rss
06/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Активісти судяться через недосконалу автоматичну реєстрацію виборців Іллінойсу

Правозахисні організації подали позов на секретаря штату Іллінойс та виборчих службовців через недоліки автоматичної системи реєстрації виборців у штаті. Про це повідомляє Associated Press.

У федеральному позові згадуються багаторазові випадки порушення федерального законодавства та законів штатів, що пов’язані із затримкою запровадження автоматичної реєстрації, зокрема, відсутністю доступу для осіб, які не володіють на належному рівні англійською мовою, та неможливістю оновлення списків виборців, якщо ті змінили місце проживання.

Позов було подано після виникнення багатьох інших питань, які стосувалися автоматичної реєстрації виборців і згодом були прописані у законодавстві в 2017 році. Йдеться, зокрема, про помилкову реєстрацію осіб, які не є громадянами США. Це порушення, якщо такий «виборець» проголосує, може призвести до кримінальної відповідальності, депортації або – одного й іншого.

«На жаль, обіцянки, які стосуються модернізації схеми голосування та інших питань, не тільки не виконали, але тепер, здається, навіть основні служби реєстрації виборців працюють неправильно, незважаючи на неодноразові заклики до прозорості та підзвітності непартійним організаціям у штаті», – йдеться у позові.

Правозахисні організації вимагають судового розгляду їхнього позову. Серед них – Asian Americans Advancing Justice, Common Cause Illinois та Illinois Coalition for Immigrant and Refugee Rights.

Вони стверджують, що офіс секретаря штату Jesse White неодноразово ігнорував заклики до прозорості та пропозиції допомоги.

У позові також було згадано Виборчу комісію штату Іллінойс. Представники комісії та офісу White відмовилися коментувати ситуацію.

Водночас, White запевнив, що помилку, пов’язану з голосуванням негромадян, буде усунено.

Трамп планує додаткові обмеження на в’їзд до США через коронавірус

Волонтер, що підірвався на міні, потребує протезування

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers