rss
05/07/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ США обмежують в’їзд іноземцям, які нещодавно побували в Китаї

США обмежують в’їзд іноземцям, які нещодавно побували в Китаї

Відповідну інформацію оприлюднило міністерство внутрішньої безпеки США.

Як зазначається, обмеження не стосуватимуться лише постійних мешканців США, тих, у кого тут мешкають найближчі родичі, а також – членів екіпажів літаків.

Крім того, рейси, що прибувають з Китаю, тепер прийматимуть тільки в 11 аеропортах США.

Американських громадян, які за останні два тижні відвідували провінцію Хубей, де зафіксовано епіцентр епідемії, відправлять на карантин терміном до 14 днів. Американці, котрі побували в інших регіонах Китаю, протягом двох тижнів після повернення також проходитимуть профілактичний контроль.

У Сполучених Штатах кількість випадків зараження новим коронавірусом 2019-nCoV станом на 4 лютого зросла до 11. Про це повідомляє CNN.

«У Каліфорнії підтвердили ще три випадки захворювання коронавірусом. Отже, у штаті вже підтверджено шість хворих, а по всій країні – 11 випадків», – йдеться у повідомленні.

За словами чиновників з округу Сан Бето, що у Каліфорнії, серед хворих – чоловік, який нещодавно повернувся з Уханя, та його дружина. Нині вони перебувають на карантині у себе вдома.

Також захворювання коронавірусу було підтверджено у жінки, яка також нещодавно приїхала з Уханя до округу Санта Клара.

Зазначається, що тим часом у МЗС Китаю звинуватили уряд США в неналежному реагуванні на спалах смертельного вірусу та натякнули на поширення «істерії» з боку Вашингтона після того, коли Дежрдеп підвищив рівень небезпеки у Китаї до найвищого та закликав громадян відмовитися від поїздок до країни.

Головний радник Білого дому з економічних питань Ларрі Кудлоу заявив, що прогнозує мінімальний вплив наслідків нового коронавірусу на економіку США, втім, це може мати деякий вплив на підписану нещодавно «першу фазу» торговельної угоди з Китаєм.

Про це радник Трампа заявив у вівторок, – повідомляє The Hill.

«За нашими оцінками, вплив буде мінімальним. Світ – це не провінція Ухань», – заявив радник Трампа у прямому телеефірі.

За його словами, «спалах може коштувати економіці США 0,2% в першому кварталі і, можливо, ще 0,2% згодом».

Кудлоу ще раз підкреслив, що вірус не матиме «катастрофічних» наслідків для американської економіки. Однак, це може зменшити обіцяне зростання товарообігу з Китаєм, згідно з домовленостями «першої фази» торговельної угоди з Пекіном, підписаної минулого місяця.

За досягнутою домовленістю, Китай пообіцяв збільшити закупівлі в США на $200 млрд, але також заявив, що буде робити це відповідно до ринкових умов.

Станом на ранок 4 лютого у світі підтверджено 20 606 випадків нової коронавірусної інфекції, 427 хворих померли.

За інформацією CNN, існує, щонайменше, 185 підтверджених випадків захворювання на коронавірус у понад 25 країнах та на територіях за межами материкового Китаю.

Двоє людей загинуло під час стрілянини у церкві Флориди

Про це повідомляє NBC News.

«Троє людей зазнали поранень, двоє з них померли внаслідок стрілянини після похорону в суботу вдень у церкві міста Рів’єра-Біч, штат Флорида», – повідомили у місцевій поліції.

У результаті інциденту загинули 15-річний хлопець та 47-річний чоловік. Крім цього, з вогнепальними пораненнями до лікарні потрапила жінка.

Поліція спочатку заявила, що було чотири жертви стрілянини, але згодом підтвердила інформацію про трьох постраждалих. Стрільця наразі не затримано.

Бабак Філ спрогнозував ранню весну

У неділю, 2 лютого, знаменитий бабак на прізвисько Філ передбачив мешканцям США раннє настання весни. Про це повідомляє ABC News.

«Великий Філ, найвідоміший бабак Пенсильванії, прокинувся сьогодні вранці й не побачив власної тіні, а це означає, що весна буде ранньою», – йдеться у повідомленні.

За традицією бабака виймають з імпровізованої нори, після чого він повідомляє, як довго триватиме зима.

День бабака – традиційне американське свято, яке відзначається 2 лютого, а започатковане воно приблизно у 1841 році.

Щороку цього дня рано-вранці в містечку Панксатоні, в горах штату Пенсильванія, з нірки випускають бабака на ім’я Філ, який, за легендою, повинен передбачити терміни початку весни. Якщо він бачить свою тінь і лізе спати назад до нори – буде ще кілька морозних тижнів. Але якщо день похмурий, бабак не бачить тіні і не повертається до нори – варто чекати на ранню весну.

До речі, повне офіційне ім’я бабака – «Великий Філ – провидець із провидців, мудрець із мудреців, пророк із пророків».

Переможцем Супербоула вперше за 50 років став «Канзас-Сіті»

Про це повідомляє Sport Arena.

Фінальний поєдинок чемпіонату НФЛ «Канзас-Сіті Чіфс» – «Сан-Франциско Форті Найнерс» завершився з рахунком 31:20 (7: 3, 3: 7, 0:10, 21: 0), а 24-річний футболіст Махоумс став наймолодшим квотербеком в історії, який отримав приз MVP Супербоула.

Махоумс зробив 26 точних передач із 42 на 286 ярдів, а також заробив два тачдауни на пасі та один – на прийомі, зробивши два перехоплення.

«Сан-Франциско», своєю чергою, програв другий Супербоул в історії і не зміг зрівнятися за кількістю чемпіонських ігор із клубами «Піттсбург» і «Нью-Інгленд».

Стрілянина на території університету в Техасі: двоє загиблих

Про це університет A&M повідомляє у Twitter.

«Підтверджено дві смерті. Третього потерпілого забрали до лікарні. Департамент поліції розіслав офіцерів по всьому кампусу, зокрема, до всіх основних пунктів збору задля безпеки університетської громади», – зазначили в навчальному закладі.

У інших повідомленнях указується, що на час розслідування райони навколо студентського містечка закриті для пересування.

Університет, розташований приблизно за 100 км від Далласа, одного з найбільших міст Техасу, скасував усі заняття.

Невідомий везунчик виграв у лотерею майже $400 мільйонів

Про це повідомляє CNN.

«Гравець лотереї з Флориди зірвав джекпот «Powerball» у 396,9 мільйона доларів США», – йдеться у повідомленні.

Продавець магазину, де був придбаний білет, отримає 100 тисяч доларів. Переможець має 180 днів для того, щоб забрати свій виграш.

Пентагон підтвердив обладнання підводних човнів ядерними боєголовками

Міністерство оборони США офіційно заявило, що ядерні боєголовки малої потужності W76-2 надійшли на озброєння окремих підводних човнів, обладнаних балістичними ракетами.

Про це повідомив у вівторок заступник міністра оборони США Джо Руд, якого цитує сайт Міноборони США.

Він нагадав, що це було передбачено ще в Огляді конфігурації ядерних сил США в 2018 році. Тоді Пентагон визначив потребу «замінити боєголовки на невеликій кількості ракет, встановлених на підводних човнах». При цьому зазначалося, що цей крок спрямований на активність потенційних противників, таких, як Росія, які вважають, що нарощування кількості ядерних зарядів малої потужності забезпечить перевагу над США та їхніми союзниками.

«Ця додаткова спроможність посилює здатність стримування, а також надає Сполученим Штатам швидку, більш боєздатну стратегічну зброю малої потужності; підтримує нашу прихильність до розширеного стримування й демонструє потенційним противникам, що не може бути переваги від нарощування малопотужної ядерної зброї, оскільки США здатні надійно й рішуче реагувати на будь-який сценарій загрози», – заявив представник Міністерства оборони США.

США перекидають до Європи найбільшу кількість військ за останні 25 років

Масштабні військові навчання під егідою США, які передбачають передислокацію великої кількості обладнання та особового складу ЗС США на материкову Європу, розпочалися у Бельгії.

Інформація про це у вівторок, 4 лютого, була оприлюднена на мультимедійному каналі НАТО.

«Учора до Бельгії прибули перші військові автомобілі збройних сил Великої Британії, що стало символом початку багатонаціональних навчань під егідою США «Захисник Європи-2020». (DEFENDER-Europe 20). У навчаннях візьмуть участь 37 тис. учасників з 18 країн НАТО та країн-партнерів. Це буде найбільше за 25 років розгортання в Європі американських військ, які постійно дислоковані в США, до Європи прибудуть 20 000 військовослужбовців», – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, ці військові маневри мають на меті продемонструвати, що США і надалі підтримують власні зобов’язання щодо НАТО та рішуче підтримуватимуть пліч-о-пліч європейських партнерів і союзників.

Трамп перемагає на внутрішніх виборах республіканців у Айові

Президент США Дональд Трамп перемагає на республіканських кокусах у штаті Айова, де отримав понад 97% голосів.

Про це повідомляє представництво Республіканської партії в Айові у Twitter.

«Республіканська партія в Айові оголошує, що президент Дональд Трамп із великою перевагою переміг на кокусах в Айові», – йдеться у твіті.

Як пише USA Today, за результатами підрахунку 95,07% голосів Трампу вдалося набрати 97,1% голосів, у той час, коли ексгубернатор штату Массачусетс Вільям Уелд, який посів друге місце, отримав лише 1,3%. На третьому місці Джо Волш з 1,1% голосів.

Чинний президент США прокоментував новину у Twitter і подякував за свій результат, назвавши його «великою перемогою».

Водночас, оприлюднення резу­ль­татів первинних голосувань у шта­ті Айова в Демократичній партії було відкладено через «невідповідність» у їх результатах, – інформує АР.

Як відомо, 3 лютого в США почалися внутрішньопартійні вибори – кокуси та праймеріз, щоб визначити, хто потрапить у виборчий бюлетень від обох партій.

Вибори президента США відбудуться в листопаді 2020 року. Від Республіканської партії в них братиме участь чинний президент Дональд Трамп, який претендує на другий термін.

Дипломатичний марш-кидок Помпео російським периметром

Чикаго за тиждень

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers