rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Чикаго відкриває нові притулки для безхатьків
Title 
 Фото з сайту South Suburban PADS

У зв’язку із пандемією COVID-19 в місті почали працювати п’ять нових притулків. Про це повідомляє Associated Press.

Всього Іллінойс виділив $8 млн на житло та допомогу безхатькам.

Очікується, що кількість безпритульних у місті зросте після того, як губернатор штату видав розпорядження про перебування вдома. У результаті дедалі більше людей втрачають роботу.

За словами Lisa Morrison Butler, керівника департаменту служб у справах сім’ї Чиказької міськради, міська влада працює над розгортанням тимчасових притулків, у яких зазвичай є всі умови для повноцінного проживання.

Станом на 27 березня у нові притулки в Чикаго переїхали 164 особи віком до 60 років, повідомляє Chicago Tribune. У департаменті розповіли, що наразі готові 665 із запланованих 900 нових ліжкомісць. Номери у готелях стануть доступними для хворих на коронавірус.

У притулку в Чикаго підтверджено один випадок захворювання на COVID-19 – у працівника закладу. Житель іншого притулку був госпіталізований до очікування результатів. Обидва заклади працюють і надалі.

Тим часом деякі безхатьки Чикаго стурбовані через те, що умови в притулках можуть сприяти поширенню коронавірусу.

Одна з мешканок чиказького притулку, Missy Lee, яка проживала разом із 40 іншими жінками, каже, що почувається безпомічною, оскільки жінки в притулку кашляли, проте жодну з них не протестували на наявність коронавірусу.

«Щойно стане тепліше, я готова знову ночувати надворі», – каже вона. «У мене більше шансів «не зловити» вірус там, ніж тут».

На думку прихильників цієї ініціативи, зусилля Чикаго з поширення коронавірусу є багатообіцяючими, проте їх – недостатньо.

Chicago Coalition for the Homeless співпрацювала з містом під час набору персоналу в нових притулках. Очільниця організації Julie Dworkin заявила, що Чикаго давно потрібно більше ліжкомісць для безхатьків, а пандемія лише загострила це питання.

У більшості людей коронавірус викликає легкі або помірні симптоми, зокрема, лихоманку та кашель, а також легкі випадки пневмонії, в результаті чого іноді потрібна госпіталізація. У групі ризику – люди похилого віку та з іншими проблемами зі здоров’ям.

У боротьбу з коронавірусом вступили американські компанії зі списку Fortune 500

Пріцкер: «Іллінойс потребує 4 тисячі апаратів штучної вентиляції легень»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers