rss
04/29/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Білий дім: Внаслідок епідемії коронавірусу може знизитись ВВП США

Білий дім: Внаслідок епідемії коронавірусу може знизитись ВВП США

Поширення нового коронавірусу в Китаї може мати негативний вплив на американську економіку в першому кварталі поточного року. З таким прогнозом виступив у п’ятницю в ефірі телеканалу Fox News глава Національної економічної ради Білого дому Лоуренс Кадлоу.

«Ми вважаємо, що, можливо, в першому кварталі втратимо дві або три десятих одного відсотка ВВП», – сказав Кадлоу.

Наприкінці січня він заявляв, що поширення нового коронавірусу в Китаї не завдасть значних економічних збитків США.

Протестувальники у Канаді на кілька годин заблокували міст до США

Унаслідок протестів прибічників корінних народів Канади на кілька годин було заблоковано автомобільний рух одним із найбільш завантажених мостів між Канадою та США.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Близько пів сотні людей з кількома заготовленими плакатами та прапорами перекрили під’їзд з канадського боку до мосту «Тисяча островів», що сполучає канадську провінцію Онтаріо та штат Нью-Йорк, поблизу Оттави. Своїм протестом вони намагалися висловити підтримку корінній нації Ветсувете, яка виступає проти будівництва трубопроводу на своїй території у провінції Британська Колумбія.

Унаслідок протесту на в’їзді до мосту утворився велетенський затор. Згодом поліція була вимушена повністю закрити з’їзд з автобану на міст, аби стримати подальше накопичення транспорту.

Зауважимо, що міст «Тисяча островів» є одним із найбільш завантажених прикордонних пунктів перетину в Онтаріо. Щодня по ньому проїздить близько 6 тисяч автомобілів.

Протест тривав майже 3 години, після чого протестувальники покинули міст і рух по ньому було відновлено.

Нагадаємо, у Канаді тривають протести корінних народів та їхніх прибічників, що призвели до повної зупинки пасажирських залізничних перевезень та суттєвого ускладнення руху вантажних поїздів територією країни. Протести зумовлені незгодою представників окремих корінних народів з будівництвом нового газопроводу на заході Канади.

Власник Amazon дасть $10 мільярдів на боротьбу зі зміною клімату

Засновник компанії Amazon і найбагатша людина світу Джефф Безос оголосив про створення багатомільярдного кліматичного фонду і початок виділення грантів.

Він заявив про це в Instagram.

За словами Безоса, загалом він планує виділити $10 мільярдів на боротьбу зі зміною клімату. Його екологічний фонд буде називатися Bezos Earth Fund і почне виділяти гранти влітку.

«Ми можемо врятувати Землю», – зауважив глава Amazon.

Метою фонду стане фінансування вчених, активістів, неурядових організацій та підтримка будь-яких зусиль, які дають реальну можливість зберегти й захистити природу.

Зазначимо, нещодавно Безос продав акції власної компанії на суму в $3,49 мільярда. Про це повідомляє MarketWatch з посиланням на довідку Безоса, яку він заповнив для Комісії з цінних паперів і бірж США.

Зазначається, що кількість проданих за чотири дні акцій становить лише 4% від частки Безоса в компанії. А в серпні минулого року Безос продав близько 1,5 мільйона акцій на суму $2,84 мільярда.

Forbes: Блумберг витратив понад $1 млн на меми в Instagram

Американський підприємець, колишній мер Нью-Йорка Майкл Блумберг, який оголосив про намір брати участь у президентських виборах у США в 2020 році, витратив на політичну кампанію з використанням мемів у соціальній мережі Instagram від 1 до 1,5 мільйона доларів. Такі дані наводить журнал Forbes посилаючись на підрахунки експертів.

Як зазначає журнал, для передвиборної кампанії в соцмережі Блумберг найняв компанію Meme 2020 року, створену кількома лідерами думок у Instagram. Блумберг оплачує послуги приблизно 30 особам, які активно публікують в Instagram в яскравій формі меми та подібний контент.

За твердженням експертів, опитаних журналістами Forbes, відомі блогери, у яких понад 1 млн підписників в Instagram, можуть взятиу США, щонайменше, 10 тис. доларів за публікацію в соцмережі одного повідомлення. У випадках, коли йдеться про матеріали політичного характеру, ціна може досягати 50 тис. доларів, – стверджується в матеріалі.

Політична реклама підвищує ризик того, що читачі вирішать відмовитись від подальшого стеження за блогером в Instagram, – зазначає засновник Village Marketing Вікі Сегар. Тому, як вважають експерти Village Marketing та Mediakix, ціни на рекламу для політиків складають від 30 до 50 тисяч доларів.

З урахуванням агентських гонорарів, які Forbes оцінив у кілька сотень тисяч доларів, видання зробило висновок, що Блумберг заплатив за серію з 30 рекламних публікацій в Instagram від 1 до 1,5 мільйона доларів.

Представники передвиборної кампанії Блумберга не стали коментувати підрахунки Forbes.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що кандидат у президенти США Блумберг відмовився від грошей спонсорів для передвиборної кампанії.

NASA запустило ракету-носій, створену за участі України

Про це повідомили у пресцентрі Держпідприємства «Конструкторське бюро «Південне» ім. М. К. Янгеля».

«15 лютого о 22 годині 21 хвилині за київським часом (о 15 годині 21 хвилині за північноамериканським східним часом) із Центру космічних польотів на острові Воллопс (штат Вірджинія, США) проведено перший у 2020 році пуск ракети-носія (РН) середнього класу «Антарес». РН вивела на орбіту автоматичний вантажний транспортний корабель Cygnus, який має доправити на Міжнародну космічну станцію близько 3750 кг корисного вантажу на замовлення NASA», – йдеться у повідомленні.

У Держпідприємстві розповіли, що ракета-носій «Антарес» складається з двох ступенів і космічного вантажного корабля «Cygnus» (третій ступінь).

«Основну конструкцію першого ступеня розробило ДП «КБ «Південне» та виготовило ДП ВО ПМЗ у кооперації з українськими підприємствами «Хартрон-АРКОС» (Харків), «Київприлад» (Київ), «Хартрон-ЮКОМ» (Запоріжжя), «ЧЕЗАРА», «РАПІД» (Чернігів) та iн. Головний розробник ракети-носія – американська корпорація Northrop Grumman», – розповіли конструктори та додали, що «підготовка PH «Антарес», її випробування та пуск проведені за участю фахівців ДП «КБ «Південне», ДП ВО ПМЗ та НВО «Хартрон-АРКОС».

У пресцентрі зазначили, що, згідно з контрактом, з території українського конструкторського бюро в режимі реального часу здійснювалася технічна підтримка пуску, приймання та обробка телеметричної інформації. «Українські фахівці в повному обсязі забезпечили виконання всіх операцій у своєму секторі відповідальності», – додається у повідомленні.

13-й космічний буксир Cygnus отримав ім’я Роберта Генрі Лоуренса-молодшого – першого афроамериканського астронавта, котрий 30 червня 1967 року був обраний для участі в програмі пілотованої орбітальної лабораторії ВПС США. Через шість місяців, 8 грудня 1967 року, Лоуренс у свої 32 роки трагічно загинув у результаті аварії надзвукового літака F-104 Starfighter. Хоча його кар’єра була перервана, він проклав шлях майбутнім поколінням піонерів аерокосмічної галузі всіх рас.

Конструктори розповіли про основні завдання, які буде виконувати місія NG-13:

– перевезення на МКС мобільної лабораторії SpaceLab з вирощування тканин і клітин, яка надасть дослідникам швидкодіючу і високопродуктивну платформу для проведення складних біологічних експериментів в умовах космосу. Такі експерименти мають вирішальне значення для визначення того, як мікрогравітація впливає на фізіологію людини;

– доправлення на МКС космічної теплиці Plant Habitat-02, в якій будуть вирощувати редьку як експериментальну рослину. Здатність надійно вирощувати в космосі поживні продовольчі культури матиме вирішальне значення для вивчення NASA можливостей майбутніх польотів на Місяць і Марс;

– проведення дослідження The Spacecraft Fire Experiment-IV (Saffire-IV). Після того, коли космічний буксир Cygnus покине МКС, буде виконано низку експериментів з вивчення розвитку і зростання займання, впливу високих температур на різні матеріали в умовах космосу. Дані експерименти допоможуть в розробці вогнестійких матеріалів і створенні протипожежних заходів.

«Усього з 2013 року ракета-носій «Антарес» стартувала 12 разів, 11 з них – успішно. Проєкт «Антарес» – вдалий приклад кооперації підприємств космічної галузі України в міжнародних космічних проєктах, успішної діяльності на світовому космічному ринку», – резюмували у повідомленні.

Глава Пентагону: Китай є найнебезпечнішим потенційним противником США

Про це заявив Міністр оборони США Марк Еспер, виступаючи на Мюнхенській конференції з безпеки, – передає «Голос Америки».

Еспер сказав, що Китай становить найбільшу загрозу Заходу, перевершуючи за небезпекою інших супротивників, таких, як Росія, «держави-вигнанці», включно з Північною Кореєю та Іраном, а також екстремістськими угрупованнями.

«Фактично під владою голови Сі Китайська комуністична партія чимдалі швидше рухається у неправильному напрямі. Більше внутрішніх репресій, більше хижацьких економічним практик, більше засилля влади і, що турбує мене особливо, більш агресивна військова доктрина», – зазначив Еспер.

Міністр оборони США, як повідомляє CNN, також зазначив, що економічний успіх Китаю побудований на крадіжках, шпигунстві та експлуатації відкритих суспільств.

Чикаго за тиждень

Скарбник округу Кук Марія Паппас пропонує новий закон, щоб продовжити час на оплату протермінованих податків на нерухомість

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers