rss
04/23/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Спорт \ Бокс

Бокс

Берінчик з’явився на ринзі в образі Халка і втретє захистив чемпіонський пояс

Український боксер Денис Берінчик вкотре захистив свій титул чемпіона WBO International у легкій вазі, отримавши перемогу в поєдинку з аргентинцем Ектором Сармієнто.

Про це пише Sport.ua.

Як зазначається, бій пройшов у льодовому палаці в Броварах, що під Києвом.

Український боксер здобув перемогу за результатом 12 раундів одноголосним рішенням суддів.

При цьому у 8-му раунді йому вдалося серйозно потрясти суперника, якого від нокдауну врятували канати і гонг, що пролунав невдовзі. Надалі перевага Дениса не викликала сумнівів, і судді за очками зафіксували його перемогу на профі-рингу: 117-111, 117-112, 118-110.

Слід зауважити, що це його 13-й переможний поєдинок із 13-ти у професійній кар’єрі.

Однак, запам’ятався Берінчик ще й своїм епатажним виходом – цього разу він вийшов на ринг в образі Халка під пісню «Thunderstruck» групи AC/DC.

Зазначимо, раніше Денис Берінчик захистив титул інтерконтинентального чемпіона з боксу.

Постол проведе чемпіонський бій проти Раміреса 9 травня

Український боксер Віктор Постол проведе бій проти чемпіона світу за версіями WBC і WBO в напівсередній вазі Хосе Карлоса Раміреса у Фресно (Каліфорнія, США). Поєдинок відбудеться 9 травня і стане головною подією вечора боксу, – повідомляє ESPN.

Спочатку бій Постол – Рамірес запланували на 1 лютого в Китаї. Однак, через спалах в країні епідемії коронавірусу поєдинок перенесли.

Постол був володарем пояса WBC в першій напівсередній вазі в період 2015-16 років. У поєдинку за вакантний титул у жовтні 2015 року він переміг аргентинця Лукаса Мартіна Матіссе, але в наступному бою Постол програв титул американцеві Терренсу Кроуфорду.

Нагадаємо, в останньому бою наприкінці квітня 2019 року Віктор одноголосним рішенням суддів переміг Мохамеда Мімуна. Після перемоги над французом Постол став офіційним претендентом на титул WBC у напівсередній вазі.

Стрибки у воду

Українці виграли «золото», «срібло» і 2 «бронзи» на етапі Гран-прі

У Ростоку (Німеччина) відбувся другий етап Гран-прі зі стрибків у воду.

В активі українців чотири призові місця, – повідомляє Укрінформ.

Вікторія Кесар і Станіслав Оліферчик виграли «золото» в міксті на 3-метровому трампліні. Вікторія Кесар і Ганна Письменська завоювали «срібло» в синхронних стрибках із 3-метрового трампліна. Олег Сербін і Євген Науменко стали бронзовими призерами в «синхроні» з 10-метрової вишки. В індивідуальних стрибках із 3-метрового трампліна ще одну «бронзу» до скарбнички збірної України принесла Ганна Письменська.

Третій етап Гран-прі зі стрибків у воду відбудеться 14-17 травня у Віндзорі (Канада).

Кікбоксінг

Мойса достроково переміг суперника з Пакистану

Український кікбоксер Олександр Мойса виборов перемогу в поєдинку з пакистанцем Шахзаібом Ріндхою на турнірі ONE в Сінгапурі, нокаутувавши його потужною серією ударів.

Про це повідомляє Sport.ua.

Українець успішно провів свій ще один бій і зміг завершити його достроково в останньому 3-му раунді.

Зазначається, що боєць з Пакистану, починаючи з перших секунд поєдинку, користувався своєю перевагою в зрості й атакував ударами ніг.

У відповідь українець, здебільшого, працював руками, використовуючи свій бокс.

Починаючи з другого раунду, пакистанець почав пропускати удари, а в третій трихвилинці Мойса володів ініціативою і довів свою перевагу, відправивши опонента в нокаут ударами.

Нагадаємо, раніше українські боксери на турнірі «Странджа-2020» здобули перше командне місце.

Біатлон

Жіноча збірна України виборола «бронзу» чемпіонату світу в Італії

Про це повідомляє «Громадське».

Україну на змаганнях представляли Анастасія Меркушина, Юлія Джима, Віта Семеренко та Олена Підгрушна.

Тернополянка Олена Підгрушна відстріляла лежку з 5 патронів, а на стійці використала лише один додатковий. На останнє коло Олена вийшла другою, але її зуміла наздогнати найшвидша лижниця серед біатлоністок – німкеня Деніс Херманн.

«Золото» здобула команда Норвегії, а другою, як зазначалося вище, фінішувала команда Німеччини.

Загалом, у перегонах взяли участь 24 команди.

Це – перша медаль української команди на цьому чемпіонаті світу.

До цього українська біатлоністка Журавок також виборола «бронзу» на етапі Кубка IBU в Італії.

Теніс

Костюк виграла турнір ITF у Каїрі

17-річна українська тенісистка Марта Костюк стала переможницею турніру ITF W60 у Каїрі (Єгипет).

Фінальний поєдинок Марта Костюк (Україна) – Олена Большова (Іспанія, 3) завершився з рахунком 6:1, 6:0. Про це повідомляє БТУ.

Матч тривав 54 хвилини. Українка виграла 5 геймів на подачі суперниці, яка не реалізувала жодного з трьох брейк-поінтів.

Цей титул став для Марти Костюк третім в її професіональній кар’єрі: 2017 року вона стала чемпіонкою 25-тисячника в Дунакесі (Угорщина), а в лютому 2018-го виграла 60-тисячник у Берні (Австралія).

За підсумками змагань на Zed Open Women’s Tennis 60k (ITF World Tennis Tour) 17-річна киянка повернеться до топ-150 світового рейтингу.

Бондаренко вийшла до другого кола турніру в Акапулько

Українка Катерина Бондаренко пробилася до другого раунду турніру WTA в Акапулько (Мексика) з призовим фондом $251,75 тис.

У стартовому матчі Бондаренко здобула вольову перемогу над Данко Ковінич із Чорногорії – 6:7 (7:9), 6:4, 6:2, – повідомляє Укрінформ.

Матч тривав 2 години 50 хвилин.

Путівку до чвертьфіналу змагань Бондаренко розіграє з посіяною під 7-м номером британкою Хізер Вотсон, яка, своєю чергою, обіграла американку Коко Вандевеге – 4:6, 6:4, 6:4.

Зазначимо, що турнір WTA в Акапулько двічі вигравала українка Леся Цуренко (2017, 2018).

Марченко успішно стартував у Франції

Український тенісист Ілля Марченко успішно стартував на турнірі ATP Challenger Tour, який проходить у французькому місті По.

Поєдинок Ілля Марченко (Україна) – Маттіас Бахінгер (Німеччина) першого кола турніру TEREGA Open Pau Pyrеnеes завершився з рахунком 3:6, 7:6 (10), 6:4. Про це повідомляє БТУ.

Матч тривав майже 2,5 години. У другій партії український тенісист відіграв 2 матчболи і з шостого сетболу перевів гру у вирішальний сет. У третій партії йому вистачило одного брейка, щоб довести матч до перемоги.

У наступному раунді Ілля Марченко зустрінеться з аргентинцем Марко Трунджелліті (АТР 197).

Дзюдо

Українець Ньябалі виборов «срібло» турніру Grand Slam
у Дюссельдорфі

Про це повідомляє НОК України у Facebook.

«Вітаємо українського дзюдоїста Кеджау Ньябалі (вагова категорія до 90 кг) з першим у кар’єрі «сріблом» найпрестижнішої серії Grand Slam, а також солідним поповненням очкової скарбнички в олімпійському рейтингу, яке приніс йому успіх у Дюссельдорфі», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, на турнірі серії Grand Slam у Парижі переможницею у ваговій категорії до 48 кг стала 19-річна українська дзюдоїстка Дарина Білодід.

Фрістайл

Українки вибороли «бронзу» міжнародних змагань у Раубічах

Про це повідомляє Федерація лижного спорту України у Face­book.

«Вітаємо Анастасію Новосад та Надію Мохнацьку з 3 місцем у синхронних стрибках на міжнародних змаганнях з фрістайлу, які проходили в Білорусії, Раубичі», – йдеться в повідомленні.

Цими вихідними у Раубічах проходив етап Кубка світу з фрістайлу, в якому взяли участь і українські спортсмени. Так, Надія Мохнацька фінішувала 9-ю і ввійшла до десятки лідерів, Анастасія Новосад посіла 17-у позицію з 21 можливих.

У чоловіків Микола Пуздерко став 16-м, а Олександр Окіпнюк – 30-м. Всього у змагань брали участь 31 спортсмен.

Футбол

УПЛ: «Олімпік» програв «Львову»

Донецький «Олімпік» поступився ФК «Львів» у завершальному поєдинку 19-го туру чемпіонату України з футболу серед команд Прем’єр-ліги.

Матч «Олімпік» – «Львів», який пройшов на столичному стадіоні імені Валерія Лобановського, завершився з рахунком 1:0 на користь гостей, – повідомляє Укрінформ.

Автором єдиного голу в зустрічі став півзахисник львів’ян Ярослав Богунов, який відзначився на 84-й хвилині після результативної передачі бразильця Альваро.

Результати інших матчів туру:

«Маріуполь» – «Зоря» (Луганськ) – 1:2

голи: Дмитро Мишньов (69-а хвилина) – Михайло Перович (62), Богдан Лєднєв (69);

«Динамо» (Київ) – «Ворскла» (Полтава) – 2:1

голи: Віталій Буяльський (50), Беньямін Вербич (90+1) – Руслан Степанюк (62);

«Олександрія» – «Колос» (Ковалівка) – 1:2

голи: Артем Сітало (61) – Євген Смирний (46, 90+2);

«Карпати» (Львів) – «Дніпро-1» – 1:1

голи: Матар Діеє (24) – Владислав Супряга (41);

«Шахтар» (Донецьк) – «Десна» (Чернігів) - 1:0

гол: Марлос (90+4).

Турнірне становище:

«Шахтар» – 53 очки, «Динамо» – 39, «Зоря» – 37, «Десна» – 33, «Олександрія» – 33, «Колос» – 23, «Маріуполь» – 22, «Дніпро-1» – 19, «Олімпік» – 18, «Львів» – 18, «Ворскла» – 14, «Карпати» – 12.

Хавбек «Колоса» Смирний – найкращий футболіст 19 туру

Футбольний півзахисник ковалівського «Колоса» Євген Смирний визнаний найкращим гравцем 19-го туру чемпіонату України серед клубів Прем’єр-ліги.

Хавбек забив два м’ячі у переможному матчі проти «Олександрії» (2:1). За підсумками голосування він випередив Беньяміна Вербича, Віталія Буяльського та Богдана Леднева, – повідомляє пресслужба УПЛ.

Нинішнього сезону вихованець київського «Динамо», який виступає за «Колос» на правах оренди, забив п’ять м’ячів у 15-ти матчах.

Після 19-ти турів «Колос» посідає шосте місце в чемпіонаті України. У 20-му турі матчі команда вдома зіграє з львівськими «Карпатами».

Анатолій Дем’яненко. Символ чемпіонства «Динамо»

Оксана Баюл: «У Ліллегаммері мені сказали – вирішуй сама»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers