rss
05/04/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Спорт \ Українки поїхали на змагання до Москви – повернулися з соромом і без медалей

Художня гімнастика

Українські художні гімнастки Христина Погранична та Єва Мелещук виступили на першому в сезоні Гран-прі, що відбувся у Москві, але не змогли здобути медалі.

Про це повідомляє у Facebook Федерація художньої гімнастики. Згідно з повідомленням, українки посіли восьме (80,000) та дев’яте місця (78,700) у багатоборстві відповідно та відібрались у фінали в окремих видах. Це дозволило їм увійти у рейтинг Гран-прі.

Як зазначається, Христина Погранична показала четвертий результат у фіналі з обручем, п’ятий – із м’ячем та восьмий – зі стрічкою. Єва Мелещук стала четвертою у фіналах з булавами та стрічкою.

Нагадаємо, рішення керівництва Федерації про участь у змаганнях у Москві викликало широкий осуд громадськості. Перша віцепрезидентка Федерації гімнастики та головна тренерка збірної Ірина Дерюгіна розповіла, що участь українських гімнасток на змаганнях у Москві підвищує рейтинг України та впливає на підготовку до Олімпійських ігор. Відповідна заява була опублікована на сайті Федерації гімнастики України.

«Ми зважували всі «за» та «проти» і прийняли рішення таки їхати на цей старт. По-перше, це впливає на наш рейтинг. А по-друге, від результату московського Гран-прі далі буде залежати, хто братиме участь у Гран-прі під час «Кубку Дерюгіної», який традиційно відбудеться у Києві у березні. Таким чином участь наших спортсменок у кожному Гран-прі збільшує наші шанси у рейтингу і зменшує шанси конкурентів», – зазначила вона.

За її словами, українська збірна має намір взяти участь у кожному з етапів цього року, щоб використати кожну можливість для підготовки спортсменок.

До того ж, на Олімпійські ігри мають поїхати найкращі спортсмени, а їх можна визначити на таких змаганнях.

Згодом міністр культури, молоді та спорту України Володимир Бородянський заявив, що в українських спортсменів немає вибору стосовно виступів у РФ, адже їм треба заробляти бали для отримання медалей.

Раніше стало відомо, що тренерський штаб збірної України вирішив делегувати двох українських гімнасток на змагання до Москви.

Лихо «спорту поза політикою»

Дзюдо

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers