rss
04/20/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Спорт \ Боротьба

Боротьба

Ткач стала триразовою чемпіонкою Європи

Про це повідомляє пресслужба Національного олімпійського комітету України у Facebook.

14 лютого українська спортсменка Юлія Ткач здобула золоту медаль на чемпіонаті Європи з боротьби у Римі. Ткач перемогла росіянку Інну Тражукову з рахунком 2:1. Українка стала найкращою у ваговій категорії до 62 кілограмів.

Зазначається, що до цього українська спортсменка перемогла представницю Білорусі Вероніку Іванову та колишню українку Тетяну Омельченко, яка зараз виступає за Азербайджан.

Легка атлетика

Ляхова виборола «золото» змагань у Франції

Українка Ольга Ляхова стала переможницею міжнародного легкоатлетичного турніру Валь-д’Уаз в Обонні (Франція).

Ольга здобула «золото» на дистанції 800 метрів, яку вона подолала за 2.03,91 хв. Про це повідомляє пресслужба ФЛАУ.

Змагання в Обонні стали для української спортсменки другими у Франції за останній тиждень. 14 лютого вона посіла 4 місце на турнірі у Валь-де-Рей з результатом 2.04,28 хв.

Бронзову нагороду у стрибках у висоту з результатом 1,88 м виборола Аліна Шух.

Ганна Чубковцова показала третій результат (8,45 с) на дистанції 60 м з бар’єрами.

Яна Качур фінішувала четвертою у забігу на 60 м (7,65 с).

 

Кохан з особистим рекордом здобув олімпійську ліцензію

Український метальник молота Михайло Кохан з особистим рекордом здобув ліцензію на Олімпіаду-2020 у Токіо (Японія).

19-річний український спортсмен став переможцем зимового чемпіонату України з довгих легкоатлетичних метань, – повідомляє пресслужба ФЛАУ.

Результат 77 м 62 см у змаганнях серед молоді приніс йому не лише перемогу з особистим рекордом, а й перепустку на Олімпійські ігри.

Літня Олімпіада 2020 року проходитиме в Токіо 24 липня – 9 серпня під гаслом United by emotions («Об’єднані емоціями»).

За медалі змагатимуться 11 тисяч спортсменів, які розіграють рекордних 339 комплектів нагород.

Як заявив президент НОК Сергій Бубка, Україна планує здобути на літні Ігри в Токіо 150-200 ліцензій.

Фрістайл

Пуздерко здобув «срібло» етапу Кубка Європи

Про це повідомляє управління молоді та спорту Миколаївської облдержадміністрації на сторінці в Facebook.

«14-15 лютого на гірськолижному курорті «Буковель» пройшли два етапи кубка Європи (шостий та сьомий відповідно) з лижної акробатики. На шостому етапі миколаївець Микола Пуздерко здобув срібну медаль», – йдеться у повідомленні.

На 7-му етапі змагань Пуздерко посів шосте місце.

Гандбол

«Мотор» призначив нового головного тренера

Гандбольний клуб «Мотор» (Запоріжжя) оголосив про призначення нового головного тренера. Чемпіонів України очолить литовський фахівець Гінтарас Савукінас, який у минулому працював зі збірною Литви, клубами Ісландії, Білорусі і Норвегії, – повідомляє сайт «Мотора».

Із 2016-го року Савукінас працює головним тренером постійного учасника Ліги чемпіонів фінського клубу «Кокс».

Контракт «Мотора» з литовським тренером, якому 18 лютого виповниться 49 років, набуде чинності з 1-го липня 2020 року. Угода розрахована на два роки.

Нагадаємо, після звільнення на початку листопада 2019 року Миколи Степанця «Мотор» грає під керівництвом виконуючого обов’язки головного тренера Ростислава Ланевича.

20 лютого в 13-му турі Ліги чемпіонів «Мотор» вдома прийматиме польський «Віве Кельце».

 Title
 

Фехтування

Легендарний українець видав у США унікальну книгу

Чемпіон Олімпіади-1992 у Барселоні, шестиразовий чемпіон світу український фехтувальник Георгій Погосов представив колекційне видання «Фехтувальна спадщина».

Це – захоплюючий історичний екскурс до світу фехтування та його історії, – повідомляє Champion.com.ua.

На 150 сторінках видання розмістилися фотографії з автографами, квитки на олімпійські турніри з фехтування, чемпіонати світу, програми представницьких турнірів, поштові конверти, картки, марки, плакати і багато іншого з колекції Георгія Погосова, яка налічує понад 2000 експонатів.

Колекція легендарного українського фехтувальника, який уже понад 20 років працює в Стенфордському університеті (США) старшим тренером студентської команди, вибудовувалася за хронологічним принципом і охопила всі Олімпіади та чемпіонати світу. У ній представлені практично всі легенди світового фехтування. Більшості з них присвячені окремі розділи.

«Ідея видати книгу з’явилася 2015 року, після того, коли я провів у Стенфордському університеті виставку своєї колекції. Тоді все пройшло чудово. Але відвідати виставку має можливість обмежена кількість людей. А книга може розлетітися по всьому світу. Книга розрахована як на ветеранів фехтування, так і на молоде покоління – щоб не забували, хто стояв біля витоків становлення спортивного фехтування», – зазначив автор.

У колекції є автографи найкращих українських фехтувальників минулого і сьогодення, зокрема, чинної багаторічної лідерки збірної України –олімпійської чемпіонки Ольги Харлан.

Експерти і колекціонери одностайно визнають, що подібних за масштабністю і значенням колекцій, присвячених фехтуванню, в світі більше не існує. І це видання від українця Георгія Погосова – вагомий внесок в історію олімпійського світового фехтування.

Бокс

Далакян вибув на два-три місяці через травму

Український чемпіон WBA в найлегшій вазі (до 50,8 кг) Артем Далакян вибув, щонайменше, на два місяці через травму кисті, яку він отримав під час захисту титулу проти Хосбера Переса.

Про це в коментарі Champion.com.ua повідомив лікар команди Артема Далакяна професор В’ячеслав Попов.

«Вже у другому раунді після нової атаки суперника Артем відчув різкий біль у правій кисті руки і боксував з ним до фінального гонга. З кожним наступним раундом біль прогресивно наростав. Після бою лікар турніру Юрій Дехтярьов надав нашому чемпіонові невідкладну допомогу. На жаль, рентгенологічне обстеження підтвердило уламковий перелом п’ятої п’ясткової кістки в ділянці її суглоба. Зазначу, що Артема консультували троє провідних українських травматологів.

Зараз перед медичною службою команди стоїть одне завдання: в мінімально короткий термін відновити функцію розбитого суглоба і провести кваліфіковану реабілітацію. За термінами, на це піде не менше, ніж 2 місяці», – сказав лікар.

Юрій Рубан, промоутер українського боксера, своєю чергою, зазначив, що повноцінний тренувальний процес Артем Далакян зможе розпочати не раніше, ніж за три місяці.

«Але я впевнений, що наш чемпіон повернеться і своїми діями в рингу в наступному бою дасть чітку відповідь усім експертам боксу щодо свого рівня майстерності», – зазначив Рубан.

Як повідомлялося, 8 лютого чемпіон WBA в найлегшій вазі (до 50,8 кг) український боксер Артем Далакян захистив свій титул. Пізніше стало відомо, що боксер 10 раундів провів зі зламаною рукою.

Ломаченко підтвердив бій з Лопесом 30 травня

Чемпіон світу в легкій вазі за версіями WBA, WBO і WBC Василь Ломаченко підтвердив проведення об’єднавчого бою з американцем Теофімо Лопесом 30 травня в Нью-Йорку на арені Медісон-сквер-гарден. Про це українець повідомив у своєму Instagram.

Трансляцію у США проводитиме ESPN PPV. Промоутер українського чемпіона Боб Арум раніше заявляв, що поєдинок між його підопічним і Лопесом узгоджений.

Лопес у грудні минулого року переміг Річарда Коммі в бою за титул чемпіона світу в легкій вазі за версією IBF. Саме цього поясу Ломаченку не вистачає для статусу абсолютного чемпіона світу.

Нагадаємо, в останньому бою Ломаченко одноголосним рішенням суддів переміг Люка Кемпбелла і виграв вакантний чемпіонський пояс WBC. У жовтні WBC звільнив українця від необхідності проводити обов’язковий захист титулу, призначивши його франчайзинговими чемпіоном організації.

Стрибки у воду

Українки вибороли «бронзу» Гран-прі FINA-2020

Українські стрибунки у воду стали бронзовими призерками Гран-прі FINA-2020 у Мадриді (Іспанія).

На третю сходинку п`єдесталу у синхронних стрибках із трампліна піднялися миколаївські спортсменки Олена Федорова і Діана Шелестюк. Про це повідомляє НОК України у Facebook.

Як повідомляє niknews.mk.ua, Олена Федорова та Діана Шелестюк є вихованками заслужених тренерів України Тетяни Мар’янко та Сергія Гуменюка. Вони є потенційними претендентками на завоювання олімпійської ліцензії.

Футбол

«Шахтар» може віддати Муравського в оренду «Маріуполю»

Захисник донецького футбольного клубу «Шахтар» Назарій Муравський може перейти в оренду до «Маріуполя».

Як повідомляє Dynamomania.com, про це розповів ведучий «Футбольного формату» Андрій Малиновський.

Він зазначив, що Назарій Муравський, якого називають «другим Чигринським», взяв участь у першому зимовому зборі «Шахтаря». Він зіграв з «Лехом», «Войводіною», «Пролетером», «Словацько» і «Македонією ДП», а також його прізвище є в заявці «Шахтаря» на Лігу Європи.

Однак, уже 10 лютого захисник вийшов у стартовому складі «Маріуполя» в спарингу зі «Львовом» на тренувальному зборі в Туреччині, а також зіграв із тбіліським «Локомотивом» (1:2).

17 лютого футболісти «Маріуполя» приступили до тренувань на полях УТБ після повернення зі зборів. Команда розпочала підготовку до матчу проти луганської «Зорі», який відбудеться у суботу, 22 лютого.

Олег Шайтанов: «Докладемо всіх зусиль для того, аби знову потрапити до фінальної частини чемпіонату Європи»

Олександр Митько: «У сучасному футболі вимоги до воротарів однакові, незважаючи на стать»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers