rss
04/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Здоров’я \ Пересадку голови людини можуть здійснити до 2030 року – британський нейрохірург
Title 
 Кадр з фільму “Заповіт професора Доуеля”
по роману О.Бєляєва

Успішна пересадка голови людини може бути здійснена до 2030 року.

Про це заявив нейрохірург Брюс Метью, який раніше очолював профільний підрозділ у Національній службі охорони здоров’я Великої Британії, – повідомляє Independent.

«63-річний науковець стверджує, що прогрес у хірургії, робототехніці та трансплантації стовбурових клітин означає, що можна буде приєднати цілий спинний мозок та, відповідно, голову до іншого тіла до 2030 року», – йдеться у повідомленні.

За словами науковця, котрий провів понад 10 тисяч операцій, ключем до успіху має стати кардинальний перегляд самого принципу пересадки.

Раніше медики намагалися пересадити голову, розрізаючи спинний мозок донора і намагаючись відновити нервові закінчення голови зі спинним мозком іншого «пацієнта». Це, впевнений Метью, безглуздо і позбавлене шансу на успіх. На його думку, замінювати треба і те, й інше, зберігаючи нервові зв’язки.

Як повідомлялося, у 1908 році американському фізіологові Чарльзу Клоду Гатрі вперше у світі вдалося пересадити голову одного собаки на тіло іншого.

А першу пересадку мертвої людської голови на труп здійснив у 2017 році в Китаї італійський нейрохірург Серджіо Канаверо, директор Туринської передової групи нейромодуляції. Операція тривала 18 годин, медикам вдалося успішно з’єднати хребет, нерви і кровоносні судини.

Близько до серця

Організм працює в «економ-режимі»…

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers