rss
05/10/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Чикаго за тиждень

Депутати Іллінойсу подолали вето губернатора на законопроєкт про податкові пільги на запчастини від літаків

Губернатор Дж. Р. Пріцкер виступає проти запровадження податкових пільг на запчастини до літаків.

За відповідне рішення проголосували 54 депутати Сенату, проти – 1.

Про це повідомляє Associated Press.

Напередодні за відповідне рішення одностайно проголосували члени Палати представників штату. Депутати хочуть списати $50 млн податку, які мали сплатити приватні виробники запчастин до літаків, і продовжити дію податкових пільг до 2024 року.

Депутати затвердили податкову пільгу в 2010 році. Термін дії податкових пільг закінчився ще у 2014 році, але регуляторні державні органи не повідомляли про це, відтак, власники літаків не сплачували податок на запчастини.

На думку Monica Bristow, республіканки з Godfrey, її законопроєкт захищає робочі місця у штаті. За її словами, виробник, який має 500 працівників, вклав у свій завод $32 млн у той час, коли мав сплачувати податки без урахування пільг. Натомість, ці кошти були скеровані на модернізацію заводу та нарахування заробітної плати.

Демократ Пріцкер у листопаді заявив, що списання протермінованих податків було «неправильним фіскальним рішенням».

Joe Walsh відмовився висувати свою кандидатуру на праймеріз республіканців

Колишній конгресмен штату Іллінойс Joe Walsh заявив, що призупиняє свою кампанію проти президента Дональда Трампа та за право балотуватися від республіканців.

Про це він написав на своїй сторінці у Twitter.

Консерватор Walsh, який проводив радіошоу перед тим, як взяти участь у перегонах за посаду президента, оголосив про початок передвиборчої кампанії у серпні. Він неодноразово різко критикував чинного президента.

Walsh був обраний представником 8-го виборчого округу Іллінойсу на виборах до Конгресу США від лібертаріанців у 2010 році. У Конгресі він відпрацював один термін, а потім зазнав поразки на виборах від чинного сенатора Tammy Duckworth.

Спочатку Walsh був прихильником Трампа. У жовтні 2016 року він навіть написав у Twitter: «Якщо Трамп програє, я візьму в руки мушкет». Але з часом кардинально змінив свої погляди.

Walsh уже не вперше погрожував кинути виклик керівництву Республіканської партії. У 2017 році тодішній губернатор Bruce Rauner підписав законопроєкт, який забороняє правоохоронним органам затримувати осіб тільки на основі їхнього імміграційного статусу. Після цього Walsh написав, що Rauner «настане кінець». Він мав на увазі, що, підписавши законопроєкт, губернатор втратить підтримку консерваторів.

Згодом Walsh заявляв, що балотуватиметься проти Rauner на праймеріз республіканців або як незалежний кандидат. У результаті – він так і не висунув свою кандидатуру.

Walsh не був суперником для Трампа, чий рівень підтримки серед республіканців становить близько 90%. Саме такими є результати опитування January Hill-HarrisX. За даними NPR, передвиборчий фонд Трампа складає приблизно $102 млн.

Чиказьке подружжя, яке перехворіло на коронавірус, уже виписали з лікарні

Двох пацієнтів, чоловіка та дружину, лікарі відпустили додому «під наглядом Центру з питань контролю та профілактики захворювань та департаменту охорони здоров’я штату Іллінойс», – йдеться у повідомленні прессекретаря AMITA Health.

Пацієнти отримували медичну допомогу в AMITA Health’s St. Alexius Medical Center, що розташований у Hoffman Estates.

Як повідомляють чиновники, подружжя попросило, щоб переїзд до домашнього ізолятора відбувався конфіденційно.

Мешканка Чикаго – друга постраждала громадянка США, якій лікарі діагностували небезпечне захворювання. Про це 24 січня повідомили представники департаменту охорони здоров’я. 13 січня вона повернулася з Уханю (Китай), епіцентру спалаху хвороби, а згодом була госпіталізована.

30 січня в CDC заявили, що в її чоловіка також було діагностовано коронавірус. Це був перший задокументований випадок поширення хвороби від людини до людини.

За даними чиновників, чоловік мав «близький контакт» зі своєю дружиною і негайно повідомив про наявні у нього симптоми хвороби. 28 січня його негайно було госпіталізовано в районну лікарню, де стан хворого стабілізувався.

«Це може викликати занепокоєння, але, виходячи з того, що знаємо зараз, ми вважаємо, що безпосередній ризик для американської громадськості – низький», – сказав Robert Redfield із CDC після того, коли чоловіку було поставлено діагноз.

Незважаючи на те, що досі невідомо, наскільки швидко поширюється вірус, в CDC заявляють, що очікують на нові випадки поширення вірусу від людини до людини.

Станом на 11 лютого коронавірус 2019-nCoV підхопили 43 112 осіб, померли – 1 018, одужали – 4 099 людей.

Туристів, хворих на коронавірус, планують розміщати на базі ВМС Great Lakes

Про це заявляють місцеві чиновники. Міністерство охорони здоров’я та соціального забезпечення США запропонувало, щоб військові об’єкти, розташовані поблизу 11 головних аеропортів США, у майбутньому використовувались як запасний варіант для пасажирів, які перебувають на карантині. На військову базу переправлятимуть пасажирів хворих або з підозрою на наявність вірусу – у разі заповнення закладів, що належать Міністерству охорони здоров’я.

У ВМС підтвердили, що базу можна використовувати для надання допомоги таким пасажирам, зокрема, які прибули в аеропорт O’Hare.

За словами прессекретаря, на потреби Міністерства охорони здоров’я готові віддати одну з казарм військової бази. У будівлі – 20 кімнат, нещодавно відремонтованих.

У відділі зв’язків із громадськістю Пентагона зазначили, що жоден військовий не матиме контактів з пасажирами, а «відповідальність за догляд, транспортування та безпеку евакуйованих осіб» буде покладено на Міністерство охорони здоров’я.

Якщо пасажири, які перебувають на карантині, захворіють, їх доправлять у районний медичний центр, – заявили у Пентагоні.

В Іллінойсі викрили ще одну фінансову піраміду

Мешканця Іллінойсу звинувачують у створенні фінансової піраміди, через яку постраждалі втратили $75 млн. Про це повідомляє Sun-Times.

В обвинувальному акті, який був поданий минулого тижня до Федерального окружного суду США, Kenneth D. Courtright звинувачується в електронному шахрайстві. Підозрюваний, нібито, здійснював неправомірні дії через свою компанію, розташовану в Monooka, «Today’s Growth Consultant Inc.», яка працювала під вивіскою «The Income Store».

Courtright, що проживає в Monooka, був заарештований і того ж дня з’явився у федеральному суді, – йдеться у заяві федеральної прокуратури в Північному окрузі штату Іллінойс. Суддя Jeffrey I. Cummings наказав звільнити підозрюваного під заставу.

Компанія TGC пропонувала створення або придбання веб-сайтів для інвесторів. Власнику компанії зі січня 2017 року до жовтня 2019 року вдалося зібрати, щонайменше, $75 млн з більш, ніж 500 інвесторів, – повідомляють у прокурорі.

Федеральні чиновники заявили, що компанія TGC пообіцяла інвесторам повернути від 20 до 50% від їхніх початкових інвестицій або доходи від діяльності веб-сайту. Проте, Courtright виплатив вкладникам гроші, зібрані від інвесторів, які вклали свої кошти пізніше.

За даними прокурорів, його також звинувачують у витрачанні коштів інвесторів на виплату іпотеки та навчання родича, – заявили прокурори.

Ця схема, начебто, дала збій у грудні 2019 року. Тоді компанія повідомила інвесторам про припинення виплат, – повідомляє офіс федерального прокурора.

30 грудня Комісія з цінних паперів і бірж США зобов’язала заморозити активи компанії, – повідомляє Sun-Times.

Підозрюваному може загрожувати до 20 років ув’язнення.

Пріцкер та Лайтфут боротимуться з ерозією озера Мічиган

Губернатор Іллінойсу Дж. Р. Пріцкер та мер Чикаго Лорі Лайтфут оприлюднили відповідне розпорядження. Тож міські чиновники та службовці штату мобілізуються, щоб допомогти мешканцям та тим підприємствам, які постраждали від сильної ерозії.

Лорі Лайтфут, зокрема, у своїй заяві згадала про повені та значну шкоду, заподіяну «береговій лінії, інфраструктурі та рекреаційним зонам Чикаго». Наслідки ерозії спостерігаються вздовж усього узбережжя озера Мічиган.

Тим часом Дж. Пріцкер наголосив на катастрофічному стані, в якому перебувають понад 30 миль берега озера в округах Lake і Cook.

Заяви очільників штату та міста були оприлюднені після того, коли негода завдала значної шкоди берегу озера 10 та 11 січня.

«Після шторму я наказав усім департаментам штату, щоб вони допомогли місцевим громадам усунути наслідки негоди, – заявив Пріцкер. – Нещодавня буря принесла на узбережжя 23-футові хвилі. Були зруйновані об’єкти життєзабезпечення населення. Негода вплинула на стан доріг, завдала шкоди житловим мікрорайонам та зонам відпочинку».

Розпорядження очільника штату дозволить місцевим чиновникам отримати доступ до резервного фонду.

Через негоду вода змила в озеро великі камені, які захищали від хвиль вздовж пляжу Rogers Park, разом із залізною огорожею. Минулого місяця після зимових штормів вони були майже повністю знищені.

Бетонні конструкції вздовж озера також тріскаються, тому мешканці занепокоєні, що тривала негода може частково зруйнувати їхні будинки. За словами очевидців, хвилі сягали дверей будинків.

Резервні фонди, ймовірно, будуть використані для зміцнення берегової лінії вздовж озера Мічиган великими каменями. Водночас, будуть встановлені бетонні бар’єри на основних магістралях, зокрема, на Lake Shore Drive та Sheridan Road.

«Це розпорядження має вирішальне значення. Воно дає можливість отримати доступ до фондів, щоб зменшити шкоду, якої зазнають наші узбережжя та громади», – заявила Toni Preckwinkle, президент ради округу Cook.

В офісі Пріцкера повідомили, що губернатор вимагає додаткового часу від Федерального управління з питань ліквідації надзвичайних ситуацій США, щоб зібрати інформацію, необхідну для того, аби оголошення стихійного лиха підтримали федерали.

Процес ерозії узбережжя озера Мічиган потребує термінового втручання влади, оскільки, як вважає Національне управління океанічних та атмосферних досліджень, рекордні рівні води вздовж озера спостерігатимуться і в 2020 році.

В окрузі Cook запрацював сайт, присвячений бюджету

В Айові нарешті визначився переможець кокусу Демпартії: Байден на четвертому місці

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers