rss
04/27/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Чоловіча сторінка \ Як доглядати за взуттям в холодну пору року

Взуттю необхідний регулярний догляд. Від того, як ви будете його очищати від бруду і вчасно сушити, залежить його термін служби.

Перед тим як вперше «вивести» нову пару взуття в світ, її потрібно обробити водовідштовхувальним засобом. Тоді зовнішні негативні фактори будуть мінімально позначатися на її стані. Допоки немає жодних потертостей і подряпин, перевагу краще надати безбарвним засобам. Крім того, щоб запобігти швидкому зносу взуття, бажано поставити на шкіряну підошву захист із гуми.

Якщо після вулиці чоботи сильно забруднилися й промокли, не залишайте їх у такому стані. Бруд потрібно змити звичайною проточною водою. Надлишки води виводяться м’якою тканиною або серветкою. Внутрішній простір промоклого взуття потрібно заповнити м’ятим папером, газетою. Папір чудово вбирає вологу й допомагає зберігати правильну форму (інакше шкіряне взуття може деформуватися). Щоб взуття добре просохло, воно повинно сохнути не менше, ніж добу. Це стосується і сухої погоди, адже наші ноги також виділяють рідину.

Приступати до обробки взуття можна тільки після повного його висихання. Будьте уважними, щоб засоби догляду за взуттям призначалися саме для того матеріалу, з якого виготовлене ваше взуття. Крем для взуття потрібно накладати рівномірно. Щоб він добре просочився в шкіру і шви, потрібно близько 10 годин, тільки тоді утвориться надійна захисна плівка. Якщо накласти крем перед виходом на вулицю, то він швидко змиється з поверхні взуття.

Процедури з просочення шкіри захисними засобами необхідно проводити з періодичністю до одного разу на місяць, чистити ж за допомогою крему з регулярністю 1-2 рази на тиждень.

У ситуації, коли мокре взуття потрібно висушити якнайшвидше, вдамося до допомоги електричних сушарок. Тут важливо уважно прочитати інструкцію, щоб не нашкодити. Протипоказано використовувати фен, батареї або інші нагрівальні прилади, адже це погано позначиться на стані взуття.

У замшевому взутті краще не ходити в сиру й дощову погоду. Якщо вже так сталося, що чоботи потрапили під дощ, повернувшись додому, негайно обробіть взуття мильною теплою водою з додаванням нашатирного спирту. Потім потримайте його над парою, почистіть спеціальною щіткою й обробіть водовідштовхувальним засобом.

Ворсиста шкіра, яка дуже нагадує замшу, – це нубук. Він менше, ніж замша, боїться вологи. Бруд з нубука краще змивати спеціальними пінками, також необхідно частіше обробляти виріб вологозахисними засобами. З допоміжних інструментів можна використовувати щітку з м’якою щетиною.

Валянки та фетрові черевики, якщо вони дуже брудні, потрібно добре вимити, просушити і почистити жорсткою щіткою або дрібнозернистою шкіркою.

До шкіри білого кольору підхід – особливий. Таку шкіру краще очищати поролоновою губкою, попередньо змочивши її в слабкому розчині води з пральним порошком. Використання жорстких розчинів, таких, як бензин і ацетон, взуттю протипоказане.

Взуття з лакованої шкіри не призначене для щоденного користування. У такому взутті не рекомендується ходити в сиру погоду та спеку. Лак не переносить різких перепадів температури, від цього шкіра стане тьмяною і може потріскатися. Однак, доглядати за таким взуттям досить просто. Якщо поверхня взуття втратила блиск, то це можна виправити з допомогою вазеліну, після чого потрібно протерти взуття.

Вибираємо засоби догляду за взуттям

Креми на гуталіновій основі – класика взуттєвої косметики. Хоча такі креми не дуже добре просочуються й вимагають спеціальної обробки щіткою, вони чудово підходять для догляду за зимовим взуттям.

Емульсійні креми – м’якші. Вони сприяють утворенню на поверхні взуття пористої плівки, яка дозволяє виходити волозі назовні. Підходять для порівняно теплої погоди.

Блискучі креми, у міру висихання, сприяють утворенню блискучої плівки. Такі засоби продаються в ємностях із поролоновою губкою. Крем бажано накладати звечора за допомогою цієї ж губки.

Аерозоль – засіб, який використовується, головним чином, для надання шкіряному взуттю водовідштовхувальних властивостей. Одна з переваг аерозолю – це зручний спосіб накладання захисного засобу на поверхню.

Під час купівлі засобу зверніть увагу на терміни придатності продукції, поверхню крему (вона повинна бути рівномірною, однотонною та гладкою).

Не варто також забувати про засоби, що виконують допоміжну функцію: очищувачі для взуття, засоби для розтягування взуття, віск, який надає шкірі блиску, а також дезодоранти для взуття, що мають антибактеріальну дію.

Правильний і регулярний догляд за взуттям гарантує збереження зовнішнього вигляду та початкових експлуатаційних властивостей.

Джерело: SPORTMASTER
(https://www.sportmaster.ua/library/yak-doglyadati-za-vzuttyam-zimoyu/)

Біг в холодну пору року: як правильно одягатися

Що таке скандинавська ходьба й яка від неї користь?

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers