rss
04/27/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Чикаго за тиждень

Поліція штату обшукала офіс спікера Палати представників Іллінойсу

Обшуки офісів спікера Палати представників штату Майкла Мадігана в Капітолію було проведено у рамках розслідування сексуальних домагань, переслідувань та інших звинувачень, висунутих проти колишнього члена Палати представників штату Jack Franks. Про це повідомляє Associated Press.

За даними Chicago Sun-Times, поліція штату пред’явила ордер на обшук, оскільки «існує ймовірна причина злочинів, пов’язаних із сексуальними домаганнями, насильницькими діями сексуального характеру, службовими проступками, переслідуваннями та побиттям з обтяжуючими обставинами».

Копи, нібито, шукали особисті справи співробітників, які містили інформацію, пов’язану зі звинуваченнями на адресу Franks у вчиненні кримінальних злочинів. Йому наразі не висунуто жодного звинувачення, а сам він заперечує свою причетність до будь-якого правопорушення.

 

Facebook виплатить понад півмільярда доларів за порушення законодавства Іллінойсу

Компанія Facebook оголосила, що врегулювала судовий позов, поданий у 2015 році у зв’язку з використанням технології розпізнавання обличчя. У результаті компанія виплатить $550 млн. Про це повідомляє Associated Press.

У позові йдеться про те, що компанія Facebook, нібито, порушила законодавство штату Іллінойс про конфіденційність, оскільки використовувала функцію, яка пропонувала користувачам розміщувати теги на своїх фотографіях. Минулого року Facebook замінив інструмент пропонування тегання користувача на параметр розпізнавання обличчя.

Це означає, що мешканці штату Іллінойс, які використовували платформу протягом цього часу, можуть отримати кошти від Facebook у рамках угоди.

Скільки коштів і коли можуть отримати користувачі, залишається незрозумілим. За даними місцевих відділень, один користувач Facebook може отримати до кількох сотень доларів.

Раніше у Facebook повідомили про прибутковий четвертий квартал. Компанія заробила більше коштів на рекламі та збільшила кількість користувачів, незважаючи на проблеми навколо врегулювання позову, конфіденційності та зусиль, пов’язаних з боротьбою з втручанням у вибори.

Прибуток та дохід компанії навіть перевершили очікування Волл-стріт.

Останні часом Facebook дедалі більше перебуває під наглядом державних органів у всьому світі. У США проти компанії відкрито кілька розслідувань через, нібито, антиконкурентну поведінку. У серпні минулого року Федеральна торгова комісія оштрафувала компанію на $5 млрд за порушення конфіденційності. Це – найбільший штраф FTC, який колись було накладено на технологічну компанію.

Зважаючи на постійну критику того, як Facebook обробляє приватні дані своїх користувачів, генеральний директор компанії Марк Цукерберг оголосив, що Facebook у майбутньому більше «орієнтуватиметься на захист приватного життя». Зокрема, як стало відомо, наголос робитиметься на малогруповому та приватному спілкуванні, хоча деталі наразі залишаються невідомими.

 

Іллінойс разом з іншими штатами вимагає скасувати нові норми видачі продуктових талонів

Іллінойс долучився до інших штатів, які є позивачами у судовому позові та вимагають скасування запропонованих Міністерством сільського господарства норм видачі продуктових талонів. Ці норми, на думку позивачів, можуть призвести до втрати пільг сотнями тисяч американців. Про це заявив генеральний прокурор Іллінойсу Kwame Raoul, повідомляє Associated Press.

Ці норми, які мають набути чинності у квітні, обмежують право штатів надавати пільги дорослим людям працездатного віку. Відтак, працездатні дорослі особи віком від 18 до 49 років можуть отримувати пільги лише за три місяці протягом 3 років, якщо вони не будуть працювати приблизно 20 год. на тиждень. Ця норма – одна з трьох, що вплине на реалізацію Supplemental Nutrition Program (SNAP).

За словами чиновників штату, Іллінойс може постраждати через ці норми. У зоні ризику – понад 140 тис. мешканців. Усі вони – працездатні та не мають годувальників.

У позові стверджується, що ці норми підривають саму ідею продовольчої програми, а Міністерство сільського господарства США порушило нормотворчий процес. У позові зазначено, що втрата пільг у рамках програми SNAP призведе до появи безпритульних, оскільки люди будуть змушені витрачати обмежені кошти на їжу замість оплати житла.

Позивачі вимагають накладення судової заборони на рішення Міністерства сільського господарства.

Генеральні прокурори більш, ніж десятка штатів, зокрема, Мічигану, також долучилися до позову, який було подано у січні у Вашингтоні.

 

O’Hare – один із 7 основних аеропортів, які прийматимуть усі рейси з Китаю

Починаючи з неділі, міжнародний аеропорт Чикаго O’Hare стане одним із семи основних аеропортів США, що прийматимуть усі рейси з Китаю. Подібні заходи було вжито у зв’язку зі спалахом коронавірусу в КНР.

США оголосили надзвичайну ситуацію минулої п’ятницю. Президент Дональд Трамп підписав наказ про заборону в’їзду іноземним громадянам, які відвідували Китай протягом останніх 14 днів. Саме стільки часу, як вважають вчені, триває найдовший період інкубації вірусу. Особи, які були в Ухані, центрі спалаху небезпечної пневмонії, впродовж останніх 14 днів, підлягають обов’язковому карантину.

Будь-який громадянин США, який перебував на іншій території материкового Китаю, проходитиме перевірку або в O’Hare, або в одному із шести інших аеропортів США – у Нью-Йорку, Сан-Франциско, Сіетлі, Гонолулу, Лос-Анджелесі та Атланті.

Чиновники з департаменту охорони здоров’я повідомили 24 січня, що жінці з Чикаго, яка прибула до O’Hare з Уханю, поставили діагноз коронавірус. Представники департаменту охорони здоров’я підтвердили, що наступного тижня чоловікові жінки також було встановлено небезпечний діагноз. Обох хворих було госпіталізовано в AMITA Health St. Alexius Hospital у Hoffman Estates.

Раніше департамент попередив американців про небезпеку і порадив не відвідувати Китай через спалах коронавірусу. Основні авіакомпанії, зокрема, Delta, American та United, скасували всі рейси до материкового Китаю до отримання подальших вказівок.

Чиказька поліція використовує технологію розпізнавання обличчя у соцмережах

Поліція Чикаго використовує нові суперечливі технології, щоб відшукати злочинців. Правозахисники різко розкритикували такий підхід правоохоронців.

Департамент поліції Чикаго отримав ліцензію на користування програмним забезпеченням, яке сканує фотографії та має функцію розпізнавання обличчя. За допомогою програми копи можуть здійснювати пошук у загальнодоступних джерелах, зокрема, у таких соцмережах, як Twitter і Facebook. Таким чином вони можуть сканувати фото- та відеоконтент у соцмережах, аби здійснити пошук необхідної їм людини.

У центрах передових технологій департаменту поліції використовується програмне забезпечення для розпізнавання обличчя конкретної людини та зіставлення з обличчями інших людей.

Американська спілка захисту громадянських свобод закликає запровадити мораторій на використання цієї технології.

«Це дійсно могло б створити обмеження для ваших громадянських свобод, – переконана Rachel Murphy, юрисконсульт ACLU Illinois. – Ви будете боятися виходити на вулицю, остерігаючись, що ваше обличчя буде проскановане, і це зображення буде використане проти вас або збережене у якійсь базі даних».

Наразі законодавство штату Іллінойс забороняє використання біометричних ідентифікаторів, таких, як розпізнавання обличчя. Проте, в. о. суперінтенданта поліції Charlie Beck заявив, що використання такого програмного забезпечення у департаменті відповідає закону. Він також запевняє, що ці програми копи ніколи не використовували для арешту.

«Ми виконуємо закон штату Іллінойс, в якому йдеться про це питання, – зауважив Beck. – Ми не застосовуємо жодної техніки без наявності предикатного злочину. Ми не скануємо натовпи людей і не порушуємо права людини, описані у Першій поправці (до Конституції США – ред.)».

За словами Beck, методика зіставлення облич вже неодноразово довела свою ефективність, зокрема, під час розслідування пограбувань та крадіжок мобільних телефонів.

Один з підозрюваних зняв себе камерою потерпілої, одягнувши її прикраси. Пізніше він був ідентифікований за допомогою програми зіставлення облич як Lamont Hines. Підозрюваного заарештували та висунули йому звинувачення.

«Ми використовуємо ці процеси винятково для розкриття злочинів, про які повідомлялося, у тих випадках, де у нас є докази, що дають нам зображення обличчя людини», – розповів в. о. суперінтенданта поліції.

У CPD уточнили, що лише 30 копів, які використовують спірне програмне забезпечення Clearview Ai, мають федеральні дозволи та окремі паролі, щоб запобігти зловживанням.

Натомість, в ACLU заявляють, що використання будь-якої технології розпізнавання обличчя має відбуватися лише після публічних дебатів.

«Цей вид технології – справді шкідливий, – переконує Murphy. – Він також – дуже нерегульований і схильний до неточності. Дослідження показали, що ця технологія дає більше неточних результатів, коли йдеться про жінок і кольорових людей».

Нещодавно Charlie Beck також оголосив про серйозні структурні зміни у департаменті поліції. Йдеться, зокрема, про переміщення деяких оперативників з регіональних у 22 міських відділення. Про це повідомляє Chicago SunTimes.

При департаменті поліції також буде створено перший відділ з питань боротьби з тероризмом.

«Ця реорганізація полягає у тому, щоб якомога більше поліцейських перебували якомога ближче до громад, які ми обслуговуємо», – заявив Beck.

Він впевнений, що реорганізація зробить Чиказький департамент поліції більше схожим за структурою на поліцію Нью-Йорка та Лос-Анджелеса.

Нова організаційна схема департаменту поліції в Чикаго «дуже схожа на (ці) дві структури, які, на мою думку, є успішними», – зазначив Beck у коментарі Sun-Times.

Beck очолював поліцію Лос-Анджелеса з 2009 до 2018 років. Він неодноразово заявляв, що ніколи не мав наміру підтримувати свій статус-кво у Чикаго. Посаду суперінтенданта поліції Чикаго він обійняв наприкінці минулого року.

Дипломатичний марш-кидок Помпео російським периметром

Мешканців округу Cook закликають заповнити опитувальний лист пере-пису населення

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers