rss
04/20/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ В Іллінойсі – надзвичайний стан через спалах коронавірусу

Губернатор Іллінойсу Дж. Р. Пріцкер у понеділок, 9 березня, оголосив на території штату надзвичайний стан у зв’язку зі спалахом коронавірусу.

Всього в штаті підтверджено 11 випадків захворювань. Разом з Іллінойсом на фоні спалаху коронавірусу ще 13 штатів оголосили надзвичайний стан.

Починаючи з вівторка, 10 березня, офіс Пріцкера проводитиме щоденну пресконференцію, під час якої оперативно доповідатиме про ситуацію з коронавірусом у штаті. Під час пресконференції у понеділок Пріцкер закликав мешканців допомагати собі, своїм родинам та громадам.

«Ми – одна громада тут, у штаті Іллінойс, і члени громади дбають одне про одного, – зауважив Пріцкер. – Не дайте страхам опанувати вас, перемогти врівноваженість і здоровий глузд. У вас є обов’язки і під час цієї кризи, тому важливо їх виконувати».

Декларація про оголошення надзвичайного стану – це перший крок до отримання федерального фінансування для боротьби з коронавірусом.

Наприкінці минулого тижня у Чикаго коронавірус було діагностовано сьомому мешканцеві штату Іллінойс. Чиновники департаменту охорони здоров’я заявили, що це – перший випадок передачі захворювання у межах штату.

60-річний мешканець Чикаго госпіталізований та перебуває у важкому стані, – повідомляють чиновники.

Вони запевняють, що чоловік не відвідував жодну країну, в якій є хворі на коронавірус, та ніяк не пов’язаний з іншими хворими з Чикаго.

«Розслідування все ще триває. Але, виходячи з того, що ми знаємо до цього часу, цей випадок не пов’язаний ні з поїздками, ні з будь-якими іншими випадками захворювань на COVID-19», – розповіла доктор Allison Arwady, очільник департаменту охорони здоров’я Чиказької міськради.

Title 

 Як вплине коронавірус на Чиказьку товарну
біржу?

Використано фото з Вікіпедії

Двоє мешканців, яким першим було діагностовано небезпечне захворювання, вже повністю одужали. Тим часом третій, четвертий та п’ятий хворі на коронавірус відновлюються вдома.

Шостого пацієнта, помічника вчителя з Vaughn Occupational High School, що розташована у North Side, госпіталізовано. Він перебуває у задовільному стані. Шкільні автобуси, якими користується школа, в якій працює цей пацієнт, продезінфікували, як і приміщення закладу. Школярі та вчителі школи перебувають на домашньому карантині.

Осіб, які перебували в тісному контакті з помічником учителя в школі, попросили побути вдома на карантині до 18 березня.

П’ятий хворий – студент Vanderbilt University. Йому було діагностовано коронавірус після повернення з Італії. Нещодавно його відпустили додому з місцевої лікарні.

Д-р Arwady переконує, що наразі не потрібно скасовувати масштабні громадські заходи, однак, підприємцям та громадським організаціям рекомендується переглянути свої дії на випадок надзвичайних ситуацій.

Д-р Arwady прогнозує, що кількість хворих у штаті зростатиме, коли почне діяти більше програм спостереження. Оскільки вже зафіксовано зараження всередині штату, очікується, що збільшиться і кількість хворих.

«Потенціал для більшого інфікування всередині громади дійсно є», – зауважила вона.

Чиновники нагадують, що найкращий спосіб уникнути коронавірусу – це часто мити руки, прикривати обличчя під час кашлю та залишатися вдома на час хвороби.

Людям похилого віку або які мають проблеми зі здоров’ям, рекомендовано уникнути подорожей та великих скупчень людей.

Як повідомили у департаменті охорони здоров’я Іллінойсу, аеропорт O’Hare не перевіряє пасажирів, які прибувають з Італії та Південної Кореї на коронавірус.

За словами гендиректора IEMA Alicia Tate-Nadeau, обстежують лише туристів, які в’їжджають в аеропорт O’Hare з Китаю та Ірану. Ті, котрі повертаються до США з Італії чи Південної Кореї, проходять перевірку ще до виїзду з цих країн.

Минулого місяця Іллінойс став першим штатом, який провів власні тести на коронавірус, що дозволило отримати швидші результати.

Губернатор Іллінойсу Дж. Р. Пріцкер попросив, щоб лікарні в усьому штаті провели додаткову перевірку, аби «покращити нагляд за хворими на COVID-19».

Станом на 10 березня стало відомо, що в Чикаго влада вирішила тимчасово заборонити відвідування у чотирьох навчальних закладах. Зокрема, йдеться про College Prep High School, Bernard Zell Anshe Emet Day School, Vaughn Occupational High School та Loyola Academy.

Нагадуємо, департамент охорони здоров’я Іллінойсу запустив «гарячу лінію», на якій можна отримати відповідь на будь-які запитання або повідомити про підозру на наявність небезпечного вірусу: 1 (800) 889-3931.

Мешканці Іллінойсу активніше голосують на дострокових виборах – Супервівторок допоміг визначитися

В Oakbrook буде демонтовано камери на шосе – вони... лякають водіїв

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers