rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Чоловіча сторінка \ Як повернутися до тренувань після свят і вижити
Title 
 Фото: Pixabay

Свята закінчилися, і настав час повертатися до тренувань. Але зробити це не так уже й просто – починають давати про себе знати наслідки салатиків з майонезом, шампанського та вечірок до ранку. Розповідаємо, як прийти до тями і почати займатися спортом без проходження «дев’яти кіл пекла».

Не ігноруйте зарядку

Щоб перший за рік похід у зал не перетворився на фіаско, не забувайте про зарядку. Лише 5-10 хвилин вранці допоможуть вам підтримувати тіло у тонусі. І вже на першому ж занятті вам буде значно легше.

Нарощуйте темп поступово

Не потрібно на першому ж тренуванні після свят займатися в дуже інтенсивному темпі. Ви почнете втомлюватися вже після першого підходу, і тоді буде здаватися, що нереально повернутися у колишню форму. Починайте з нетривалих тренувань із низькою інтенсивністю. Наприклад, якщо ви займалися бігом, почніть із довгих прогулянок, потім – з легкого бігу і вже потім переходьте на вищу швидкість. Організм почне поступово приходити до тями і буде готовий до важчих навантажень. А вам при цьому не буде здаватися, що ви ні на що не здатні. Ще й як здатні!

Частіше бувайте на свіжому повітрі

Для витривалості нам необхідний кисень. А тепер згадайте, скільки часу ви проводите на свіжому повітрі взимку. Не дуже багато, правда? Найчастіше вибирайтеся на прогулянки і насичуйте своє тіло киснем. Це допоможе швидше прийти у форму і зробить організм витривалішим. Тоді ви точно зможете пережити майбутні навантаження.

Почніть із приємного

У кожного з нас є список улюблених вправ, які ми виконуємо із задоволенням. А є ті, яких хочеться уникнути і скоріше про них забути. Так ось, почніть зі своїх «улюбленців» і спочатку виконуйте їх. Так буде значно легше і приємніше тренуватися, і ви швидше знайдете мотивацію повернутися до спорту. Якщо у вас немає навіть кількох улюблених вправ (ну, буває), займіться для початку чимось розважальним. Наприклад, підіть на ковзанку, поплавайте у басейні або запишіться на кілька занять із танців.

Слідкуйте за харчуванням

В один чудовий момент вам все-таки доведеться сказати «Стоп!» і перестати доїдати салати, що залишилися зі свят. Так, це буде важко, але ми у вас віримо. Харчування – основний фактор, що визначає якість тіла і його здатність витримувати навантаження. Якщо ви на обід з’їсте оселедець «під шубою», а через кілька годин підете на тренування, буде ду-у-у-же важко. Перевірено. Отож, повертайтеся до правильного харчування і вилучайте зі свого раціону шкідливу їжу.

У той же час не варто мучити себе дієтами і сидіти лише на вівсянці. По-перше, це – не ефективно. Для якісних тренувань необхідне збалансоване харчування. Якщо ви будете голодувати, а організм перестане отримувати необхідні мінерали, то під час занять вам буде ще важче. Плюс, вам буде складно у моральному плані. Адже в роті ще зберігся смак бутербродиків з ікрою. У такому випадку ризик зірватися з дієти і ще більше все погіршити зростає. З правильним харчуванням – зовсім інша історія. Адже страви здорової кухні не поступаються за смаком звичним продуктам.

Складіть план тренувань

Після веселих канікул всі ми відчуваємо себе розслабленими і трохи розкординованими. Нам складно влитися у звичний темп рутинних буднів. Буває, що й не знаєш, з чого почати. Подбайте про себе заздалегідь. Складіть план тренувань, і тоді в залі ви будете почувати себе впевненіше, а заняття пройдуть легше.

Не нехтуйте відновленням

Відновлюватися після тренувань – дуже важливо. При неякісному відновленні результатів годі й чекати, а ось шанс заробити травми збільшується. Після свят особливо важливо давати організму відпочинок між навантаженнями.

Спочатку – кардіо, а потім – силові тренування

Стартувати краще саме з кардіотренувань. Вони допоможуть швидше позбутися набраних за свята кілограмів і повернутися у тонус. Почати можна і з невеликих 20-хвилинних занять. Після того, коли почнете повертатися у форму, додавайте і силові тренування.

Головні труднощі – у нашій свідомості

Насправді повернутися до тренувань після свят – не так уже й складно у фізичному плані. Варто один-два рази потерпіти – і ви знову у добрій формі. Але дуже часто зібратися нам заважають наші думки. Не думайте про те, як ви будете «гинути» у спортзалі або як складно буде позбутися зайвих кілограмів. Просто вставайте і робіть. Шукайте нові джерела натхнення, залучайте до тренувань друзів, купіть собі новий комплект спортивного одягу, щоб скоріше захотілося його вдягнути. Та все, що завгодно, головне – робіть. Ми ж бо знаємо, що спорт викликає залежність. І не важливо, через скільки днів ви повернулися до тренувань. Головне, що ви займаєтеся спортом. І це – круто!

Автор: Анна Кривко

Джерело: MIXSPORT
(https://mixsport.pro/ua/blog/kak-vernutsa-k-trenirovkam-posle-prazdnikov-i-vyzit)

 

Перша допомога при ударах, розтягненнях і розривах зв’язок, вивихах

Біг в холодну пору року: як правильно одягатися

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers