери, ручки, олівці чи степлери. Ну тобто маркери зникають, звісно, якщо закінчуються чорнила. Але зникають у ящику для сміття.

Для зручності здійснення обходу пацієнтів лікарем (а він це робить разом з медсестрою), папки пацієнтів зберігаються в теці, яка знаходиться в спеціально відведеній для цього шухляді мобільної картотеки. Пересуваючись від палати до палати, дістають папку кожного пацієнта і вносять дані огляду.

Все призначене лікування вноситься в електрону версію картки пацієнта, і потім роздруковується.

Однак ліки замовляються не за фактом їх внесення в картку пацієнта, а за їх наявністю, або точніше, по їх закінченню у відділенні. За замовлення ліків відповідає той персонал, який зараз чергує. Тобто на кожній зміні хтось із медсестер або медбратів замовляє ліки. Керівні посади персоналу на рівні відділення, звісно, є, але ці люди виконують адміністративні функції і не займаються веденням матеріальної бази.

Для замовлення ліків медсестра або медбрат формує запит в електронному вигляді, перевіряючи, які ліки є в наявності, а яких не вистачає, і відправляє це у службу закупівлі лікарні.

Звісно, на першому поверсі лікарень нема аптек, куди бігають засмучені родичі, вимітаючи звідти все необхідне.

Відчуваєте цю ледь помітну тут деталь - замовлення ліків централізовано, через службу закупівлі лікарні?

Тобто це означає, що немає «відкату» лікарю від сусідньої аптеки – за скерованих туди пацієнтів з довжелезним списком того, що потрібно негайно.

Не уявляю, як виживають італійські лікарі в таких умовах.

Автор: Гліб Бітюков

Джерело: https://www.facebook.com/belgow/posts/2840510392734600?__tn__=-R

Навіщо

Великдень вдома

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers