rss
05/10/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Це цікаво \ Microsoft тестує нову функцію для Outlook

Microsoft тестує нову функцію для Outlook

Американська компанія Microsoft працює над новою організаційною функцією Outlook Spaces.

Про це повідомляє портал ZDnet.

За даними порталу, функція Outlook Spaces дозволить користувачам на одній сторінці зібрати календарні зустрічі, списки із задачами, електронні листи, документи, файли й іншу інформацію для того, щоб мати повну картину в конкретному одному проєкті.

Нині функція ще проходить етап тестування, і невідомо, коли вона дійсно з’явиться на поштовій скриньки Outlook.

Зазначається, що Microsoft уже кілька років працює над створенням організаційних функцій, які покращили би персональну й організаційну продуктивність користувачів.

До слова, раніше компанія Microsoft запустила новий браузер Edge Chromium для Windows й операційної системи macOS від Apple.

Microsoft планує впродовж наступних кількох місяців автоматично оновити Windows 10, де вже буде доступний Edge Chromium.

Очікується, що влітку цього року всі користувачі Windows 10 будуть мати доступ до оновлення із зазначеним браузером.

У майбутній версії Windows 10X браузер Edge Chromium буде встановлений автоматично.

 

В YouTube можуть з’явитися «оплески» глядачів

Відеохостинг YouTube тестує новий інструмент монетизації, а саме – «аплодисменти» від глядачів роликів.

Про це повідомляє The Verge.

«Оплески – це нова ідея, яку YouTube тестує в певних країнах. Ця функція, яку офіційно називають «аплодисментами глядачів», дозволяє людям придбати анімацію оплесків, що з’являється на відео, яке вони вирішили підтримати», – йдеться у публікації.

Дана функція буде доступною під відео тих блогерів, у яких є понад 100 тисяч підписників на каналі.

Вартість однієї анімації становитиме 2 долари. Користувачі зможуть витрачати на «аплодисменти» до 500 доларів на день або 2 тис. доларів на тиждень.

Поки що «оплески» доступні лише в Австралії, Бразилії, Індії, Японії, Кореї, Мексиці, Новій Зеландії та США.

 

Facebook випустив додаток у стилі Pinterest

Компанія Facebook створила новий експериментальний додаток Hobbi для фотографій та відео власних хобі, схожий на Pinterest.

Про це повідомляє TNW.

В описі програми вказується, що вона призначена для «колекціонування фотографій проєктів, над якими ви працюєте ... чи то приготування їжі або випічки, хендмейд, декоративно-прикладне мистецтво, фітнес чи декор для будинку».

Додаток Hobbi було створено NPE Team від Facebook, про яку стало відомо в липні.

Зазначається, що Facebook уже має схожий додаток – Instagram, який більше підходить для візуального контенту, але він все ще відстає від функціональності Pinterest.

На відміну від Pinterest, додаток від Facebook дозволяє відслідковувати прогрес певного хобі, якого досягають користувачі.

На даний момент додатком можна користуватися лише на iOS пристроях з версією прошивки 11.0 або більш пізньою. Поки що його рейтинг становить 2,1 в AppStore.

Українські користувачі також можуть скористатися Hobbi.

 

Цукерберг пропонує створити нову модель фільтрації шкідливого контенту

Регуляція шкідливого контенту, який охоплює близько двох десятків різних інформаційних загроз, є однією зі сфер, над якою працює Facebook для гарантування безпечного інформаційного середовища.

Про це 15 лютого розповів під час виступу на Мюнхенській конференції з питань безпеки глава компанії Facebook Марк Цукерберг, – повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Що стосується рамок регуляції контенту, я дійсно вважаю, що шкідливий контент потрібно регламентувати. На мою думку, питання полягає в тому, які рамки ви будете використовувати для цього», – зазначив глава Facebook.

Він підкреслив, що його компанія відокремлює близько двох десятків видів загроз, що містяться в сучасному контенті.

«Існує приблизно двадцять різних категорій загроз, які ми відслідковуємо – від пропаганди тероризму до експлуатації дітей, розпалювання насильства, риторики ненависті», – зазначив Цукерберг. У цьому контексті він також згадав про маніпуляції з метою вплинути на результати виборів, поширення фейків та інші інформаційні загрози.

Цукерберг описав дві існуючі основні моделі регуляції контенту.

Перша – це публікації у ЗМІ перевіреної інформації. Цього не можна зробити на платформі Facebook, оскільки користувачі платформи розміщують приблизно 100 млрд повідомлень щодня. «Тобто, ідея полягає в тому, що в такому випадку ми повинні наймати редакторів, які перевірятимуть кожне повідомлення», – зазначив він.

Друга модель – це звичайна телекомунікація даних, за яку транслятор не несе відповідальності.

«Я думаю, що потрібно створити третю регуляційну модель», – зазначив Цукерберг. За його словами, вона має бути десь посередині.

Корпорація Facebook щороку витрачає мільярди доларів на перевірку безпеки контенту в соцмережі. Точної цифри Цукерберг не назвав, проте вказав, що йдеться про суму більшу, ніж дохід Facebook при виході на біржу 2012 року.

Водночас, глава Facebook навів інші дані: аналізом постів і гарантуванням безпеки контенту займаються близько 35 тисяч фахівців.

За словами Цукерберга, команда компанії та розроблене нею автоматизоване програмне забезпечення щодня блокує понад мільйон фальшивих акаунтів, причому, більшість із них викривається вже через кілька хвилин після реєстрації.

 

Instagram тестує функцію, яка показуватиме «останні публікації» у стрічці

Про це повідомляє Independent з посиланням на дослідницю Джейн Манчун Вонг. «Instagram тестує функцію «Останні публікації», що може допомогти людям, які хочуть повернути хронологію стрічки», – йдеться у публікації.

Дослідниця знайшла докази того, що функція під неофіційною назвою «Останні публікації» (Latest posts) дозволить користувачам бачити в стрічці Instagram те, що було розміщено нещодавно.

Раніше у стрічці пости відображалися у хронологічному порядку, однак на початку 2016 року соцмережа почала відображати, передусім, найбільш актуальні для користувача публікації.

У багатьох користувачів такі зміни в Instagram викликали негативну реакцію, оскільки велика кількість постів взагалі не відображалася у стрічці. Але Instagram наполягав на тому, що алгоритмічна стрічка краща за хронологічну і що соцмережа не повернеться до старої версії додатку.

Нині, схоже, компанія знайшла потенційний компроміс за допомогою нової функції.

У компанії наразі ще не прокоментували дану інформацію.

 

Чотири камери і штучний інтелект: нові смартфони Xiaomi

Китайська компанія Xiaomi представила два нові смартфони Mi 10 та Mi 10 Pro, кожен з яких має по 4 камери. Про це повідомляє портал GSM Arena.

Як повідомляє портал, Xiaomi Mi 10 Pro має AMOLED-екран. На задній частині пристрою розташовані чотири камери з 108 Мп, 20 Мп, 12Мп та 10Мп.

При цьому у камері на 108 Мп встановлені кілька елементів штучного інтелекту для зйомки відеоматеріалу й кадрів.

У середині самого пристрою вбудована батарея потужністю в 4 500 ампер за годину.

Xiaomi Mi 10 Pro розроблений у трьох варіантах: 8 Гб оперативної пам’яті й 256 Гб внутрішньої пам’яті, 12Гб/256Гб та 12Гб/ 512Гб.

Смартфони будуть доступні в білому й синьому кольорах. Попередні замовлення можна зробити вже з 18 лютого.

Водночас, за даними порталу, Xiaomi Mi 10 має також AMOLED-екран, але на задній частині пристрою розташовані чотири камери зі 108 Мп, 13 Мп, 2Мп та 2Мп.

У середині самого пристрою вбудована батарея потужністю в 4 780 ампер за годину.

Xiaomi Mi 10 розроблений у трьох варіантах: 8 Гб оперативної пам’яті й 128 Гб внутрішньої пам’яті, 8Гб/256Гб та 12Гб/ 256Гб

Смартфони будуть доступні в чорному, зеленому й персиковому кольорах.

 

Title 

Google запустив функцію автоматичного кадрування відео

Компанія Google запустила безкоштовний інструмент AutoFlip, що автоматично кадрує відео. Користувачу достатньо задати співвідношення сторін, далі функція самостійно визначить найважливіші об’єкти у кадрі.

Про це повідомляє блог Google AI.

«Ми раді оголосити, що AutoFlip став відкритою функцією для інтелектуального рефрамінгу (налаштування кадру – ред.) відеозйомки», – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, нова функція зможе відслідковувати об’єкт у кадрі навіть під час зміни ракурсу. Інструмент автоматично налаштовується на кожну нову сцену.

Якщо він знайде зміни у композиції, то ізолюватиме кадри, щоб вирішити, чи кадр статичний, чи потрібно застосувати трекінг.

Якщо користувач вказав у налаштуванні, що необхідно залишити всі об’єкти, функція може розширити зону кадрування та додати смуги з боків кадру, щоб заповнити порожні сторони.

Яремче вабить лижників, поціновувачів вишиванок та затятих екстремалів

Жити в горах під землею

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers