rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Білий дім планує витратити 2,5 млрд доларів на боротьбу з коронавірусом

Білий дім планує витратити 2,5 млрд доларів на боротьбу з коронавірусом

Про це йдеться в поширеній заяві адміністративно-бюджетного управління Білого дому.

«Адміністрація США 24 лютого скерувала до Конгресу план додаткового фінансування в розмірі 2,5 млрд доларів для прискорення розробки вакцини, підвищення ефективності боротьби із захворюванням, закупівлі такого необхідного обладнання та матеріалів», – наголошується в документі. При цьому безпосередньо на розробку вакцини буде скеровано близько 1 млрд доларів.

«Ми також вивільняємо наявні ресурси і розширюємо можливості реагування (на вірус)», – вказали в управлінні. Білий дім пропонує скерувати на ці заходи невикористані кошти в розмірі 1,3 млрд доларів, а також додати до них 1,2 млрд доларів. Йдеться, наприклад, про гроші, виділені законодавцями на боротьбу з хворобою, яку викликав вірус Ебола.

За даними агентства Associated Press, у вівторок представники адміністрації проведуть для сенаторів США брифінг за закритими дверима, на якому розкажуть про вжиті заходи для боротьби з поширенням захворювання. У середу вже в Палаті представників пройдуть відкриті слухання з представниками Держдепартаменту і Міністерства охорони здоров’я.

Понад 60% американців вважають, що Трампа переоберуть – опитування

Про це свідчать опубліковані в неділю результати опитування, яке провели телеканал CBS і дослідницька служба YouGov.

За даними дослідників, 65% зареєстрованих американських виборців кажуть, що Трамп «безумовно» або «ймовірно» здобуде перемогу на виборах у листопаді, при цьому 35% вважають, що він «навряд чи» або «безумовно не» виграє. Понад 90% прихильників Республіканської партії впевнені, що чинний президент залишиться на своїй посаді на другий термін, більше, ніж третина демократів з цим згодні.

Близько 60% респондентів уже визначилися з тим, кого підтримають у листопаді. При цьому тільки 42% прихильників Демократичної партії вирішили, за кого вони будуть голосувати.

Зокрема, жоден із претендентів на місце кандидата в президенти США від Демократичної партії, згідно з опитуванням, не має необхідної підтримки для того, щоб протистояти Трампу. За найпопулярнішого з них – сенатора Берні Сандерса – готові віддати свої голоси лише 27% американців, які впевнені у програші чинного господаря Білого дому. Крім того, наголошується в дослідженні, 49% респондентів-демократів переконані, що колишній віцепрезидент Джозеф Байден зможе виграти у Трампа, а 45% вважають, що на це здатний тільки Сандерс.

Опитування, в якому взяли участь 10 тис. зареєстрованих виборців, проходило з 20 до 22 лютого.

У Мілуокі (штат Вісконсин) 13-16 липня відбудеться національний з’їзд Демократичної партії, де буде названо ім’я суперника Трампа. 59-і вибори президента США пройдуть 3 листопада.

Нагадаємо, згідно з результатами опитування Morning Consult, – сенатор Берні Сандерс випередив інших кандидатів у президенти США від демократів.

Сандерс переміг на зборах активістів Демпартії США у Неваді

Сенатор від штату Вермонт Берні Сандерс здобув переконливу перемогу над іншими претендентами на місце кандидата в президенти США від Демократичної партії на зборах активістів (кокусах) цієї партії, що відбулися в суботу в штаті Невада. Про це повідомляє The Associated Press.

На зустрічах партійних активістів, які називаються кокусами, відбирають делегатів, які на майбутніх національних з’їздах партій підтримають того чи іншого претендента на висування кандидатом у президенти США від демократів або республіканців. Зустрічі почалися о 12:00 за часом західного узбережжя США (22:00 за київським часом).

Згідно з аналізом телекомпанії СNN, Сандерс отримує 44,6% голосів партійних активістів. На другому місці з великим відривом йде колишній віцепрезидент США Джозеф Байден (19,5%), на третьому – колишній мер міста Саут-Бенд (штат Індіана) Піт Буттіджідж (15,6%). Далі йдуть сенатор від Массачусетса Елізабет Уоррен (11,8%) і сенатор від штату Міннесота Емі Клобушар (4,4%).

Ці матеріали відображають дані, що надійшли більш, ніж з 4% дільниць. Розклад сил може змінитися в міру обробки підсумків кокусів. Однак, усі провідні ЗМІ одностайно віддають перемогу Сандерсу. «Коли ми разом, нам все під силу», – заявив сенатор на мітингу перед відльотом у Сан-Антоніо (штат Техас).

Зазначимо, нещодавно газета The Washington Post повідомила, що офіційні особи США попередили сенатора-демократа Берні Сандерса, який бере участь у боротьбі за президентство, що Росія намагається допомогти його виборчій кампанії. Про це були проінформовані також президент США Дональд Трамп і законодавці.

Газета поширила цю інформацію з посиланням на анонімні джерела. Невідомо, яку форму має російська допомога.

Після цього Сандерс поширив заяву, в якій, зокрема, йдеться: «На відміну від Дональда Трампа, я не вважаю Володимира Путіна добрим другом. Він – бандит-автократ, який намагається знищити демократію і придушити невдоволення в Росії. Поділяючи нас, росіяни намагаються підірвати американську демократію. На відміну від чинного президента, я твердо виступаю проти їхніх спроб, а також (спроб) будь-якої іншої іноземної держави втрутитися у наші вибори».

Водночас, Сандерс заявив у Twitter, що республіканському та демократичному істеблішменту «не вдасться зупинити» рух, який очолює Сандерс. Низка коментаторів побачили у цьому ознаки того, що Сандерс може вбачати у повідомленнях про допомогу Росії спробу дискредитувати його кампанію з боку конкурентів.

Агентство Reuters повідомило, що соціальна мережа Facebook не виявила спроб Росії допомогти кампанії Сандерса. Однак пізніше компанія Facebook відкликала раніше зроблену заяву і відмовилася коментувати цю тему.

«Хіба не зрозуміло, що Росія хоче посіяти хаос у США та налаштувати нас одне проти одного? Звісно ж, вони втручаються. Вони завжди втручались, навіть за часів СРСР. Тепер, маючи Інтернет та відкритіше суспільство, робити це стало легше», – пише колишній прессекретар Білого дому за президентства Буша-молодшого Арі Флейшер.

У віці 101 року померла найстарша американська жінка-математик

Кетрін Джонсон, яка працювала над розрахунками параметрів орбіт для космічних польотів NASA, померла в понеділок у віці 101 року. Про це повідомило в понеділок на своєму сайті Національне управління з аеронавтики і дослідженню космічного простору (NASA), – пише The New York Times.

«Запуск у Радянському Союзі в 1957 році першого супутника змінив історію і став переломною подією в житті Кетрін Джонсон», – наголошується в повідомленні. У 1957 році вона підготувала частину математичного аналізу для документа «Нотатки про космічні технології» для групи інженерів, що ввійшли згодом до складу Спеціальної групи по космосу, яка займалася оцінкою можливості космічних польотів. Вона брала участь в аналізі траєкторії для суборбітального польоту американського астронавта Алана Шепарда в травні 1961 року, орбітального польоту Джона Гленна в лютому 1962 року, а також – у розрахунках місячної програми «Аполлон» і програми польотів космічних кораблів багаторазового використання Space Shuttle.

«У NASA з гіркотою дізналися про те, що Кетрін Джонсон померла цього ранку у віці 101 року, – зазначив в Twitter директор NASA Джим Брайденстайн. – Вона була американської героїнею, і її видатні дослідження ніколи не будуть забуті».

У Лос-Анджелесі попрощалися з Кобі Браянтом

Церемонію прощання з легендарним баскетболістом Кобі Браянтом та його донькою, яка відбулася 24 лютого на арені «Стейплс-центр» у Лос-Анджелесі, відвідали близько 30 тисяч його шанувальників, – повідомляє Sport.ua.

На заході виступили вдова баскетболіста Ванесса, ексгравці НБА Майкл Джордан і Шакіл О’Ніл. Музичні композиції виконали співачки Бейонсе і Крістіна Агілера, а піаністка Аліша Кіз виконала «Місячну сонату» Бетховена, яку Браянт навчився грати, реалізувавши свою мрію.

Відвідувачі церемонії отримали спеціально виготовлені фотоальбоми і майки, тираж яких склав 20 000 примірників.

Нагадаємо, легенда світового баскетболу 41-річний Кобі Браянт загинув 26 січня. Баскетболіст разом із 8 особами, серед яких була і його 13-річна донька, перебував на борту свого приватного гелікоптера.

Кобі Браянт – п’ятиразовий чемпіон НБА і дворазовий MVP фіналів, дворазовий олімпійський чемпіон. Він 18 разів обирався на Матч усіх зірок НБА і 11 разів потрапляв у першу символічну п’ятірку за підсумками сезону. Як атакуючий захисник відіграв за «Лос-Анджелес Лейкерс» 20 сезонів, провів у регулярних чемпіонатах 1346 матчів і набирав, в середньому, за гру 25 очок.

У США набули чинності нові правила видачі грін-кард

З понеділка, 24 лютого, набули чинності нові правила видачі дозволів на постійне проживання в США (так звані грін-кард). Про це повідомляє пресслужба Білого дому.

Йдеться про ускладнення процедури для тих іноземців, які можуть розраховувати на державну допомогу.

За повідомленням Білого дому, Верховний суд країни в п’ятницю ввечері скасував останню заборону, яка існувала для запровадження таких правил видачі грін-кард.

«У результаті, Міністерство внутрішньої безпеки зможе імплементувати це регулювання у понеділок. Це захистить тяжко працюючих американських платників податків, захистить програми соціального забезпечення для американців, які дійсно цього потребують, скоротить дефіцит федерального бюджету і відновить основоположний правовий принцип, згідно з яким ті, котрі прибувають у нашу спільноту, повинні бути фінансово самостійними і не залежати від щедрості Сполучених Штатів», – вказали у Білому домі.

Так, відповідно до нових правил, Служба громадянства та імміграції США (USCIS) почне використовувати різні фактори, щоб визначити, чи буде особа, яка подає заяву на отримання візи або грін-кард, потребувати державної допомоги в майбутньому, – зазначає один з американських телеканалів, який належить АВС.

Служба громадянства та імміграції США наголошує, що буде враховувати ті ж фактори, які вони і враховували, наприклад, вік, стан здоров’я, дохід, освіту і навички іноземця, щоб визначити, чи може особа, яка подала заяву, колись стати особою на «державному утриманні».

Нагадаємо, у грудні 2018 року США змінили правила отримання робочих віз.

Скарбник округу Кук Марія Паппас пропонує новий закон, щоб продовжити час на оплату протермінованих податків на нерухомість

Чикаго за тиждень

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers