rss
04/24/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Здоров’я \ Як подолати біль у спині: вправи для зміцнення м’язів хребта
Title 
 Title
 Title
 Title
 Title
 Title

Болю у спині можна запобігти та вилікувати його, якщо дотримуватись правильних рекомендацій і не лінуватись робити спеціальні вправи. Разом з лікарем-нейрохірургом Вадимом Ілляшенком розповідаємо, які вправи треба виконувати для зміцнення та збільшення рухливості м’язів хребта та поліпшення загальної фізичної форми – і як це робити правильно.

Найголовніша порада у випадку з болем у спині – зберігати рухову активність, наскільки це можливо, та продовжувати виконувати фізичні вправи. За статистикою, ймовірність повторного нападу болю становить близько 30%. Малорухливий спосіб життя збільшує ймовірність рецидиву.

Виконуйте вправи на розтягування м’язів, що будуть описані нижче. Це допоможе вам відновити рухливість хребта та зменшити напруження у м’язах.

Нові вправи потрібно вводити поступово та спочатку виконувати з невеликою амплітудою. Якщо ви відчуєте біль або дискомфорт, варто зупинитися та спробувати виконати вправу пізніше, наприклад, наступного дня.

Вправи на розтягування м’язів

  1. Розтягування задніх м’язів стегна
  2. Розтягування грушоподібного м’яза
  3. Розтягування згиначів стегна (квадрицепса)
  4. Розтягування м’язів спини (ротаторів)
  5. Розтягування м’язів спини

Додавайте аеробне навантаження

Ходьба та їзда на велосипеді – найкраще аеробне навантаження. Швидка ходьба сама собою є хорошою вправою, яка ефективно протидіє болю в спині. Крім цього, регулярність прогулянок підвищує ефективність спеціальних вправ для хребта.

Вправи, що стабілізують хребет

Після стихання болю у спині, а також при хронічному і частому рецидивному болю рекомендуємо регулярно виконувати вправи для м’язів, що стабілізують хребет.

Чудовим прикладом є комплекс вправ, розроблений одним із провідних світових експертів з болю у спині, канадським професором біомеханіки Стюартом МакГіллом (Університет Ватерлоо). Професор МакГілл відібрав вправи за результатами клінічного досвіду і багаторічних досліджень у лабораторії біомеханіки. У результаті – вийшла програма з 3-х базових вправ (так звана «Велика трійка МакГілла»), які є ефективними, безпечними і легко інтегруються в наші будні. Крім цього, передбачено підвищення рівня складності виконання кожної вправи в міру їх освоєння.

Перед початком виконання вправ рекомендується розігрітися за допомогою вправи «кицька-верблюд».

Джерело: офіційний сайт МОЗ
(https://moz.gov.ua/)

 

Алла Мироненко, лікар-вірусолог: «Ми здолаємо пандемію, якщо не захворіємо всі одночасно»

Білл Гейтс, 2015: «Найкращі уроки у боротьбі з епідемією можна отримати з досвіду підготовки до війни»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers