rss
04/27/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Новини \ Міжнародний огляд \ Найбагатші люди світу втратили за день $139 мільярдів через коронавірус

Найбагатші люди світу втратили за день $139 мільярдів через коронавірус

Про це повідомляє Bloomberg.

«500 найбагатших людей у світі втратили, загалом, 139 мільярдів доларів у понеділок, коли ринки впали на тлі побоювань, що коронавірус загрожує світовій економіці», – йдеться у повідомленні.

Індекси S&P 500 та Dow Jones Industrial Average в день знизилися більше, ніж на 3%.

Як зазначається, генеральний директор LVMH Бернар Арно і власник Amazon Джефф Безос втратили по $4,8 млрд. Власник Zara Амансіо Ортеги втратив $4 млрд.

Статки всіх інших з топ-10 найбагатших людей світу зменшилися, щонайменше, на 2,3 мільярда доларів.

У Макрона падає рейтинг

Популярність президента Франції Емманюеля Макрона у лютому має тенденцію до зниження порівняно з попередніми періодами.

Про це свідчать результати оприлюдненого у вівторок дослідження центру Odoxa CGI, – повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Як зазначається, лише 33% французів позитивно оцінюють діяльність президента Макрона. 66% громадян мають протилежну думку. Це засвідчує падіння його рейтингу на три пункти порівняно із січнем.

Діяльністю прем’єр-міністра країни Едуарда Філіпа незадоволені 64% опитаних.

Падіння рейтингу представників вищого політичного керівництва Франції зафіксовано за три тижні до проведення в країні місцевих виборів, які відбудуться 15 і 22 березня. Французи обиратимуть мерів населених пунктів та депутатів муніципальних рад.

Місцеві вибори у Франції проводяться кожних шість років.

Помер експрезидент Єгипту Хосні Мубарак

Колишній президент Єгипту Хосні Мубарак помер 25 лютого у віці 91 року. Про це повідомляє Egypt today.

Мубарак перебував на посаді глави держави 30 років, перш ніж був змушений піти у відставку 11 лютого 2011 року в результаті революції.

24 травня 2011 року Мубарак і його сини Алаа і Гамаль були притягнуті до суду за звинуваченням у вбивстві демонстрантів і корупції.

19 серпня 2013 року його виправдали по одному зі звинувачень у корупції, а через два дні суд виніс рішення про його звільнення з в’язниці.

У Малайзії подав у відставку 94-річний глава уряду

Про це повідомляє AP.

«Офіс прем’єр-міністра заявив у короткому повідомленні, що 94-річний Махатхір подав у відставку о 13:00 за місцевим часом», – йдеться у публікації.

Інші деталі не були оголошені.

Незадовго до цього очолювана Махатхіром Об’єднана партія синів землі Малайзії вийшла зі складу керівної коаліції «Альянс надії».

Махатхір був прем’єр-міністром Малайзії у 1981-2003 роках та з 10 травня 2018 року.

Президент Албанії судитиметься з Мін’юстом країни через «викрадені повноваження»

Про це повідомляє AP.

«Президент Албанії Ілір Мета у понеділок подав до суду на міністра юстиції та двох вищих посадових осіб через порушення конституції – це останній крок, що він зробив проти лівого уряду Соціалістичної партії; Ілір Мета звинувачує уряд у порушенні конституції та у зв’язках з організованою злочинністю», – йдеться у повідомленні.

Мета звинуватив чиновників у «викраденні, відкрито, у мафіозний спосіб» повноважень, наданих президенту конституцією. Президент заявив, що просить спецпрокурора розглянути цю справу.

Як зазначається, головне у позові – це ситуація з Конституційним судом Албанії, в якому нині вакантні 6 з 9 місць. Відкликані судді не зуміли довести, що їхнє майно придбано законним шляхом. Як результат – заповнення вакантних місць перетворилося у жорстку суперечку серед політичних партій.

Канадська поліція розігнала протестувальників, які блокували залізницю

Канадські правоохоронці розігнали протест корінних народів, що блокував залізничне сполучення поблизу міста Бельвіль у провінції Онтаріо.

Про це повідомляє канадський суспільний мовник CBC News.

Зазначається, що в операції брали участь кілька десятків правоохоронців, які виконували судове рішення, видане більше, ніж два тижні тому. Кілька протестувальників, які відмовилися добровільно виконати вимоги правоохоронців, були затримані.

Залізничному сполученню ще з початку лютого перешкоджали члени народності Тиєндінага-Могавк, які своїми діями намагалися підтримати корінну націю Ветсуветен у провінції Британська Колумбія, яка виступає проти будівництва трубопроводу на своїй території.

Протестувальники у Бельвілі вимагали у канадської поліції залишити територію Ветсуветен. Протест Могавків призвів до кількаденної зупинки пасажирського залізничного сполучення та значного ускладнення руху транспортних поїздів територією Канади. Це спровокувало великі черги в канадських портах та дефіцит деяких товарів. Федеральний уряд кілька тижнів намагався домовитися з протестувальниками, однак вони постійно відмовлялися від пропонованих зустрічей з міністрами.

Додамо, що компанії-власниці залізниці в Бельвілі вдалося отримати судове рішення, яке вимагало відновити рух поїздів, ще 7 лютого, однак досі воно не виконувалося.

Заарештували пілота літака, що впав у Стамбулі

Літак авіакомпанії Pegasus, на борту якого перебували 177 пасажирів та 6 членів екіпажу, ввечері 5 лютого після приземлення виїхав за межі посадкової смуги та розламався на три частини. Після інциденту повідомлялося, що літак впав з висоти 30-40 метрів, заходячи на посадку.

Рішення про арешт пілота прийняте в судовому порядку після допиту, – інформує кореспондент Укрінформу.

«Арешт здійснено за статтею «загибель та травмуванні більше, ніж однієї особи з необережності», – повідомили правоохоронці.

Як вказують турецькі ЗМІ, на допиті капітан повідомив, що в районі Ялови, неподалік Стамбула, коли почалася підготовка до посадки, в літак вдарила блискавка. На момент приземлення сила вітру складала 14 вузлів, при визначеній межі на рівні 15. «Я здійснив безпечну посадку. Вона не була жорсткою», – цитує пілота видання Turizm Guncel, він вважає, що посадкова смуга не була належним чином очищена від води.

У Венеції через коронавірус зупинили зйомки фільму «Місія нездійсненна»

Кінокомпанія Paramount через спалах коронавірусу в Італії оголосила про призупинення зйомок сьомої частини фільму «Місія нездійсненна» з Томом Крузом.

Про це повідомляє Variety.

«Задля безпеки нашого акторського складу і команди та в рамках зусиль місцевого уряду Венеції призупинити проведення громадських зібрань у відповідь на загрозу коронавірусу ми змінюємо план щодо проведення наших тритижневих зйомок у Венеції, запланованих у рамках першого етапу виробництва фільму «Місія нездійсненна 7», – йдеться у заяві компанії.

Планувалося, що після зйомок в Італії знімальна група на чолі з режисером Крістофером МакКуоррі вирушить в інші країни.

Як повідомлялося, вихід стрічки запланований на 23 липня 2021 року. А прем’єра восьмої частини – на 5 серпня 2022 року.

В Італії зафіксовано вже сім смертей від пневмонії, викликаної коронавірусом. Кількість хворих перевищила 270.

Також Paramount оголосила, що відкладає випуск свого «Їжака Соніка» в Китаї через коронавірус.

Тисячу людей ізолювали в готелі на Канарських островах

Влада Іспанії закрила на карантин готель Costa Adeje Palace на півдні острова Тенеріфе через коронавірус.

Зараз на території комплексу перебувають близько тисячі осіб, – повідомляє видання Diario de Avisos.

Таке рішення було прийнято після того, коли в одного з туристів виявили коронавірус. Це – лікар з Італії, він прибув на курорт разом зі своєю дружиною. В готелі він проживав протягом тижня, зараз його госпіталізували.

Це вже другий випадок захворювання, зафіксований на Канарських островах і третій – на території всієї Іспанії. Першим хворим на островах став турист із Німеччини, який відпочивав на острові Ла Гомера. Його вже виписали, однак поки що він залишається в карантинній зоні.

Дуда може програти у другому турі виборів, – соціологи

Чинний президент Польщі Анджей Дуда у першому турі президентських виборів набирає найбільше голосів підтримки, однак у другому турі він може програти одному зі своїх політичних опонентів, лідеру Польської селянської партії (PSL) Владиславові Ксіняку-Камишу.

Про це йдеться в опитуванні, проведеному центром United Survey для видань Rmf.fm і Dziennik Gazeta Prawna.

Як інформується, у першому турі виборів Дуда, якого підтримує правляча правоконсервативна партія «Право і Справедливість» (PiS), зі 42% підтримки значно випереджає усіх своїх конкурентів. Йдеться, зокрема, про кандидатку ліберальної Громадянської коаліції Малгожату Кідаву-Блонську (22%), лідера Польської селянської партії Владислава Косіняка-Камиша (10,4%), кандидата від Нової лівиці Роберта Бєдроня (8,2%), а також – незалежного кандидата Шимона Головню (7,4%) та представника націоналістичної Конфедерації Кшиштофа Босака з 4,1% підтримки.

Водночас, у другому турі виборів перевага Дуди може бути незначною, а в одному випадку він навіть програє своєму опонентові. Зокрема, у другому турі Дуда на 8% випереджає Кідаву Блонську: 49,6% проти 41,6%, але поступається Косіняку-Камишу: 43,9% проти 45,9%. Якщо вибори відбулися б зараз, то в них взяли би участь 56% виборців.

Як відомо, перший тур президентських виборів у Польщі відбудеться 10 травня, а можливий другий – 24 травня. До 26 березня кожен із кандидатів має зібрати 100 тис. підписів на свою підтримку і подати їх до Державної виборчої комісії країни.

Дослідження проведене соціологічною компанією United Survey Company 22 лютого. Було опитано 1,1 тис. респондентів віком від 18 років у всіх регіонах Польщі методом телефонного опитування за основними соціально-демографічними показниками.

У Фінляндії готові розглянути запровадження призову для жінок

Нафта дорожчає в очікуванні підсумків зустрічі країн ОПЕК

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers