rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Спорт \ Дзюдо

Дзюдо

Білодід здобула «золото» турніру серії «Grand Slam» у Парижі

Про це повідомили в Національному олімпійському комітеті України.

«Дві медалі приніс Україні перший день турніру серії «Grand Slam» у Парижі. Дарія Білодід (до 48 кг) здобула «золото», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у фіналі Білодід перемогла дзюдоїстку з Японії Вакану Кога.

Як інформує видання Хsport, українська спортсменка отримала два попередження, але фатального третього не допустила і, в підсумку, здобула другу в кар’єрі перемогу на турнірі в Парижі. Таким чином Білодід довела серію перемог до 18 поспіль.

Раніше Білодід виграла «золото» на турнірі Grand Slam із дзюдо в Абу-Дабі.

Карате

Українці вибороли шість медалей молодіжного ЧЄ

У столиці Угорщини завершився чемпіонат Європи з карате серед молоді, юніорів та кадетів. Про це інформує МКМС.

В активі українських співвітчизників шість нагород – дві найвищого ґатунку та чотири «бронзи».

Чемпіонський титул в індивідуальному куміте +84 кг серед молоді здобув Ігор Лагунов. Також у цій віковий категорії Андрій Заплідний (куміте 84 кг) виборов «бронзу».

Високі здобутки також отримані і в змаганнях серед юніорів. «Золото» турніру здобув Олексій Гоцуляк (куміте 61 кг), а Оксана Базелюк (куміте 59 кг) піднялася на третю сходинку п’єдесталу.

Бронзові нагороди змагань вибороли кадети Віра Фоглінська (куміте 54 кг) та Ерік Рогозенко (куміте 57 кг).

Окрім того, додамо, що участь у першості взяли понад 400 спортсменів з 54 країн Європи.

Легка атлетика

Українці виграли чотири «золота» на юніорському чемпіонаті ABAF

Стамбул прийняв юніорський чемпіонат Асоціації Балканських легкоатлетичних федерацій (ABAF) у приміщенні, де медальними здобутками відзначилися представники України, – інформує ФЛАУ.

У секторі для стрибків у висоту Олег Дорощук підтвердив статус фаворита і переміг з рекордом чемпіонату – 2,20 м. Андрій Дибка виграв змагання зі стрибків з жердиною (5,10 м).

Ще два «золота» до скарбнички збірної поклали дівчата. Світлана Жульжик виграла змагання з бігу на 800 метрів і встановила рекорд чемпіонату (2:07,51 хв.). Марія Буряк перемогла з бігу на 400 метрів (55,19 с), а Анна Орлова фінішувала п’ятою (56,20 с).

У підсумку зазначимо, що українці виграли чотири «золота» і посіли друге місце у медальній таблиці. Вище лише господарі змагань збірна Туреччини (21 медаль – вісім «золотих»). Всього участь у змаганнях взяли команди з 21 країни.

Біатлон

Журавок виборола бронзу на етапі Кубка IBU в Італії

Українська біатлоністка Юлія Журавок здобула бронзову нагороду під час шостого етапу Кубку IBU в італійському Мартеллі.

Про це повідомляє Sport.ua.

Зазначається, що спортсменка претендувала на перемогу, однак зробила один промах на останньому вогневому рубежі та відстала від переможниці Іди Ліен з Норвегії на 20 секунд.

Результати мас-старту виглядають наступним чином:

  1. Іда Ліен (Норвегія) – (0+1+1+0) 37:22.5
  2. Франциска Хільдебранд (Німеччина) – (0+0+1+0) +13.6
  3. Юлія Журавок (Україна) – (0+0+0+1) +20.8

...

  1. Ольга Абрамова (Україна) – (0+0+1+1) +1:17.7
  2. Надія Бєлкіна (Україна) – (0+3+0+0) +1:47.6
  3. Катерина Бех (Україна) – (2+1+2+0) +2:44.6

Відомо, що для Юлії Журавок це вже друга медаль на Кубку IBU у цьому сезоні.

Світова першість стартує в Італії вже 13-го лютого.

Раніше повідомлялося, що українська спортсменка Дарія Блашко стала лідером по точності стрільби за підсумками шести етапів Кубка світу з біатлону поточного сезону-2019/2020.

Бокс

Далакян з переломом руки захистив титул чемпіона світу WBA

Український боксер Артем Далакян з переломом руки провів понад 10 раундів бою та захистив титул чемпіона світу WBA. Про це повідомляє Klitschko Brothers.

Як зазначається, спортсмен отримав тяжку травму у другому раунді чемпіонського поєдинку. Попри це, Артем Далакян (18-0, 13 КО) продовжив боротьбу з боксером з Венесуели Юсберою Пересом (17-3, 15 КО) та захистив титул чемпіона світу у найлегшій вазі (до 50,8 кг) за версією WBA.

Зокрема, спортсмен відбув усі 12 раундів, у результаті чого судді віддали перемогу українському чемпіону. Рахунок поєдинку: 118: 100, 117: 111, 117: 111.

До слова, титул чемпіона світу український боксер захистив уже четвертий раз.

Вихристу вистачило 40 секунд, щоб нокаутувати суперника

У німецькому місті Геппінгеан в андеркарді поєдинку за титул IBO у важкій вазі між німцем Фіратом Арсланом (47-8-3, 32 KO) і Кевіном Лерене (24-1, 11 KO) з ПАР відбувся дебют українського боксера-суперважкоатлета Віктора Вихриста на профі-рингу.

Суперником українця був білорус Андрій Мазаник (13-11, 10 KO).

Вихрист із перших секунд налетів на суперника з каскадом потужних ударів.

В результаті, кут білоруса викинув рушник на ринг уже на 40-й секунді.

Зазначимо, 27-річний Вихрист нещодавно підписав контракт з німецькою промоутерською компанією EC Boxing Promotion і офіційно перейшов у професіонали, пожертвувавши шансом поїхати на Олімпіаду-2020 в Токіо. Він тепер виступає під псевдонімом «Віктор Фауст».

Бій Усик – Чісора відбудеться влітку

Промоутер Matchroom Boxing Едді Гірн оголосив приблизну дату проведення довгоочікуваних поєдинків суперважкої ваги між Усиком та Чісорою і Джошуа та Пулєвим – вони мають відбутися влітку цього року.

Про це повідомляє Sport.ua.

Як стверджує Едді Гірн, поєдинки могли б відбутися і раніше, але перемовини затягнулися.

«Ми близькі до підписання контракту на бій Джошуа – Пулєв. Поєдинок пройде влітку на стадіоні «Тоттенхема», – сказав він.

Він додав, що Джошуа висунув умову, що бій має відбуватися тільки у Лондоні.

Сам поєдинок запланований на червень.

«Крім того, практично все готово для бою Усик – Чісора. Це забрало трохи більше часу, тому бій відбудеться на кілька тижнів пізніше від очікуваного», – розповів промоутер.

Водночас, він зазначив, що узгоджений ще один бій – Вайт – Повєткін.

«Отож, британських фанів чекає яскраве літо з трьома великими боями», – пообіцяв Гірн.

Стало відомо, скільки заробить Ломаченко за бій з Лопесом

Чемпіон світу WBO, WBA і WBC Василь Ломаченко за наступний бій проти чемпіона світу за версією IBF у легкій вазі Теофімо Лопеса отримає 4,5 млн доларів, і для «Хай-Теку» це буде рекордний гонорар у кар’єрі.

Про це повідомляє «Sport.ua».

Зазначається, що після виплати податків, комісій промоутеру, менеджеру та команді у Ломаченка залишиться близько 2,5 млн доларів, половину з яких він віддасть батькові і тренеру Анатолієві.

Наразі контракти на бій Ломаченка та Лопеса ще не підписано, але, ймовірно, що об’єднавчий бій за чотири пояси відбудеться навесні.

Нагадаємо, бій за звання абсолютного чемпіона світу з боксу в легкій вазі між українцем Василем Ломаченком та американцем Теофімо Лопесом, походженням з Гондурасу, вважають одним з Топ-20 найбільш очікуваних поєдинків 2020 року серед шанувальників цього виду спорту в усьому світі.

Зазначимо, Лопес уже натякнув на дату поєдинку з українським боксером Василем Ломаченком – бій відбудеться 30 травня.

Про це Лопес написав на своїй сторінці у Twitter.

Примітно, що у твіті боксера немає нічого, крім дати і смайлика, який символізує, що це – секретна інформація.

Боротьба

Новіков, замінивши Беленюка у збірній України, вийшов у фінал ЧЄ

Борець греко-римського стилю Семен Новиков вийшов до фіналу в категорії до 87 кілограмів, здолавши у півфіналі Олександра Комарова з Росії. Про це повідомляє «iSport».

За результатами, українська команда точно здобуде одну медаль на чемпіонаті Європи.

Наголошується, що Семен Новіков поїхав на чемпіонат Європи після того, коли Жан Беленюк – головна зірка збірної – відмовився від участі.

Крім того, ще двоє українців – Володимир Яковлєв (до 77 кг) і Микола Кучмій (130 кг) – не змогли пройти до фіналу. Перший програв півфінальний двобій угорцеві Золтану Леваі, а другий – румунові Аліну Алексучу. Свої поєдинки за «бронзу» вони провели 11 лютого.

Нагадаємо, у вересні 2019 року депутат Верховної Ради України (фракція «Слуга народу») Жан Беленюк виграв звання чемпіона світу з греко-римської боротьби, коли переміг у фіналі угорця Віктора Леринца.

Раніше повідомлялося, що срібного призера Олімпіади 2012 року і триразового чемпіона світу з вільної боротьби Біляла Махова спіймали на вживанні забороненого препарату.

Теніс

Україна пройшла
до наступного раунду
плей-оф Кубка Федерації

Як повідомляє sportarena, в одиночному розряді Україна та Естонія здобули по одній перемозі – спершу Даяна Ястремська обіграла Олену Малигіну, але в наступному матчі Аннет Контавейт впоралася з Еліною Світоліною.

Перемогу українській збірній приніс тріумф у парному розряді, де дует Марти Костюк і Ястремської менше, ніж за годину впорався з Контавейт і Малигіною.

Українська збірна, як переможець зонального етапу, пройшла до наступного раунду плей-оф, де до неї приєднаються команди, що програли кваліфікацію фіналу Кубка Федерації. Матчі відбудуться у квітні. Тоді на кону будуть путівки до кваліфікаційного турніру FedCup Finals-2021.

Баскетбол

Українець Лень став учасником обміну в НБА

Український центровий Олексій Лень став учасником обміну між «Атлантою Хокс» і «Сакраменто Кінгс» і тепер виступатиме в Тихоокеанському дивізіоні Західної конференції.

Додамо, що разом з українцем у Каліфорнію вирушив форвард Джабарі Паркер, а у зворотному напрямку піде Дуейн Дедмон.

Крім того, «Сакраменто» віддав свої піки другого раунду цього і наступного років.

Лень попрощався з «Хокс», залишивши коротке і лаконічне повідомлення в Instagram.

«Дякую, Атланто», – написав Олексій.

Лихо «спорту поза політикою»

Українки поїхали на змагання до Москви – повернулися з соромом і без медалей

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers