rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Економіка \ США можуть завдати ще одного «удару» проти Nord Stream-2

У разі спроби добудувати Nord Stream 2 Конгрес США готовий прийняти наступний пакет санкцій, спрямований як проти європейських інвесторів цього російського проєкту, так і проти потенційних покупців газу.

Про це повідомляє німецьке видання Handelsblatt з посиланням на поінформовані дипломатичні джерела у Вашингтоні.

«Невдовзі американці можуть завдати ще одного удару проти Nord Stream-2. Відповідно до дипломатичних кіл у Вашингтоні, якщо Росія спробує завершити недобудовані кілометри трубопроводу в Балтійському морі, Палата представників і Сенат готові прийняти ще один закон про санкції», – йдеться у статті.

Цього разу обмежувальні заходи можуть бути застосовані проти «європейських інвесторів, які беруть участь у проєкті, або ж будь-яких компаній, які хотітимуть придбати газ, в разі, якщо він колись піде».

При цьому, як повідомляє німецька газета, все це може статися «дуже швидко» – «можливо, навіть у лютому чи березні».

«Нам відомо, що американці рішуче налаштовані перешкодити Nord Stream-2», – заявив Handelsblatt речник німецької енергетичної компанії Uniper, яка бере участь у фінансуванні газопроводу. За його словами, в компанії «дуже уважно слідкують за розвитком ситуації».

Як зазначає газета, у разі, якщо США справді діятимуть і надалі рішуче, то через загрозу американських штрафів 10-мільярдний проєкт Nord Stream-2 може стати «інвестиційною руїною на дні Балтійського моря». Водночас, німецький уряд все ще сподівається на завершення проєкту в «розумні часові рамки», а Росія заявляє про намір завершити будівництво самостійно.

При цьому, пише Handelsblatt, Німеччина навряд чи допомагатиме Росії у технічному плані в добудові Nord Stream-2, оскільки в Берліні «занадто велике занепокоєння, що це ще більше роздратує американців». Натомість, німецький уряд робить ставку на дипломатію і проводитиме кампанію за те, щоб екстериторіальні санкції США були призупинені.

Як повідомлялося, проєкт будівництва газопроводу Nord Stream-2 для постачання газу до Європи в обхід України здійснював російський Газпром спільно з європейськими компаніями Engie, Uniper, OMV, Shell і Wintershall.

Україна виступає проти будівництва Nord Stream-2. Крім того, противниками російського газопроводу є США, Польща і країни Балтії.

Раніше передбачалося, що Nord Stream-2 буде запущений до кінця 2019 року.

20 грудня президент США Дональд Трамп підписав оборонний бюджет, який передбачає введення санкцій проти російських газопроводів Nord Stream-2 і «Турецький потік».

Після цього швейцарська компанія Allseas, що займалася укладанням труб для Nord Stream-2, припинила роботи.

11 січня після переговорів у Москві з канцлером ФРН Ангелою Меркель президент РФ Володимир Путін висловив сподівання, що газогін буде добудовано до кінця поточного року або в першому кварталі 2021 року.

Банківський сектор: згори вниз

Ердоган – про ЗВТ з Україною: «Дуже скоро зможемо по-відомити хорошу новину»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers