rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Міжнародний огляд \ Нафта дорожчає в очікуванні підсумків зустрічі країн ОПЕК

Нафта дорожчає в очікуванні підсумків зустрічі країн ОПЕК

Ціни на нафту у вівторок зростали другий день поспіль на очікуваннях, що світові центральні банки зважаться на фінансове стимулювання для компенсації наслідків спалаху коронавірусу. А також завдяки зростанню оптимізму щодо подальшого скорочення видобутку, яке ОПЕК, можливо, узгодить цього тижня.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Травневі ф’ючерси на нафту марки Brent на лондонській біржі ICE Futures злетіли на $0,91 (1,75%) – до $52,81 за барель. У понеділок їх ціна виросла на $2,23 (4,49%), склавши на закриття $51,9 за барель.

Котирування квітневих ф’ючерсів WTI на електронних торгах на Нью-Йоркській товарній біржі (NYMEX) зросли на $0,95 (2,03%) – до $47,70 за барель. За підсумками попередньої сесії, їхня ціна злетіла на $1,99 (4,45%), завершивши день на рівні $46,75 за барель. Це стало максимальним денним зростанням зі середини вересня.

Міністри фінансів Групи семи та керівники найбільших центральних банків планують провести телеконференцію, щоб скоординувати свої дії у відповідь на спалах коронавірусу Covid-19.

Найбільші центробанки світу, включаючи Федеральний резерв США, Банк Японії і Банк Англії, раніше натякали на те, що в разі необхідності вони відреагують на вірусну кризу з тим, щоб підтримати економіки.

Оптимізм, який зростає з приводу того, що Організація країн-експортерів нафти (ОПЕК) та її союзники узгодять додаткове зменшення нафтовидобутку на міністерській нараді 5-6 березня у Відні, також названо попутним вітром для ринків.

У Кишиневі відбулися антиурядові протести

У столиці Молдови 2 березня кілька тисяч людей вийшли на антиурядовий протест. Біля будівлі уряду люди вимагали відставки кабінету міністрів. Про це повідомляє Newsmaker.

«Поліцейські, які оточили вхід у будівлю уряду, погодилися впустити в будівлю представників протестуючих, але більша частина маніфестантів не погодилися і вимагали, щоб представники Кабміну вийшли на вулицю. Протестуючі скандували: «Ми – народ, Додон – зрадник», «Кіку на смітник, разом з Чоко», «Геть Додона», «Геть уряд», – пише видання.

Борис Джонсон і його дівчина побралися і чекають дитину

Прем’єр-міністр Великобританії Борис Джонсон і його подруга Керрі Саймондс побралися і чекають на свою першу дитину, яка повинна з’явитися на світ уже влітку.

Як повідомляє «Бі-Бі-Сі», цю заяву пара зробила через прессекретаря. За його словами, пара дуже рада повідомити про вагітність Саймондс публіці.

Майбутня дружина прем’єр-міністра підтвердила це в своєму закритому інстаграмі, – пише The Independent. «Я б не стала публікувати подібні речі тут, але захотіла, щоб мої друзі дізналися про мою вагітність від мене», – написала вона, прикріпивши до посту фото з Джонсоном.

Борис Джонсон стане першим британським прем’єром за 250 років, який одружується, перебуваючи на посаді.

У нього вже є четверо дітей від колишньої дружини Марини Уілер і, щонайменше, ще одна донька, народжена поза шлюбом.

55-річний Джонсон і 31-річна Саймондс – перша в історії Британії неодружена пара, яка живе в резиденції прем’єрів на Даунінг-Стріт, 10.

Південна Корея дає $25 мільярдів на боротьбу

з коронавірусом

«Президент Мун Чже Ін заявив у вівторок, що Південна Корея розпочинає війну проти вірусу Covid-19... Виступаючи на щотижневому засіданні кабінету міністрів, він заявив про плани прямо чи опосередковано залучити на боротьбу з вірусом 30 трильйонів вон (25 мільярдів доларів США)», – повідомляє Yonhap.

Зазначається, що президент вимагає від усіх міністерств та урядових служб перебувати у цілодобовій готовності до надзвичайних ситуацій.

На момент оприлюднення заяви загальна кількість заражених коронавірусом громадян у Південній Кореї зросла до 4812 осіб.

У Єгипті 37 ісламістів засудили до смертної

кари

Про це повідомляє AP.

«Єгипетський суд у понеділок засудив до смертної кари 37 підсудних, серед яких один із найвідоміших бойовиків країни, після винесення їм вироків за терористичну діяльність», – йдеться у повідомленні.

Кримінальний суд Каїра заявив, що підсудних звинувачують у приналежності до місцевого представництва угруповання Ісламська держава.

Серед засуджених до страти – Хішам ель-Ашмаві, лідер бойовиків, колишній військовий офіцер, якого захопили в Лівії наприкінці 2018 року. Військовий суд окремо засудив ель-Ашмаві до смертної кари у листопаді за його участь у десятках нападів на урядові об’єкти.

У Люксембурзі весь громадський транспорт

зробили безкоштовним

Про це пише «Німецька хвиля».

Зміни набули чинності зі суботи, 29 лютого, і стосуються залізниць (за винятком проїзду в першому класі), автобусів (окрім низки нічних рейсів) і трамваїв.

Зміни, які влада назвала «важливим соціальним заходом», стосуватимуться майже 40 відсотків домогосподарств.

«Запровадження повністю безкоштовного проїзду потребуватиме додаткових витрат у розмірі 41 млн євро на рік, які будуть отримані за рахунок податкових зборів», – йдеться в повідомленні.

Як пояснили в Міністерстві сталого розвитку герцогства, в структуру якого входить департамент транспорту, безкоштовний проїзд раніше запроваджували в окремих містах, але вперше він поширився на всю територію окремо взятої країни.

За задумом влади, цей крок має на меті розвантажити дороги від автомобілів.

Зазначається, що щодня близько 200 тисяч осіб з Німеччини, Франції, Бельгії їздять на роботу в Люксембург.

Площа Великого Герцогства Люксембург становить 2 590 квадратних кілометрів. Населення країни – 607 тисяч осіб.

Понад 100 туристичних атракцій Ірландії

стануть безкоштовними

Акція діятиме лише 17 квітня – з нагоди першого національного дня туризму.

Щоб потрапити кудись безкоштовно, потрібно забронювати квиток на сайті ініціативи. Кількість місць обмежена, – пише Irish Times.

Частина пам’яток уже позначена ярликом «sold out».

В акції беруть участь замки, старі в’язниці, пивоварні, природні пам’ятки та інші туристичні місця Смарагдового острова.

Ідея дня туризму, який організовує Ірландська конфедерація індустрії туризму та Fаilte Ireland, полягає в тому, щоб показати місцевим та іноземцям, якими атракціями багата країна.

Зараз у туристичному секторі Ірландії залучені 260 тисяч осіб (10% людей, які працюють). Щороку сюди приїжджають майже 10 мільйонів іноземних мандрівників. У 2019-му туризм приніс в економіку країни близько 7,5 млрд євро.

У небі над Хорватією вибухнув метеорит

Його димовий хвіст було видно і на кордоні зі Словенією, – пише 24 Sata. Мешканці Загреба почули сильний гуркіт близько 10:30 ранку 28 лютого, крім того, відчувалися тектонічні поштовхи. Багато хто розцінив їх як землетрус, проте люди звернули увагу на світляну кулю в небі. Вибух стався під час входження метеорита в атмосферу.

Служба порятунку Загреба не має інформації про постраждалих людей чи руйнування в результаті події. Крім того, ще не знайшли уламків.

«Ми поговорили з нашими колегами з поліції, і в них немає повідомлень про метеоритний збій», – сказала командир відділу пожежної охорони Загреба Синіша Джембрих.

«Я сидів і пив каву в своїй квартирі. Раптом побачив кулю, що світилася в небі. Вона згоріла дуже швидко, я все бачив через вікно», – повідомив один з місцевих мешканців.

Нагадаємо, 2016 року в Індії через падіння метеорита загинула людина. Причиною загибелі став вибух у результаті падіння метеорита.

Найбагатші люди світу втратили за день $139 мільярдів через коронавірус

Сербія і Угорщина завершили будівництво газопроводу, яким Будапешт зможе отримувати російський газ в обхід України

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers