rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Мешканці Іллінойсу активніше голосують на дострокових виборах – Супервівторок допоміг визначитися

Як пише Associated Press, про це повідомляють чиновники.

Праймеріз у штаті Іллінойс мають відбутися 17 березня. Активність виборців різко зросла (на 56%) після останньої перемоги колишнього віцепрезидента Джо Байдена у 10 з 14 штатів під час Супервівторка. Відтак, боротьба розпочалася між двома кандидатами – сенатором Байденом та Берні Сандерсом.

«Це мало великий вплив (на перебіг дострокового голосування – ред.), – зауважила Karen Yarbrough, секретар округу Cook. – Багато людей чекали, щоб побачити, як ситуація зміниться у Супервівторок, аби потім з’ясувати, як голосувати. Тепер вони будуть (голосувати достроково – ред.), оскільки все вже зрозуміло».

Згідно з даними, у дострокових виборах Іллінойсу в 2016 році взяли участь 520 тис. осіб, що на 260% більше, ніж у 2012 році. Але станом на 6 березня, згідно з даними виборчої комісії штату Іллінойс, достроково встигли проголосувати лише 106 тис. виборців. Комісія вкотре запевнила громадськість, що вжито всіх заходів, аби гарантувати безпеку і запобігати втручанню інших країн, як це відбулося у 2016 році, коли російські хакери отримали доступ до реєстру виборців.

У середньому, минулого тижня голосували 3650 осіб у день. Незважаючи на це, прессекретар виборчої комісії Matt Dietrich прогнозує, що загальна кількість виборців, які візьмуть участь у достроковому голосуванні, цього року перевищить показники, які було зафіксовано чотири роки тому. Нагадаємо, середньоденний показник у 2016 році склав 13 тис. виборців.

Ще один фактор, який може впливати на перебіг дострокового голосування та голосуванням поштою, – страх перед новим коронавірусом.

«Якщо люди хочуть уникнути черг у день виборів, майте на увазі, що дострокове голосування триває до 16-го березня, – нагадав Dietrich. – У вас є час до 12 березня, щоб подати заявку на голосування електронною поштою».

Виборчі дільниці укомплектовані засобами для дезінфекції рук та іншими дезінфікуючими засобами, – розповів Jim Allen, прес-секретар виборчої комісії м. Чикаго.

Паперові бюлетені також будуть доступні у день виборів, тому виборцям не буде потреби під час голосування торкатися сенсорного екрана.

«Ми заохочуємо людей надсилати заявку на голосування (поштою – ред.) та голосувати з дому» , – запевнила Yarbrough.

Іллінойс – єдиний штат із 21, що визнав, що російські агенти втрутилися у його виборчу систему влітку 2016 року. Хакери отримали доступ до даних 76 тис. зареєстрованих виборців, але не змогли змінити, додати або видалити записи. Жоден голос чи інформація про вибори не зазнали змін. Проте, втручання у виборчу систему стало частиною обвинувального акта спецпрокурора Роберта Мюллера, який він оприлюднив у 2018 році проти десяти російських агентів, котрих звинувачують у хакерській атаці.

Виборча комісія успішно провела проміжні вибори у 2018 році після оновлення бази даних виборців та залучення експертів з кібербезпеки у день виборів. Тоді було залучено федеральний грант у розмірі $13,2 млн на розробку мережі так званих кібер-навігаторів, розміщених у штаті, які консультують місцеві виборчі органи та реагують на порушення й інші проблеми.

В Іллінойсі – надзвичайний стан через спалах коронавірусу

В Oakbrook буде демонтовано камери на шосе – вони... лякають водіїв

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers