rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Організації, установи, товариства \ Вісті ЗУАДК-у. «Іду з дитинства до Тараса»

Настав час на конкурс «Іду з дитинства до Тараса-2020». Ця програма ЗУАДК-у передбачає декламування поезії Т. Г. Шевченка та виконання пісенних творів на слова поета. Виконавцями є учні віком від 12 до 16 років. Метою програми є заохотити дітей до глибинного вивчення творчості Тараса Шевченка і до вдосконалення володіння українською мовою.

Спочатку діти змагаються у декламуванні віршів по школах за місцем проживання, згодом – по районах, і тоді – по областях. У 2019 р. переможців конкурсу вибирали на обласному рівні у наступних областях: Луганській, Івано-Франківській, Миколаївській, Донецькій, Запорізькій та Тернопільській. За талановите та проникливе виконання творів діти були нагороджені поїздкою до Канева та Києва. Так, у травні 2019 р. 28 дітей-переможців Луганської області, у червні – 27 дітей-переможців Івано-Франківської, 27 дітей Донецької, у серпні – 28 дітей Миколаївської, та у жовтні – 28 дітей з Тернопільської областей вклонились вічній пам’яті генія українського народу – Тараса Шевченка. (Діти Запорізької області подорожуватимуть навесні 2020 р.).

Title 

У Каневі, на місці вічного спочинку поета, юні таланти декламували вірші та співали пісні. З великою зацікавленістю діти брали участь в екскурсії по музею та парковій території Чернечої гори, а також милувались краєвидами Дніпра. Після екскурсії в місті Канів переможці конкурсу вирішили відвідати пам’ятні місця столиці: побували на Софійській площі, на Михайлівській площі та на Алеї Героїв Небесної Сотні. Поїздка принесла дітям багато знань, радості від спілкування у товаристві ровесників, подарувала приємну втому мандрівника. Школярі поверталися додому сповнені враженнями, якими вони щиро ділилися зі своїми рідними та друзями. Такі заходи «залишаються теплим спогадом у серцях дітей, спонукають їх до нових звершень та перемог в олімпіадному русі, конкурсах мовно-літературного спрямування». «Ми вдячні за те, що ви робите значний внесок у виховання молодого покоління, – пишуть учителі. – Справжні патріоти Української держави – громадяни, що свого не цураються, а плекають його і примножують». «Екскурсія на Тарасову гору в Каневі здатна докорінно та безповоротно змінити ставлення учнів до рідного краю», – такими є окремі долучені відгуки-подяки учасників програми.

Великий вам уклін та подяка за небайдужість, за ваш внесок у виховання української молоді в дусі любові до рідного краю!

Шановні жертводавці, надіємося, що ця програма приверне вашу увагу і у вас буде бажання підтримати її цього року. На даний час кошт спонсорства переможців однієї області складає $2.000. ЗУАДК, здебільшого, проводить конкурси в 6-ти або 8-ми областях щороку. При бажанні можете вибрати область, в якій зможете бути спонсором дитячого конкурсу «Іду з дитинства до Тараса».

За додатковою інформацією – як можна підтримати таку важливу в Україні програму – просимо звертатися до бюро ЗУАДК-у – UUARC 1206 Cottman Ave. Philadelphia, PA 19111 – тел. 215-728-1630, або зайти на нашу електронну сторінку: www.uuarc.org

Пресслужба ЗУАДКу

 

Просвітяни вшановують пам’ять героїв України

«Просвітницька Книгозбірня» в Полтаві

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers