rss
04/18/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Суд у Нідерландах змінив графік слухань

У судовому комплексі «Схіпхол» завершилося друге судове засідання у справі МН17. Суд оголосив перерву до 23 березня.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

За попереднім графіком, слухання повинні були відбутися з 9 до 13 березня, з 23 до 27 березня, з 8 червня до 3 липня, з 31 серпня до 13 листопада 2020 року і з 1 лютого до 26 березня 2021 року. Допит свідків під час засідань може відбуватися за допомогою відеозв’язку.

Про перерву в судовому засіданні попросили адвокати одного з підозрюваних – підполковника-спецназівця ГРУ РФ Олега Пулатова, який висловив бажання брати участь у судовому процесі у справі МН17.

Як відомо, інтереси Пулатова презентують адвокати Сабіна тен Дуссхате і Баудевейн ван Ейк з нідерландської юридичної фірми Sjocrona Van Stigt. Його захист попросив час, щоб ознайомитися з матеріалами справи і належним чином підготуватися до участі в процесі.

Для розгляду справи MH17 судовий комплекс «Схіпхол», який розташований приблизно за 50 км від Гааги, зарезервували на рік.

19 червня 2019 року Міжнародна спільна слідча група назвала імена чотирьох підозрюваних, які вважаються причетними до транспортування і бойового застосування «Бука». Троє з них – росіяни. Це – колишній офіцер ФСБ, так званий колишній міністр оборони «ДНР» Ігор Гіркін (Стрєлков), генерал, а на час збивання літака – полковник ГРУ Генштабу збройних сил РФ, глава «ГРУ ДНР» Сергій Дубинський і підполковник-спецназівець ГРУ Олег Пулатов. Четвертий – українець Леонід Харченко, який воював на боці терористичного угруповання «ДНР».

Пасажирський Boeing-777 «Малайзійських авіаліній», що виконував рейс МН17 з Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий збройними силами РФ над окупованим Донбасом 17 липня 2014 року. На борту лайнера перебували 283 пасажири та 15 членів екіпажу, всі вони загинули.

Міжнародна слідча група повідомила, що літак рейсу MH17 був збитий зенітно-ракетним комплексом «Бук», який належить 53-й зенітно-ракетній бригаді ППО російських збройних сил, дислокованих у Курську.

У травні 2018 року Нідерланди й Австралія офіційно звинуватили Росію в причетності до катастрофи рейсу МН17.

Покоління Z: політика чи романтика?

Часи страху і тривоги: приховані можливості та бонуси для людства

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers