rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Спорт \ Легка атлетика

Легка атлетика

Магучіх завоювала «золото» турніру у Німеччині

 Title

Фото uaf.org.ua

Юна зірка світової легкої атлетики з берегів Дніпра продовжує перемагати на міжнародних змаганнях зимового сезону.

Про це повідомляє пресслужба Федерації легкої атлетики України (ФЛАУ).

29 січня німецький Коттбус приймав міжнародні змагання Springer-Meeting-2020, який відбувався вже 18-й рік поспіль. До його програми традиційно ввійшли стрибки у висоту серед жінок і стрибки з жердиною серед чоловіків.

Фаворитками у секторі для стрибків у висоту були дві українки, лідерки поточного світового сезону Юлія Левченко та Ярослава Магучіх. Саме між ними і розгорнулася боротьба за перемогу. Ярослава Магучіх підкорила 1,98 м і перемогла, а Юлія Левченко з результатом 1,96 метра була другою.

Третю сходинку посіла полька Каміла Лічвінко – 1,94 м.

Вже у статусі переможниці Магучіх спробувала сили на висоті 2,02 м, які, за умови успіху, стали б новим рекордом України у приміщенні та світовим рекордом U-20 у приміщенні. Проте, цього разу планка не встояла.

У змаганнях зі стрибків із жердиною глядачі очікували дуелі поляка Пьотра Лісека з американцем Семом Кендріксом. Проте, Лісек травмувався під час розминки і, щоб не ризикувати вже на початку сезону, був змушений відмовитися від участі.

Кендрікс переміг з результатом 5,80 м. Бен Брьодерс став другим, встановивши рекорд Бельгії у приміщеннях (5,75 м). А третє місце посів Коул Волш зі США (5,70 м).

Зазначимо, 29 січня Європейська легка атлетика (European Athletics, ЕА) ратифікувала юніорський рекорд Ярослави Магучіх. Рекорд Європи зі стрибків у висоту у категорії U-20 Ярослава Магучіх встановила на чемпіонаті світу в Досі (Катар). 30 вересня 2019 року 18-річна українська спортсменка взяла висоту 2,04 м, яка принесла їй срібну медаль чемпіонату світу, а також стала світовим юніорським рекордом.

Також нагадаємо, що нещодавно, а саме – 18 січня, Ярослава Магучіх встановила новий світовий рекорд U-20 і у приміщенні. 18-річна українська стрибунка здобула перемогу на Меморіалі Дем’янюка у Львові, який проходив в оновленому манежі Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського. Спортсменка перемогла з результатом 1,99 м, після чого вирішила зробити додаткові спроби і підкорила з третього разу висоту 2,01 м. Це – світовий рекорд серед спортсменок віком до 20 років у закритому приміщенні.

Геращенко виграла змагання у Чехії

Українка Ірина Геращенко виграла міжнародні змагання зі стрибків у висоту Beskydska latka, які відбулися у місті Тржинець (Чехія).

На змаганнях Ірина Геращенко і Юлія Чумаченко показали однаковий результат – 1,92 м, проте за спробами «золото» дісталося саме Ірині Геращенко. Про це повідомляє пресслужба ФЛАУ.

Юлія Чумаченко посіла друге місце, а третьою стала американська легкоатлетка.

Нагадаємо, що 2 лютого в Іспанії відбувся напівмарафон Granollers Half Marathon, переможницею якого стала Дарія Михайлова. Її результат – 72.39 хв.

А 1 лютого Яна Качур перемогла з бігу на 400 метрів (53,43 с) в Мондвіллі (Франція) на міжнародному легкоатлетичному турнірі, який проводився під егідою ЕА.

Теніс

Світоліна підніметься на четверте місце в рейтингу WTA

П’ята «ракетка» світу Еліна Світоліна підніметься на четверте місце в рейтингу Жіночої тенісної асоціації (WTA) після завершення Відкритого чемпіонату Австралії з тенісу, що триває цими днями на кортах Melbourne Park, – повідомляє Великий теніс України.

Це стало відомо після вильоту Петри Квітової в рамках 1/4 фіналу. Зазначимо, що чешка могла обійти Еліну в разі своєї перемоги на турнірі і залишити її на п’ятому місці. Жодна з тенісисток, які залишилися в боротьбі за трофей, не зможуть змінити становище українки. Австралійка Ешлі Барті і румунка Сімона Халеп перебувають вище в світовій класифікації і можуть тільки збільшити розрив в очках, а іншим тенісисткам навіть перемоги не вистачить, щоб випередити 25-річну українку.

Зазначимо, що після завершення турніру Еліна обійде в рейтингу японку Наомі Осаку, яка не зуміла захистити торішній титул Australian Open-2019.

Нагадаємо, що Еліна Світоліна почала турнір на п’ятому рядку рейтингу, а четверте місце востаннє посідала в жовтні минулого року.

Додамо, що далі Еліна Світоліна продовжить свій сезон на Кубку Федерації, виступаючи за збірну України у столиці Естонії – Таллінні.

Калініна стартує на стотисячнику у Мідленді

Киянка Ангеліна Калініна виступить в одиночному та парному розрядах турніру ITF Dow Tennis Classic у Мідленді (США) з призовим фондом 100 тисяч доларів.

У вівторок Ангеліна (№ 159 WTA) у стартовому колі зіграє з представницею Росії Валерією Савіних (191). Це буде перша зустріч тенісисток, – повідомляє Укрінформ.

У парній сітці Калініна виступить разом з американкою Медісон Бренгл. Першими суперницями дуету стануть треті «ракетки» змагань – німкеня Мона Бартель та Розалі ван дер Гук з Нідерландів.

Турнір в Мідленді завершиться 9 лютого.

Пономар першим
з українських юнаків виграв турнір
Les Petits As

Український тенісист Олександр Пономар виграв одиночний титул на престижному юнацькому турнірі у віковій категорії 14 років і молодші Les Petits As в Тарбі (Франція).

У фіналі уродженець Чорноморська, Одеської області, здобув упевнену перемогу над швейцарцем Янісом Раффаелем Сімменом – 6:4, 6:1. Пономар став першим українцем, який виграв титул на змаганнях, що вважаються найпрестижнішими у світі для 14-річних учасників, – повідомляє Укрінформ.

Українські дівчата на Les Petits As мають більш вагомі результати. 2016 року у фіналі перемогла киянка Марта Костюк, а 2017-го фіналісткою була харків’янка Дарина Лопатецька.

Додамо, що хардові тенісні змагання для найкращих 14-річних тенісистів проходять у Тарбі з 1983 року. Серед переможців турніру – перші в різні роки «ракетки» світу – іспанці Рафаель Надаль і Хуан-Карлос Ферреро, швейцарка Мартіна Гінгіс, бельгійка Кім Клейстерс.

Бокс

Бою Усик – Паркер найближчим часом не буде

Поєдинок між колишнім володарем світового титулу у суперважкій вазі новозеландцем Джозефом Паркером та екс-чемпіоном світу у крузервейті, першим номером рейтингу WBO українцем Олександром Усиком найближчим часом не відбудеться.

Про це стало відомо після того, коли організатори великого боксерського вечора, що пройде 29 лютого у Техасі (США), назвали учасників шоу. Серед них – і Паркер, суперником якого стане американець Шонделл Вінтерс, – повідомляє Klitschko-brothers.com.

Цього ж вечора вийде в ринг і колишній суперник Олександра Усика – осетин Мурат Гассієв, який зустрінеться з американцем Джеррі Форрестом.

Футбол

Лондонський «Арсенал» і «Шахтар» домовилися про трансфер Матвієнка

Лондонський футбольний клуб «Арсенал» і донецький «Шахтар» владнали всі нюанси можливого січневого трансферу захисника «гірників» та національної збірної України Миколи Матвієнка. Остаточне слово залишається за «канонірами», які наразі не можуть вирішити, кому надати перевагу – українцеві чи його іспанському колезі за амплуа Пабло Марі, – повідомляє zbirna.com.

Зараз футболіст «Фламенго», який побував уже в Лондоні, перебуває в Бразилії. «Арсенал» і «Фла» поки що не дійшли згоди щодо умов його трансферу. Бразильці наполягають на негайному викупі гравця, а англійці бажають оформити орендну угоду до кінця сезону з правом можливої покупки.

Раніше повідомлялося, що «Арсенал» заплатить за бразильського футболіста €10 мільйонів. Але пізніше стало відомо, що контракт не був підписаний з вини англійського клубу, який вирішив змінити умови угоди.

Також була інформація, що «Арсенал» готовий взяти Миколу Матвієнка в оренду до кінця сезону за 4,5 мільйона фунтів з обов’язковим правом викупу за 22 мільйони.

Зазначимо, що авторитетний портал Transfermarkt оцінює 23-річного українця лише в 5 000 000 євро.

Додамо, що цього сезону Микола Матвієнко забив один м’яч і зробив одну гольову передачу в 21-у поєдинку за донецький «Шахтар» у всіх турнірах.

Біатлон

Після 6 етапів КС
Дарина Блашко – перша у ТОП-10 снайперів

Українська спортсменка Дарина Блашко є лідером по точності стрільби за підсумками шести етапів Кубка світу з біатлону поточного сезону-2019/2020. Відсоток влучних пострілів спортсменки становить наразі 90,1%. Українка зробила 142 постріли, 128 з яких влучили у ціль.

Як повідомляє ua.tribuna.com, у ТОП-10 також входять українки Віта Семеренко та Юлія Джима, які посідають наразі третє і сьоме місця відповідно.

Зазначимо, що найгірший результат серед українок в Анастасії Меркушиної – 55-е місце при точності влучень 79,7%.

Статистика стрільби біатлоністок після шести етапів Кубка світу:

Дарина Блашко (Україна) – 90,1%

Франциска Пройсс (Німеччина) – 89,5%

Віта Семеренко (Україна) – 89,2%

…7. Юлія Джима (Україна) – 88,6%

…19. Олена Підгрушна (Україна) – 85,1%

…41. Валентина Семеренко (Україна) – 82,4%

…55. Анастасія Меркушина (Україна) – 79,7%

Нагадаємо, 13-го лютого в італійському місті Антхольц-Антерсельва стартує чемпіонату світу з біатлону 2020 року.

Розклад гонок на світовому форумі

13 лютого. 15:45. Змішана класична естафета 4х6 км

14 лютого. 15:45. Спринт 7,5 км (жінки)

15 лютого. 15:45. Спринт 10 км (чоловіки)

16 лютого. 14:00. Гонка переслідування 10 км (жінки)

16 лютого. 16:15. Гонка переслідування 12,5 км (чоловіки)

18 лютого. 15:15. Індивідуальна гонка 15км (жінки)

19 лютого. 15:15. Індивідуальна гонка 20 км (чоловіки)

20 лютого. 16:15. Одиночна змішана естафета

22 лютого. 12:45. Естафета 4х6 км (жінки)

22 лютого. 15:45. Естафета 4х7,5 км (чоловіки)

23 лютого. 13:30. Мас-старт 12,5 км (жінки)

23 лютого. 16:00. Мас-старт 15 км (чоловіки)

Тренер збірної України Андрій Шевченко: «Попереду ще багато праці, проте приємно, що наші здобутки вже стали рекордними»

«Залізний» Шахлін перше «золото» присвятив нареченій

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers