rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Спорт \ Євро й Олімпіада – під загрозою

Кожен день через епідемію коронавірусу дедалі більше спортивних змагань скасовують або проводять без глядачів. Хвороба безжально руйнує порядок у світі, серед потерпілих на одному з перших місць – спорт.

Спорт у Європі: порожні трибуни, переноси та паніка

Поширення епідемії в Італії набуло такого загрозливого розмаху, що влада закрила всю країну на карантин. 9 березня всі спортивні заходи призупинили. Зокрема, і футбольний чемпіонат (Серію А). Наш Руслан Малиновський – ізольований і навряд чи зможе прилетіти на березневі матчі збірної. Подібну заборону пропонував запровадити і міністр охорони здоров’я в Німеччині, але Бундесліга наразі тримається.

У Франції запроваджена заборона на проведення масових спортивних заходів – на матчі можуть пускати не більше, ніж 1 тисячу осіб до 15 квітня. Збірна України буде грати виїзний товариський матч із Францією при порожніх трибунах. Він запланований на 27 березня у Парижі.

Як пишуть італійські ЗМІ, Серія А може звернутися в УЄФА, щоб перенести терміни Євро-2020 на серпень-вересень. Можуть навіть перенести турнір на 2021 рік. Нагадаємо, фінальна частина Євро-2020 повинна відбуватися з 12 червня до 12 липня в 12 містах різних країн континенту. Одним із приймаючих міст чемпіонату Європи є столиця Італії – Рим.

Суть вимоги – в тому, що Італія вже просто фізично не зможе виконати регламентні вимоги УЄФА щодо термінів завершення національного чемпіонату напередодні чемпіонату Європи. Згідно з календарем, останній тур Серії А повинен відбутися 24 травня, і це – крайній термін за регламентом УЄФА. А в гіршому ж випадку італійську першість поточного сезону взагалі не встигнуть завершити до старту Євро-2020.

Title 

До кінця березня УЄФА повинна вирішити долю Євро-2020. Президент організації Александер Чеферін кілька днів тому казав, що чемпіонат відбудеться у запланований термін. Однак, тотальні переноси матчів і панічний настрій на континенті роблять свою справу. Наразі план «Б» – турнір проведуть без глядачів. Звісно, фінансові втрати очікуються величезні.

У Токіо поїдуть лише телевізійники?

Під загрозою не лише Євро, але Олімпіада в Токіо, яка запланована на липень-серпень. В Японії, як і в Італії, – один із головних осередків коронавірусу. Якщо ситуація не покращиться до травня, то змагання можуть перенести або зовсім скасувати.

На відміну від Європи і Східної Азії, в решті світу спортивне життя не завмирало. Втім, погані новини прийшли зі США. Вперше в історії через епідемію скасували великий тенісний турнір. Постраждав «Мастерс» в Індіан-Веллс, який неофіційно називають п’ятим турніром Grand Slam. Подібний крок означає, що під загрозою – спортивні турніри в усіх куточках світу.

Запалення олімпійського вогню в Греції відбудеться без глядачів, але значно гірше, що організатори змушені скасовувати ліцензійні турніри. Скажімо, вже перенесені змагання у баскетболістів та дзюдоїстів. Якщо так піде далі, відбір на Олімпіаду можуть або скасувати, або спростити. Наприклад, ліцензії отримуватимуть згідно з актуальним рейтингом.

Оргкомітет Токіо-2020 сьогодні також розглядає проміжний варіант проведення змагань без глядачів. На думку організаторів, це коштуватиме Японії 850 мільйонів доларів збитків. Однак, це – краще, ніж «заморожувати» Ігри на невизначений термін.

Title

Перенесені етапи «Формули-1» вже завдали збитків на
85 мільйонів доларів

Одним з перших скасованих змагань став зимовий чемпіонат світу з легкої атлетики, який мав пройти в Китаї. Потім відклали китайський етап «Формули-1», запланований на квітень. Може не відбутися і етап «Формули-1» у В’єтнамі. Під загрозою зриву популярна велобагатоденка «Джиро д’Італія». Вона запланована на травень.

Скасовано перший в сезоні етап Moto GP в Катарі. Скасовано юніорський чемпіонат світу з важкої атлетики. Чемпіонат світу з п’ятиборства, де повинен завершитися відбір на Олімпіаду, перенесли з Китаю в Мексику. Чемпіонати світу з настільного тенісу та шорт-треку в Кореї відкладені на більш пізні терміни. Перенесено матч регбійного Кубка шести націй між Ірландією та Італією.

Без глядачів у вівторок, 3 березня, пройшов матч баскетбольної Євроліги між «Міланом» і «Реалом». Також за закритими дверима зіграли матч Кубка Девіса між збірними Японії та Еквадору. Тенісним вболівальникам вже повертають гроші за квитки. У США можуть провести без глядачів неймовірно популярне «Березневе безумство» - це фінальна частина студентського чемпіонату США з баскетболу.

Джерело: «Укрінформ»
(https://www.ukrinform.ua/)

 

Матч «Вольфсбург» - «Шахтар» пройде у Німеччині без глядачів

Рустам Росул, перший закарпатець у національній збірній «Ігор нескорених»: «Ставлю собі за мету участь у наступній Паралімпіаді»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers