rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Поради фахівців \ Догодити всім: що хочуть від роботи різні категорії пошукачів?

Роботодавці, які не хочуть сісти на «кадрову дієту», мають турбуватись про конкурентоспроможність зарплат, які вони пропонують своїм працівникам і потенційним співробітникам. Адже саме належний рівень оплати праці є головним критерієм роботи та роботодавців.

Окрім того, спільне дослідження Academy DTEK та hh.ua|grc «Формула поколінь: цінності та мотиви сучасних генерацій» показало, що кандидати звертають увагу на можливості для здобуття нових знань і навичок, широкі кар’єрні горизонти, дотримання work&life balance – 43%, колектив, особу керівника тощо.

Але чи є кореляція між цінністю тих чи інших чинників і формою зайнятості респондентів? Експерти hh.ua|grc дослідили це.

  • Так, найчисленніша група дослідження – наймані працівники – хочуть отримувати від роботи професійний та загальний розвиток, але без зазіхань на особисте життя. Емоційний комфорт (особистість керівника та колектив) на робочому місці та офіційний статус роботи також є важливими для них, що може означати націленість цієї категорії на довготермінову співпрацю з роботодавцем.
  •  Title
    Ті, котрі перебувають у пошуку роботи (на момент проведення дослідження їх було 15,4%), крім зарплати, кар’єрного зростання та нових знань, розглядатимуть наявність перспектив для реалізації вказаних пунктів як переваги роботодавця. Їх хвилюють і організаційні моменти – статус працевлаштування та розташування місця роботи та нюанси, пов’язані з мікрокліматом, – колеги, керівництво. Тобто, ця категорія пошукачів роботи є дещо більш вмотивованою та менш вимогливою до колективу і керівництва, більше зосередженою на всебічному самовдосконаленні в межах компанії.
  • Самозайняті, або фізичні особи-підприємці, як й інші, в пропозиції про роботу акцентуватимуть свою увагу на розмірі заробітної плати, графіку та work&life balance і потенційному професійному оточенні (яке може включати не лише колектив, але й заходи, які можна буде відвідувати за рахунок компанії). Нові знання, нові технології та гаджети, саморозвиток – також фігурують у преференсах ФОПів. Ба більше, лише у цієї категорії до ТОП-10 важливих факторів вибору роботи та роботодавця потрапили доступ до нових технологій і можливість приймати рішення, ініціювати зміни.
  • Аутсорсери відчутно більше від інших категорій опитаних при виборі роботи та роботодавця звертатимуть увагу на ті пропозиції про роботу, де вони можуть самостійно регулювати графік роботи та дотримуватись балансу між професійним й особистим життям. Особистісне та кар’єрне зростання, можливість здобувати нові знання – теж стоять далеко не на останньому місці при виборі роботи. Окрім того, вони – єдина категорія респондентів, до ТОП-10 цінностей яких увійшов такий пункт, як «Приносити користь суспільству».
  • Багато роботодавців зараз працюють над тим, щоб залучити у свої штати студентів. Так, опитування показало, що для них, як і для всіх категорій респондентів, при виборі роботи важливим є розмір оплати праці (але меншою мірою, ніж для інших), швидкий кар’єрний старт, нові знання тощо. При цьому лише студенти у списку ТОП-10 критеріїв зазначили, що для них важлива нерутинність завдань, з якими їм доведеться мати справу.

Джерело: «HeadHunter Україна»
(http://www.hh.ua)

В яких галузях найактивніше шукали співробітників у 2019 році?

Батьки та діти

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers