rss
06/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ У Чикаго почнуть активніше боротися з насильством на станціях та потягах CTA

Мер Чикаго Лорі Лайтфут оприлюднила новий план з гарантування безпеки в громадському транспорті міста: збільшення кількості працівників поліції, запровадження нових технологій і т. д. Про це повідомляє SunTimes.

Лайтфут розповіла про запровадження проєкту на станції CTA Roosevelt. Разом з нею були присутні члени департаменту поліції Чикаго та Chicago Transit Authority.

Згідно з планом, до нагляду за системою CTA будуть додатково залучені 50 копів. Вони приєднаються до кількох сотень інших працівників поліції, які вже патрулюють вокзали та автобусні зупинки.

В рамках ініціативи також буде створено оперативний підрозділ, який працюватиме у системі CTA.

За даними міських чиновників, злочинність у системі CTA не надто зменшилась порівняно з аналогічним періодом минулого року. У офісі міського голови заявили, що цього року кількість арештів збільшилася майже на 30% завдяки посиленим «цілеспрямованим правоохоронним заходам» і співпраці між детективами та копами.

Поліція Чикаго також ініціює створення ще одного Strategic Decision Support Center, що займатиметься розкриттям злочинів, скоєних у системі CTA та в 1-му районі. За словами міських чиновників, центр, який почне працювати цієї весни, буде обладнаний найсучаснішими технологіями, зокрема, матиме доступ до більш, ніж 32 тис. камер, встановлених у вагонах CTA.

Такі заходи були запроваджені у зв’язку з кількома гучними злочинами, які були вчинені у транспорті CTA.

Зокрема, 20 лютого 23-річного чоловіка звинуватили у вбивстві першого ступеня через неправомірне застосування вогнепальної зброї на території CTA. У результаті – одна особа загинула, двоє інших людей було поранено.

4 лютого музикант, який виступав на станції Червоної лінії, розташованій у Jackson, був поранений – на нього напала жінка. Вона розповіла, що через звук гітари в неї почала боліти голова. Про це розповіли прокурори округу Cook після її затримання.

На зупинці UIC-Halsted під час пограбування на Синій лінії CTA було вбито чоловіка. 31-річного чоловіка затримали за те, що він, нібито, застрелив жертву, коли намагався забрати наплічник. Поліція досі шукає другого підозрюваного.

Цього року в потягах, на станціях та платформах CTA сталося, щонайменше, 45 пограбувань. Про це повідомляє міський інформаційний портал. Минулого року на території CTA було скоєно 591 пограбування – найбільше за останніх п’ять років. Також минулого року було зареєстровано 6311 повідомлень про злочини, порівняно з 4116 повідомленнями 2015 року.

Трамп планує додаткові обмеження на в’їзд до США через коронавірус

Волонтер, що підірвався на міні, потребує протезування

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers