rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Дослідники University of Chicago шукають ліки від COVID-19
Title 
 Фото: Wikipedia

Зокрема, проводяться клінічні дослідження, щоб визначити, чи можна переливати плазму крові, щоб допомогти лікувати пацієнтів із діагнозом COVID-19. Про це йдеться у пресрелізі університету.

У клінічних дослідженнях використовують плазму крові пацієнтів University of Chicago, які захворіли на коронавірус та одужали. Як очікується, іншим мешканцям міста, які одужали, також запропонують здати плазму крові для досліджень, розповіли науковці.

Потім пожертвувану плазму використають для лікування пацієнтів, госпіталізованих до медичного центру з важкими симптомами захворювання.

«Це випробування – лише перший крок, але, сподіваємось, воно допоможе нам визначити, чи може переливання плазми бути ліками для важкохворих на COVID-19», – заявила доктор Maria Lucia Madariaga, хірург, яка очолює клінічне дослідження.

За словами чиновників, необхідні подальші клінічні випробування, щоб оцінити ефективність лікування.

Лікарі у США та за кордоном також проводять аналогічні дослідження.

Плазма – це рідина, яка переносить клітини крові. Вона також може транспортувати антитіла, що використовуються для боротьби з вірусами в організмі.

За даними дослідників University of Chicago Medicine, ці антитіла залишаються у крові після того, коли пацієнт одужає від хвороби. Відтак це допомагає пацієнтам отримати повний або частковий імунітет до вірусу після одужання.

Дослідники також вивчають ці антитіла, аби визначити, чи можуть вони допомогти важкохворим на COVID-19 швидше одужати.

Наразі в медичних установах Чикаго тривають й інші наукові дослідження. У Northwestern та University of Illinois дослідники вивчають, чи можна препарат, який використовують для лікування лихоманки Ебола, застосовувати як противірусні ліки від COVID-19.

Пріцкер закликає мешканців штату голосувати поштою

Продовжено терміни придатності водійських посвідчень, дія яких добігає кінця

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers