rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Спорт \ Тренер збірної України Андрій Шевченко: «Попереду ще багато праці, проте приємно, що наші здобутки вже стали рекордними»

Футбол

Після феєричного 2019 року, коли національна збірна України з футболу вперше в історії не зазнала жодної поразки протягом календарного року й посіла перше місце у відбірній групі Євро-2020, на команду чекає відповідальний 2020.

Своїми враженнями від виступу у кваліфікації чемпіонату Європи-2020 та думками про фінальний турнір в інтерв’ю офіційному сайту Української асоціації футболу (УАФ) поділився головний тренер «синьо-жовтих» Андрій Шевченко.

– Пане Андрію, 2019 рік став одним із найуспішніших в історії збірної України. Для вас особисто його також можна додати до списку найяскравіших?

– Так, безумовно, 2019 рік був особливим для мене. Я дуже задоволений тією роботою, яку ми провели, і не лише цього сезону. Нинішні результати – це плоди трирічної роботи нашого тренерського штабу. Попереду ще багато праці, проте приємно, що теперішні наші здобутки, перший виграш відбору до Євро та перший рік без поразок уже стали рекордними.

– Старт у кваліфікації Євро-2020 проти чинних чемпіонів континенту на їхньому полі передбачав не тільки ефективну тактичну підготовку до матчу, але й умілу психологічну роботу. Судячи з результату, виконано її було на «відмінно»?

– Для нас відбір розпочинався складно. Ми отримали гостьову гру проти головного конкурента – Португалії, причому, в гостях, на самому початку другої частини сезону, у березні, коли наші клуби лише відходили від тримісячної зимової перерви. Ми провели тактично грамотний поєдинок, проте, я згоден, що багато що вирішив високий змагальний настрій футболістів. Нічия в Лісабоні стала для нас великим бонусом і надала впевненості для подальшої боротьби у групі.

– Чи можна, зважаючи на перебіг подій на полі, назвати перемогу в Люксембурзі стрижневою в плані подальшої боротьби у групі?

– Цей матч був лише другим у календарі нашого циклу, нам пощастило в кінці гри, однак навіть після цього попереду було ще шість поєдинків, і назвати переломною ту перемогу можна, лише якщо називати переломною кожну перемогу. Тоді, у березні, ми взяли чотири очки в перших двох матчах, і це нас цілком влаштувало.

– Якість дій ваших підопічних у Львові в поєдинку із Сербією вже є тим еталоном, до якого ви прагнете у своїй роботі?

– Ми провели дуже вдалий поєдинок, я читав, його тепер називають навіть найкращим за рівнем гри команди за всі часи. Ідеальні матчі завжди попереду, але цей – справді один із найкращих за той час, що я треную збірну. Перед матчем ми провели дуже правильну підготовку, це були двотижневі збори. Гра була важлива і з точки зору результату, і з точки зору якості футболу. У підсумку – ми залишилися задоволені всім. Хочу також сказати про класну атмосферу на стадіоні, завдяки якій хлопці були заряджені на гарний результат.

– Спаринги з Нігерією та Естонією довели, що є ще над чим працювати в питаннях підготовки повноцінного резерву. Згодні?

– Ці поєдинки ми використали для того, аби дати змогу зіграти тим, хто не отримував достатньої ігрової практики в попередніх матчах. Важливо було, щоб резервісти відчули себе в нашій системі гри, зрозуміли взаємодію, свої позиції на полі.

– Перемога над Португалією стала кульмінацією відбору. Зараз, коли емоції вщухли, назвіть три головні складові того успіху.

– Перше – це те, що на момент гри в Києві у нас усі були в обоймі, всі здорові, і ми мали з кого вибирати склад. Друге – це те, що футболісти підійшли до поєдинку в ідеальній формі, ніхто не розгубився після перемоги над Литвою, було одне прагнення – зіграти й перемогти. І третє – це емоційна складова, ми приймали португальців удома на найбільшому стадіоні країни, приймали їх як лідери, відчуваючи підтримку всіх уболівальників і, загалом, усієї України.

– Голи, забиті на останніх хвилинах у матчах з Люксембургом, Естонією, Сербією свідчать про характер команди Шевченка. І це було помітно ще торік – у поєдинках Ліги націй з чехами та словаками...

– Голи на останніх хвилинах свідчать про те, що команда не змінює структури своєї гри, вона діє впродовж усього матчу згідно з планом. І коли є відчуття того, що все робиться правильно, тоді ніхто не втрачає холоднокровності, просто дограє все до кінця. Звідси й голи на останніх хвилинах чи секундах. Ми просто прагнемо перемогти.

– У березневих поєдинках із Фран­цією та Польщею вже безпосередньо награватимете основу під Євро чи ще дозволите собі певні експерименти з перевіркою резерву?

– Ми дуже залежні від гравців, від їхньої форми, стану здоров’я. Треба дочекатися кінця березня, це складний для України час, подивитися, чи не буде травм, в якій формі будуть наші збірники, і тоді визначатися з тим, із кого ми вибиратимемо склад.

– Чи планує ваш тренерський штаб переглядати наживо спаринги за участю майбутніх суперників по Євро – Нідерландів та Австрії, а також матчі плей-оф Ліги націй, де визначиться третій опонент збірної України?

– Ми маємо достатньо тренерів для того, аби розділитися й відвідати всі цікаві нам поєдинки, з цим проблем не буде.

Джерело: сайт
Української асоціації футболу
(https://ffu.ua/article/38651)

Легка атлетика

«Залізний» Шахлін перше «золото» присвятив нареченій

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers