rss
04/20/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ У боротьбу з коронавірусом вступили американські компанії зі списку Fortune 500
Title 
 Керівники фінансових установ на зустрічі
з президентом США Дональдом Трампом
11 березня обговорюють проблеми протистояння
коронавірусу. Зліва – виконавчий директор
Citigroup Майкл Корбато, в центрі – виконавчий
директор Bank of America Брайан Моніхан
(Joyce N. Boghosian / White House).

Багато найуспішніших американських компаній перераховують кошти, закуповують медичне обладнання та ноу-хау для подолання кризи COVID-19 як в середині країни, так і за кордоном.

Кожна з компаній, про яку розповідається у цій статті, згадується у списку 500 компаній із найбільшим доходом, який опублікував журнал Fortune. Присутні у списку Fortune 500 американських підприємств з їхніми 13,7 трлн доларів доходів, 1,1 трлн доларів прибутку і 28,7 млн працівників у всьому світі формують дві третини ВВП США.

Ось лише деякі приклади того, як у розпалі пандемії COVID-19 ці важковаговики бізнесу намагаються допомогти перемогти вірус.

Виробництво

Корпорація General Motors у партнерстві з Ventec Life Systems вже в квітні розпочинає виробництво 10 тисяч апаратів штучної вентиляції легень на місяць, щоб задовольнити потреби лікарень у таких апаратах і захисних масках.

30 березня автовиробник Ford Motor Company в своєму Твіттері повідомив, що у співпраці з виробником медичного обладнання General Electric Healthcare протягом найближчих 100 днів випустить 50 тисяч апаратів штучної вентиляції легень і, в разі необхідності, готовий надалі випускати 30 тисяч таких апаратів щомісяця.

Із початку спалаху COVID-19 промисловий конгломерат 3M Company подвоїв випуск респіраторів N95. Тільки у Сполучених Штатах компанія виробляє 35 млн респіраторів на місяць. 3М також нарощує виробництво захисних масок для медичних працівників на своїх підприємствах у Європі, в Азійсько-Тихоокеанському регіоні та в Латинській Америці.

«Виробник товарів для компанії Procter & Gamble шиє маски й наповнює флакони санітайзером – 45 тисяч літрів гелю для дезінфекції в тиждень. Ми не можемо передбачити, коли закінчиться ця криза, але ми робимо все можливе, щоб брати активну участь у пошуку рішення», – заявив керівник компанії Девід Тейлор.

Фінансовий сектор

Wells Fargo & Company передасть лікувальним установам та організаціям, які займаються закупівлею продуктів харчування, наданням житла, стабільністю домогосподарств і підтримкою малого бізнесу, 175 млн доларів.

Bank of America зобов’язався виділити 100 млн доларів на харчову безпеку, поліпшення дистанційного навчання і на підтримку медичних установ, як у США, так і за кордоном. «Ми спрямовуємо наші ресурси на досягнення пріоритетної мети – турботи про людей», – зазначив голова і виконавчий директор банку Брайан Моніхан.

Інвестиційний банк Citigroup foundation виділив 15 млн доларів, які будуть розподілені між Фондом солідарності в боротьбі з COVID-19, створеним організацією «Фонд Об’єднаних Націй» і Всесвітньою організацією охорони здоров’я, що реалізовують у США продовольчі програми, а також між зарубіжними країнами, які найбільше постраждали від коронавірусу.

Торгівля

25 млн доларів на боротьбу з COVID-19 зобов’язався виділити Walmart Inc. Ці кошти будуть спрямовані для реалізації низки ініціатив, зокрема, дев’яти організаціям, які підтримують «банки харчів», програми шкільних сніданків і продуктові програми для людей похилого віку. Планується перерахувати додаткові 5 млн доларів до Фонду солідарності у боротьбі з COVID-19. За повідомленням в Твіттер, 8 млн доларів переведені в благодійну організацію @FeedingAmerica.

Інтернет-магазин Amazon пожертвував 5,5 млн доларів понад 400 малим підприємствам, надавши їм гранти та гарантовану безкоштовну оренду приміщень у Сіетлі. Компанія також передала 1 млн доларів на боротьбу з вірусом у столиці США Вашингтоні і 3,9 млн доларів – організаціям, які підтримують ці зусилля у Великобританії.

Технології

Низка технологічних компаній пропонують допомогу тим, хто втратив через вірус роботу. Facebook виділив 100-мільйонний грант для 30 тисяч малих підприємств із 30 країн світу. Компанія також перерахувала 20 млн доларів Центрам із контролю та профілактики захворювань США (СDC) і до Фонду солідарності в боротьбі з COVID-19.

За повідомленням керівника Apple Тіма Кука, компанія виділила 15 млн доларів для лікування захворювання і пом’якшення економічних наслідків пандемії як на місцях, так і на національному та глобальному рівнях.

Інтернет-провайдер по­то­кового мультимедіа Net­flix заснував 100-мільйонний фонд допомоги тим, хто в результаті кризи втратив роботу. «Ми сильні тоді, коли сильні люди, з якими ми працюємо», – сказав директор Офісу контенту Netflix Тед Сарандос.

«Всі громадяни, всі сім’ї і весь бізнес можуть зробити важливий внесок у боротьбу з вірусом, – відзначав 30 березня президент США Дональд Трамп. – Це – наш спільний патріотичний обов’язок».

 

Джерело: SHARE.AMERICA
(https://share.america.gov)

Малі підприємства в США теж не пасуть задніх!

Пріцкер: «Іллінойс потребує 4 тисячі апаратів штучної вентиляції легень»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers