rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Аналітика \ Рон Джонсон: «Питання щодо імпічменту має залишитись позаду, і ми, республіканці і демократи, маємо підтримати Україну»

Сенатори-республіканці Рон Джонсон, Джон Баррассо і сенатор-демократ Кріс Мерфі нещодавно провели зустріч із президентом України Володимиром Зеленським і, за їхніми словами, попрямували далі – на Мюнхенську конференцію безпеки – з «дуже великим відчуттям оптимізму».

Нагадаємо, що згадані сенатори востаннє зустрічалися з українським президентом 5 вересня, коли виникла проблема замороження з боку Трампа військової підтримки Україні.

Відтак, зрозумілим був інтерес українських медіа до цієї зустрічі. І це, мабуть, виправдало їхні очікування, мабуть, і української влади, і, зокрема, президента Володимира Зеленського.

«Ми тут разом, бо немає
розбіжностей між республіканцями і демократами у Конгресі щодо підтримки України, її оборони»

Відкриваючи брифінг, сенатор-республіканць Рон Джонсон зазначив: «Це – моя сьома поїздка в Україну, і я разом зі своїми колегами – республіканцем-сенатором Джоном Баррассо і сенатором-демократом Крісом Мерфі – прибули, щоб продемонструвати двопартійну підтримку хороброму українському народові, а також підтримку тій боротьбі з корупцією, яку проводить президент В. Зеленський зі своєю командою. І він стверджує, що хоче її подолати».

Зі свого боку сенатор-демократ Кріс Мерфі зазначив, що щойно закінчився непростий момент в американській політиці.

«Ми втрьох представляємо різні партії, і ми голосували по-різному у справі імпічменту в США. І ми тут разом, бо немає розбіжностей між республіканцями і демократами у Конгресі щодо підтримки України, її оборони, а також щодо підтримки у втіленні реформ в Україні», – наголосив Мерфі.

Тим часом сенатор-республіканець Джон Барроссо, котрий наприкінці минулого року був ініціатором запровадження санкцій проти будівництва «Північного потому-2», зазначив, що за останніх шість років це його четвертий візит в Україну.

«Україна стає кращою»

«І щоразу, коли я приїжджаю до України, я бачу, що Україна стає кращою. Ми сьогодні тут, як республіканці, так і демократи, щоб продемонструвати нашу підтримку народові України і президентові України В. Зеленському. А також хочемо підтвердити, що відносини між США та Україною є дуже важливими для народів обох країн. Ми сьогодні перебуваємо тут, щоб засвідчити готовність зміцнювати ці стосунки між нашими народами», – підкреслив сенатор Барроссо.

На запитання журналістів про, нібито, втручання України у вибори в США і імпічмент сенатор Мерфі зазначив наступне: «Я думаю, що Україна не винна в тому, що відбувалось у США у справі імпічменту. Важливо довести нашим колегам, що ті реформи, які втілює Україна, матимуть поступ у майбутньому. І це дуже важливо».

Сенатори зізнались, що їм не відоме ім’я майбутнього посла США в Україні. Сенатор Джонсон лише зазначив, що лава запасних у галузі зовнішньої політики США міцна. «Ми поки що не знаємо, хто буде послом США в Україні, але я хочу сказати, що це буде професійна і фахова людина, дипломат, який буде працювати над зміцненням двосторонніх стосунків», – зазначив він.

Днями в інтерв’ю «Голосу Америки» в програмі «Час» сенатор-демократ Роберт Менендес запропонував збільшити безпекову допомогу Україні, зокрема, на військові навчання, а також надати статус особливого партнера поза НАТО. Він також наголосив, що «українці захищають не лише свою свободу та незалежність». У зв’язку з цим «День» поставив сенаторам запитання, чи підтримують вони в Сенаті таку ініціативу і чи просив президент В. Зеленський під час їхнього у спілкування в Офісі президента на Банковій про надання Україні статусу головного союзника США поза НАТО.

«Питання надання спеціального статусу – головного союзника США поза НАТО – обговорюється багато років»

Сенатор-республіканець Джонсон у своїй відповіді зазначив наступне: «Сенатор Менендес є членом комітету в закордонних справах, і ми надалі будемо наполягати, щоб більше надавалось допомоги на оборону для України. Ми щойно під час зустрічі з президентом порушували це питання і цікавилися, що ми можемо зробити у цьому плані. І ми почули від нього конкретні питання і зі собою повеземо цю інформацію. І вже на місці подивимось, що з того, що він запропонував, ми можемо зробити».

На уточнююче питання «Дня», чи порушував президент Володимир Зеленський питання щодо надання спеціального статусу головного союзника США поза НАТО сенатор-демократ Мерфі зазначив, що «питання надання спеціального статусу обговорюється багато років і, звісно, буде надалі обговорюватись. Думаю, щодо будуть широкі дискусії стосовно того, як ми можемо краще надати Україні підтримку в її обороні».

«Ми залишаємо Україну з добрим відчуттям оптимізму щодо її майбутнього»

Сенатор-республіканець Джонсон ще раз підкреслив: наше послання є чітким – питання щодо імпічменту має залишитись позаду, і ми, республіканці і демократи, маємо рухатись вперед у справі підтримки України.

Завершуючи брифінг для журналістів, а також підсумовуючи зустріч із президентом Зеленським, сенатор Джонсон сказав наступне: «Ми прямуємо на Мюнхенську конференцію безпеки, але залишаємо Україну з добрим відчуттям оптимізму щодо її майбутнього».

Автор: Микола Сірук

Джерело: «День»
(https://day.kyiv.ua/uk/article/den-planety/poslannya-vid-troh-senatoriv)

«Йолопи», «зрадники» та інший «лютий треш»

Імідж України – негативний?

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers