rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Про алкоголізм Байдена-молодшого та тиск на Порошенка: що розповів Шокін в інтерв’ю Джуліані

Адвокат президента США Дональда Трампа Рудольф Джуліані взяв інтерв’ю в ексгенпрокурора України Віктора Шокіна, в якому той розповів про своє звільнення, справу газової компанії Burisma, а також назвав Хантера Байдена «наркоманом і алкоголіком».

Відео інтерв’ю опубліковано на каналі Джуліані в YouTube: https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=eKDYhb3kaMk&feature=emb_logo.

Інтерв’ю Шокіна для Джуліані – це, здебільшого, думки й висновки самого адвоката стосовно того, що йому розповідав ексгенпрокурор України. Свої висновки він робив після кожного блоку питань.

Справа Burisma

Шокін повернувся до особистості ексміністра енергетики в уряді Миколи Азарова Миколи Злочевського, пов’язаного з газовою компанією Burisma.

Він кілька разів повторив, що Злочевський, користуючись службовим становищем, видав для своєї компанії від 7 до 9 дозволів на ті чи інші дії, що було порушенням законодавства. Він відповів Джуліані, що територію України Злочевський залишив у 2014 році, але, якщо залишався б у країні – його б заарештували.

Також він зазначив, що в ГПУ щодо Burisma було кілька проваджень, які стосувалися її діяльності та відмивання коштів. Сама ж справа була «незаконно припинена».

Про Хантера Байдена

Шокін зазначив, що призначення Хантера в Burisma відбулося після того, коли його батько, Джо Байден, був призначений віцепрезидентом США при президенті Бараку Обамі. За його словами, Байден займався всіма справами, пов’язаними з Україною.

Title 
 RobertHunterBiden

Хантера призначили до Наглядової ради енергетичної компанії Burisma у квітні 2014 року. Шокін вважає, що він не мав для цього необхідної кваліфікації.

«У нього не було кваліфікації, взагалі, жодної. Він же, якщо подивитися його автобіографію, що він робив, то він – просто наркоман, алкоголік і все таке інше», – заявив Шокін.

Джуліані уточнив, чи відомо Шокіну, що Хантера звільнили з Військово-морського флоту США, оскільки він не зміг скласти необхідний тест.

«Та звичайно!» – відповів Шокін.

Відставка Шокіна

Ексгенпрокурор пов’язує свою відставку з тиском віцепрезидента США Джо Байдена на тодішнього президента Петра Порошенка. Шокін стверджує, що Порошенко не раз говорив йому наступне: «Байден вимагає тебе звільнити».

Він вкотре зауважив, що відмова звільнити Шокіна коштувала б Україні втрати фінансової допомоги від США.

Шокін пояснив, що погодився на такі умови з боку Байдена, оскільки він – людина «нормальна», а в країні «триває війна».

«Мені не залишалося іншого вибору як звільнитися, тому що я – людина нормальна, розумію, що гроші потрібні. Триває війна, потрібні гроші… Я не дуже хотів звільнятися. Я кажу: я не розумію, чому я повинен звільнятися», – згадав Шокін.

За його словами, він знав, що після нього генпрокурором стане Юрій Луценко. Під час інтерв’ю Джуліані також продемонстрував довідку про те, що Шокіна, нібито, намагалися отруїти ртуттю, пов’язуючи це зі справою хабарництва Байдена й тиском на Порошенка.

Джерело: «Букви» (https://bykvu.com/ua/bukvy/o-bajdene-alkogolike-i-davlenii-na-poroshenko-chto-rasskazal-shokin-v-intervju-dzhuliani/)

 

Дипломатичний марш-кидок Помпео російським периметром

Чикаго за тиждень

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers