rss
04/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Спорт \ Легка атлетика

Легка атлетика

Магучіх перемогла
на змаганнях у Норвегії

Українська легкоатлетка Ярослава Магучіх перемогла на змаганнях в Ульштейнвіку з результатом 1,96 м. Про це повідомляє пресслужба ФЛАУ.

Згідно з повідомленням, взимку 18-річна Магучіх виграла всі, без винятку, турніри, в яких брала участь.

Нагадаємо, 29 січня Європейська легка атлетика (European Athletics, ЕА) ратифікувала юніорський рекорд Ярослави Магучіх. Рекорд Європи зі стрибків у висоту у категорії U-20 Ярослава Магучіх встановила на чемпіонаті світу в Досі (Катар). 30 вересня 2019 року 18-річна українська спортсменка взяла висоту 2,04 м, яка принесла їй срібну медаль чемпіонату світу, а також стала світовим юніорським рекордом.

Раніше, 18 січня, Ярослава Магучіх встановила новий світовий рекорд U-20 і в приміщенні. 18-річна українська стрибунка здобула перемогу на Меморіалі Дем’янюка у Львові, який проходив в оновленому манежі Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського. Спортсменка перемогла з результатом 1,99 м, після чого вирішила зробити додаткові спроби і підкорила з третього разу висоту 2,01 м. Це – світовий рекорд серед спортсменок віком до 20 років у закритому приміщенні.

З чемпіонату світу в Торуні до України приїхали 16 медалей

Національна паралімпійська збірна команда України з легкої атлетики серед спортсменів з вадами розвитку стала першою на чемпіонаті світу, який проходив у Торуні (Польща).

Про це повідомляє Національний комітет спорту інвалідів України у Facebook.

«Українські паралімпійці вибороли 16 медалей, серед яких – 10 золотих, 5 срібних, 1 бронзова. Всі спортсмени національної збірної повернулися в Україну з високими нагородами, 7 спортсменів з 10 вибороли золоті медалі, з них 5 – мультимедалісти», – йдеться в повідомленні.

Це – унікальний високий результат національної команди на чемпіонаті світу з легкої атлетики серед спортсменів з порушеннями розумового та фізичного розвитку в приміщенні.

Найкращими у команді збірної України стали: Людмила Даниліна – 4 золоті та 1 срібна медалі; Юлія Шуляр – 4 золоті медалі.

Фрістайл

Українка виборола «золото» на Кубку світу

У змаганнях з лижної акробатики українська фрістайлістка Надія Мохнацька здобула золоту медаль на Кубку світу в Алмати. Про це повідомляє Національний олімпійський комітет України.

Зазначається, що це – перша медаль Кубка світу в кар’єрі 24-річної спортсменки з Івано-Франківська.

Президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка привітав спортсменку та її наставників із блискучим звершенням, побажавши й надалі вірити в свої сили та впевнено крокувати до здійснення олімпійських мрій.

Біатлон

Україна виборола «золото» чемпіонату Європи

Збірна України з біатлону здобула золоту медаль у класичній змішаній естафеті (2х6+2х7,5 км, - ред.) на чемпіонаті Європи-2020, що проходить у Білорусі, в місті Раубичі. Про це повідомляє «Укрінформ».

Валентина Семеренко, Юлія Джима, Артем Прима та Дмитро Підручний показали час 1 година 11 хвилин 32,1 секунди і використали 9 додаткових патронів на вогневих рубежах.

Зазначається, що другими до фінішу прийшли представники Росії (відставання 32,2 секунди; 9 додаткових патронів), третьою стала команда з Норвегії (+33,7;3).

У перегонах, загалом, брали участь 22 команди.

Нагадаємо, збірна України, у складі якої Анастасія Меркушина та Руслан Ткаленко, здобула бронзову нагороду в одиночній змішаній естафеті на чемпіонаті Європи з біатлону.

Крім того, українська біатлоністка Олена Підгрушна посіла друге місце на чемпіонаті Європи.

Стрільба

Українці повернулися
із золотими та срібними медалями з ЧЄ

У Вроцлаві (Польща) відбувся чемпіонат та юніорська першість Європи зі стрільби з пневматичної зброї.

Жіноча збірна України в складі Вікторії Рибовалової, Галини Авраменко та Валентини Гончарової виграла «золото» командних змагань у стрільбі по рухомій мішені з 10 метрів.

Про це повідомляє «Укрінформ».

Вікторія Рибовалова в цій вправі стала бронзовим призером в особистій першості. У стрільбі по рухомій мішені з 10 метрів серед змішаних команд «срібло» виграв мікст Галина Авраменко – Ігор Кизима, Вікторія Рибовалова і Данило Даниленко завоювали бронзові нагороди. Галина Авраменко і Вікторія Рибовалова виграли, відповідно, «золото» і «срібло» у перемінній стрільбі по рухомій мішені з 10 метрів. Командна першість у стрільбі по рухомій мішені з перемінною швидкістю принесла Галині Авраменко, Вікторії Рибоваловій і Валентині Гончаровій срібні нагороди.

У стрільбі з гвинтівки з 10 метрів в особистому турнірі у чоловіків срібним призером став українець Олег Царьков. Вінничанин посів друге місце, поступившись у фіналі лише угорцеві Іштвану Пені.

Дзюдо

Українці здобули 4 медалі на етапі Кубка Європи

У столиці Польщі, Варшаві, завершився ще один етап Відкритого Кубка Європи з дзюдо.

За підсумками змагань – призерами турніру стали четверо представників України, – повідомляє Укрінформ.

Кременчуцький дзюдоїст Каро Марандян виграв «срібло» у ваговій категорії до 66 кг.

Бронзові нагороди здобули дніпряни Ганна Сурова (52 кг) та Артем Бубир (81 кг), а також – Антон Савицький із Хмельницького (100 кг).

Наступний у спортивному календарі дзюдоїстів – міжнародний турнір серії Grand Prix, який пройде 6-8 березня в Рабаті (Марокко).

Бокс

Ломаченка визнали
найкращим боксером за рейтингом ESPN

Портал ESPN опублікував свій рейтинг найкращих боксерів світу незалежно від вагової категорії і визнав українського боксера Ломаченка найкращим.

Відповідний рейтинг був опублікований на офіційному сайті порталу.

Ще один український боксер Олександр Усик посів лише 6-е місце в рейтингу, однак, зумів обійти нового чемпіона WBC в хевівейті Тайсона Ф’юрі (30-0-1, 21 КО).

До слова, експерти ESPN вперше внесли до списку Тайсона Ф’юрі, який виборов титул WBC у бою з Деонтеєм Вайлдером. Тайсон опинився на 7-му місці.

Також до шорт-листа потрапили Теренс Кроуфорд, Канело Альварез, Наоя Інуе, Еррол Спенс-молодший, Хуан Франсиско Естрада, Геннадій Головкін, Менні Пакьяо.

Футбол

Полтавська сенсація: «Ворскла» перервала безпрограшну серію «Шахтаря» в УПЛ

У неділю, 1 березня, у Полтаві в рамках двадцятого туру чемпіонату України з футболу в прем’єр-лізі футбольний клуб «Ворскла» мінімально обіграв «Шахтар» з рахунком 1: 0. Про це повідомляє Sport.ua.

Як зазначається, таким чином, футбольна команда Юрія Максимова перервала безпрограшну серію «гірників» у чемпіонаті України.

Вирішальний м’яч забив Руслан Степанюк, якому на 30-й хвилині асистував Олександр Скляр, – повідомляє Укрінформ.

«Ворскла» догравала зустріч у меншості – на 84-й хвилині через другу жовту картку поле залишив Скляр.

До слова, востаннє донецький клуб програвав у внутрішній першості в третьому турі минулого сезону, поступившись тоді (3 серпня 2018 року) київському «Динамо» з рахунком 0: 1.

Так, за результатами матчу, «Шахтар» втратив надію побити власний рекорд за цим показником, який був встановлений на позначці в 55 матчів у період з 2000-го до 2002-го.

Результати інших поєдинків туру:

«Дніпро-1» – «Динамо» (Київ) – 3:1,

голи: Владислав Супряга (71, 82, 90) – Беньямін Вербич (45+5, з пенальті).

«Десна» (Чернігів) – «Маріуполь» – 4:0,

голи: Андрій Тотовицький (12, 21), Олександр Філіппов (58, з пенальті), Владислав Калитвинцев (90+2).

«Львів» – «Олександрія» – 1:1,

голи: Тавареш (87) – Богдан Мишенко (10).

«Колос» (Ковалівка) – «Карпати» (Львів) – 2:1,

голи: Олег Ільїн (11), Кирило Петров (42) – Артем Козак (78).

«Зоря» (Луганськ) – «Олімпік» (Донецьк) – 1:0,

гол: Владислав Кабаєв (77).

Турнірне становище:

«Шахтар» – 53 очки, «Зоря» – 40, «Динамо» – 39, «Десна» – 36, «Олександрія» – 34, «Колос» – 26, «Маріуполь» – 22, «Дніпро-1» – 22, «Олімпік» – 18, «Львів» – 18, «Ворскла» – 17, «Карпати»

– 12.

Хокей

«Кременчук» виграв регулярний чемпіонат УХЛ

У матчі 39-го туру Української хокейної ліги (УХЛ) «Кременчук» розгромив на своєму майданчику «Крижаних Вовків» (Київ) 14:1 і забезпечив собі перше місце в регулярному чемпіонаті. Про це повідомляє Укрінформ.

На своєму льоду «Кременчук» впевнено обіграв столичних гостей, і за тур до завершення регулярного чемпіонату став недосяжним для «Донбасу». У складі «Кременчука» покером відзначився Орлов, по дві шайби закинули Бондарук, Ворона і Гриценко.

В іншому матчі дня «Донбас» розгромив вдома «Динамо» (Харків) 13:3.

У чемпіонаті попереду впевнено тримається «Кременчук» – 96 (39). На другому місці «Донбас» – 92 (39). «Дніпро» на третій позиції – 80 (38). «Білий Барс» посідає четверте місце – 50 (38).

Баскетбол

«Харківські Соколи» визначилися
з головним тренером

Головним тренером баскетбольної команди української Суперліги «Харківські Соколи» на постійній основі став Олег Манойленко.

Таке рішення керівництво харківського клубу затвердило після ефектної перемоги «Соколів» у Суперлізі над чинними чемпіонами України з южненського «Хіміка», – повідомляє пресслужба Федерації баскетболу України.

Це вже третій тренер харків’ян у нинішньому чемпіонаті. Починали сезон «Харківські Соколи» з Володимиром Ковалем, який залишив посаду після серії поразок. Його наступник Євген Мурзін також не зміг поліпшити становище команди в Суперлізі.

Нині «Харківські Соколи» посідають останнє дев’яте місце у турнірній таблиці регулярного чемпіонату Суперліги – три перемоги в 24-х поєдинках.

Успіх з обмовками

Оксана Баюл: «У Ліллегаммері мені сказали – вирішуй сама»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers