rss
04/28/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Спорт \ Карате

Карате

Анжеліка Терлюга виграла «срібло» на турнірі у Парижі

З 24 до 26 січня в Парижі пройшов перший етап Прем’єр-ліги Karate 1 2020 року. У змаганнях, що пройшли на арені Stadium Pierre de Coubertin, взяли участь 703 спортсмени з 92 країн світу.

Як повідомляє karate.ua, Україну представляв 21 атлет. Нагадаємо, що на попередньому старті – етапі Серії А у Сантьяго – за Україну виступали вісім спортсменів, які здобули дві медалі: «золото» Анжеліки Терлюги (-55 кг) та «бронзу» Галини Мельник (-68 кг).

«Синьо-жовтий» доробок у Парижі виявився скромнішим: до медальних боїв пробилася лише нестримна Анжеліка Терлюга, лідерка світового рейтингу, яка впевнено торує собі шлях на олімпійський турнір у Токіо. Паризький турнір розпочався для Ліки з приємного моменту: одеська зірка у складі 12-ти найкращих каратистів світу 2019 року отримала почесну нагороду Grand Winner.

Високий статус Анжеліка вкотре підтвердила, діставшись фіналу Парижа. На шляху до фіналу одеситка перемогла суперниць з Іспанії (2:0), Казахстану (1:0), Росії (6:1) та Німеччини (4:1). Але у фіналі Ліка несподівано зазнала сильної поразки від Анни Чернишової – 0:8. Втім, такі речі в карате трапляються нерідко. Стабільність та статус Анжеліки Терлюги не викликають сумнівів. Наші щирі вітання спортсменці та її тренерові Денису Морозову.

Втім, на жаль, не потішили своїми виступами у Парижі інші українські претенденти на Токіо-2020. Станіслав Горуна (-75 кг), Валерій Чоботар (-84 кг) та Галина Мельник (-68 кг) вибули з турніру після єдиних своїх сутичок. Стас програв сербові Любіші Маричу (4:7), Валерій поступився італійцеві Мікеле Мартіна (1:4), а Галя Мельник (7-й номер рейтингу WKF) поступилася американці Скілар Лінгл (46-й) – 2:3.

Найкраще виступили титуловані Катерина Крива (-50 кг) та Аніта Серьогіна (-61 кг), які провели по чотири сутички.

По три сутички провели молоді Діана Шостак (-61 кг) і Андрій Заплітний (-75 кг) та досвідчена Анастасія Степашко (68+ кг).

По дві сутички провели Віктор Стефанюк (-60 кг), Гнат Пак (-67 кг), Валентин Тумаков (-84 кг) і Андрій Торошанко (-84 кг).

По одній сутичці провели Соломія Кміть (-50 кг), Анастасія Велосо (Мястковська, -55 кг), Катерина Бігіч (-68 кг), Ігор Угніч (-60 кг), Денис Копитко (-67 кг), Євген Дишловенко (-67 кг), Костянтин Цимбал (-84 кг), Різван Талібов (84+ кг).

Будемо сподіватись, що виступ українців на найближчому турнірі, етапі Прем’єр-ліги в Дубаї (14-16 лютого) буде більш вдалим та обнадійливим.

Бокс

Усик проведе бій проти Чісори в Лондоні або в Манчестері

Відомий британський промоутер Едді Гірн назвав дві можливі дати боксерського бою у суперважкій вазі між українцем Олександром Усиком і Дереком Чісорою з Великої Британії, – повідомляє Sky Sports.

«Бій Усик – Чісора дуже близький, але наразі немає конкретики з датою. Бій відбудеться 28 березня в Лондоні або 11 квітня в Манчестері. Мабуть, виберемо перший варіант. Це буде блискучий поєдинок. Чісора вірить у перемогу. Він вважає, що Усик не зможе впоратися з великими хлопцями», – заявив Едді Гірн.

Днями промоутер Олександра Усика Олександр Красюк заявив, що, найімовірніше, бій відбудеться саме 28 березня. Офіційне підтвердження повинні зробити протягом найближчих декількох днів.

Нагадаємо, Олександр Усик дебютував у суперважкій вазі в жовтні минулого року перемогою над Чаззом Візерспуном у результаті технічного нокауту – американець відмовився продовжувати бій після сьомого раунду.

На турнірі «Странджа-2020» українці здобули перше командне місце

Збірна України з боксу стала найкращою командою 71-го за ліком міжнародного турніру з боксу класу А «Странджа-2020», що 25 січня завершився у столиці Болгарії – Софії. Фінальні бої принесли нашій країні чотири золоті та одну срібну медаль, – повідомляє у Facebook пресслужба Федерації боксу України.

Найкращим боксером турніру визнано українця Олександра Хижняка, який переміг у ваговій категорії до 75 кг у представника Білорусі Вадима Панкова.

Ще три «золота» нашій команді принесли Ярослав Харциз (до 63 кг), Юлія Циплакова (до 57 кг) та Цотне Рогава (понад 91 кг). «Срібло» – у Степана Грекула (до 81 кг).

Крім цього, українці здобули п’ять бронзових медалей – Анастасія Чорноколенко (до 75 кг), Микола Буценко (до 57 кг), Євген Барабанов (до 69 кг), Сергій Горський (до 91 кг) та Роберт Мартон (до 91 кг).

Зазначимо, що, загалом, на турнірі «Странджа-2020» у Софії боксували більше, ніж 300 боксерів із 30-ти країн. Змагання тривали з 21 до 25 січня і стали своєрідною «генеральною репетицією» спортсменів перед кваліфікаційними стартами на ХХХІІ літні Олімпійські ігри-2020.

Нагадаємо, кваліфікаційні континентальні змагання проходитимуть до 30 квітня. Безпосередньо європейський турнір прийматиме Лондон (Англія) з 13 до 23 березня (спортивна арена – Copper Box arena, Queen Elizabeth Olympic Park), а світовий боксерський турнір пройде з 13 до 24 травня 2020 року в Парижі (Франція).

Додамо, що головні змагання чотириріччя – ХХХІІ літні Олімпійські ігри-2020 пройдуть у Токіо (Японія) з 24 липня до 9 серпня.

Бій Постол – Рамірес перенесли з Китаю до США

Титульний бій між українським боксером Віктором Постолом і володарем чемпіонських поясів WBC і WBA у першій напівсередній вазі американцем Хосе Карлосом Раміресом через спалах коронавірусу в Китаї відбудеться не у Піднебесній, а в США, – повідомляє ukrinform.ua.

Дану інформацію підтвердив і сам Хосе Рамірес на своїй сторінці в Instagram.

«Заради нашої безпеки Top Rank і ESPN перенесли бій з Китаю. Поєдинок відбудеться, але в США», – написав американець.

Раніше організатори бою ухвалили рішення відкласти зустріч через спалах коронавірусу в Китаї. Поєдинок мав відбутися 1 лютого 2020 року на арені Mission Hills Haikou в китайському місті Хайкоу.

Зазначимо, що дата проведення поєдинку залишається незмінною – 1 лютого.

Президент Top Rank Боб Арум наголосив, що головне для організаторів бою зберегти здоров’я бійців: «Здоров’я та безпека наших бійців та всіх, хто працює над подією, – це найважливіше».

Додамо, що колишній чемпіон світу 35-річний український боксер Віктор Постол отримав унікальний шанс повернутися до «великої гри» – відібрати у Раміреса обидва його чемпіонські пояси. Нині Постол у Лос-Анджелесі готується до бою під керівництвом відомого американського тренера Фредді Роуча.

Чемпіон WBC та WBA у першій напівсередній вазі американець Хосе Карлос Рамірес за бій з українським боксером отримає гонорар у 1,2 мільйона доларів. Перемога над українцем, на думку команди американця, має стати для Раміреса першим кроком на шляху до титулу абсолютного чемпіона світу.

Шахи

Шевченко виграв шаховий турнір Sevilla Open-2020

17-річний український міжнародний гросмейстер Кирило Шевченко здобув «золото» 45-го за ліком міжнародного шахового турніру Sevilla Open-2020 (Abierto Internacional Ciudad de Sevilla), який завершився в іспанському місті Севілья. Загалом, у турнірі взяли участь понад 300 шахістів, які визначали переможця та призерів за швейцарською системою у дев’ять турів, – повідомляє ldufk.edu.ua.

Український гросмейстер завершив змагання з феноменальним за шаховими мірками результатом – 8,5 очок з 9-ти можливих. Єдину нічию студент першого курсу факультету фізичної культури і спорту Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського підписав у шостому турі з вірменським шахістом Кареном Григоряном, який, у підсумку, завершив турнір на другому місці. Всіх інших суперників українець обіграв, зокрема, двох співвітчизників – Анатолія Поліванова та Віталія Бернадського. Віталій, у підсумку, на цьому турнірі посів 16-е місце, а Анатолій – 19-е.

«Саме на цьому шаховому турнірі в Севільї у 1987 році грали легендарні Гаррі Каспаров та Анатолій Карпов, – розповів Кирило Шевченко. – Я був шостим за стартовим номером. Змагання виявилися важкими, оскільки були сильні учасники. Суперниками були шахісти з Індії, Вірменії, Китаю та інших країн. Радію, що перемогу вдалося привезти в Україну».

Фрістайл

Коваленко здобув «бронзу»
ІІІ зимової юнацької
Олімпіади

Українець Орест Коваленко поставив «бронзову» крапку у виступах Олімпійської збірної України на ІІІ зимових Юнацьких Олімпійських іграх-2020, що 22 січня завершилися у швейцарській Лозанні. У змаганнях наш юний співвітчизник вписав сторінку в історію українського фрістайлу в дисципліні «біг-ейр», замкнувши трійку лідерів, – повідомляє офіційний сайт Національного олімпійського комітету.

На шляху до нагороди вже в кваліфікації рівнянин зарекомендував себе як гідний супротивник, підтвердивши реноме трьома чудовими стрибками у фіналі, за які у підсумку отримав 179,5 балів.

Президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка привітав нашого фрістайліста, його тренерів Станіслава Кравчука, Галину Досову та Юрія Досова, федерацію лижного спорту України на чолі з Ігорем Мітюковим, а також відділення НОК України у Рівненській області на чолі з Миколою Петренчуком з чудовим виступом та високою нагородою, побажавши й надалі впевнено крокувати до нових олімпійських перемог.

Таким чином, українці мають чотири нагороди в Лозанні-2020. Разом із «бронзою» Ореста у нашої команди «золото» Володимира Трошкіна та «срібло» Дениса Паська в змаганнях змішаних команд із хокею 3х3 серед юнаків, а також «бронза» в змаганнях інтернаціональних команд з фігурного катання, яку здобули в парному катанні Софія Нестерова та Артем Даренський.

Футбол

Київське «Динамо» перемогло «Кайрат» на турецькому зборі

Футболісти київського «Динамо» з рахунком 2:0 обіграли у вівторок, 28 січня, казахстанський клуб «Кайрат» (Алмати) у завершальному матчі першого збору в Туреччині.

Гра завершилася на стадіоні міста Белек. Обидва м’ячі забив 20-річний бельгійський хавбек, киян Ібрагім Каргбо (53-тя і 74-та хвилини), – повідомляє Укрінформ.

Знову до Туреччини «біло-сині» повернуться вже на другий збір (2-16 лютого).

Нагадаємо, першу контрольну зустріч у Туреччині підопічні Олексія Михайличенка завершили внічию (1:1) з польською «Легією». В українській команді гол – на рахунку Георгія Цітаїшвілі.

У другому матчі український клуб здолав азербайджанський «Нефтчі» – 2:1 (відзначилися: Віталій Миколенко, Назарій Русин), потім розгромив команду «Вардар» (Скоп’є) з Північної Македонії – 4:0 (Віталій Буяльський, Сергій Сидорчук, Міккель Дуелунд, Назарій Русин, 87, з пенальті), програв хорватському «Хайдуку» зі Спліта – 0:1 та переміг білоруських динамівців із Бреста – 3:0 (Йосип Пиварич – двічі, Міккель Дуелунд).

Історія Івана Вишневського. Зірка «Дніпра» і «Фенербахче»

Світ сумує за Кобі

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers