rss
04/27/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Україна готова поглиблювати взаємодію з ЄС у всіх галузях

Прем’єр-міністр Олексій Гончарук запевнив, що Україна готова активно співпрацювати з Європейським Союзом.

Про це Гончарук заявив на спільній з Верховним представником ЄС з питань закордонних справ та політики безпеки Жозепом Боррелем пресконференції за підсумками проведення 6-го засідання Ради асоціації Україна – ЄС, – повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми підтверджуємо готовність активно співпрацювати, тісно співпрацювати для поглиблення нашої взаємодії в усіх галузях. Дуже хотіли би, щоб ті стратегічні цілі, які ми перед собою ставимо – а це і інтеграція в Європейське енергетичне товариство, й інтеграція в digital-маркет, і спільне використання авіаційного простору, і співпраця в сфері юстиції, і співпраця в сфері захисту персональних даних – у всіх цих сферах я бачу дуже серйозну перспективу і можливість співпрацювати з Європейським Союзом», – підкреслив Гончарук.

Він також подякував європейським партнерам за стабільну, системну підтримку, яку Євросоюз демонструє Україні в непрості часи.

Прем’єр-міністр також наголосив, що Європейський Союз є ключовим стратегічним партнером для України в усіх сферах.

«Ми високо цінуємо і дякуємо за ту послідовну підтримку, яку ми отримуємо від нашого стратегічного партнера, і, зокрема, в питаннях захисту нашого суверенітету і територіальної цілісності від агресії Російської Федерації», – зауважив Гончарук.

Глава уряду також зазначив, що пріоритетом України зараз є встановлення миру.

«Це – надзвичайно важливе завдання для нас, і покращення стандартів життя людей, українських людей, які проживають на сході України, на півдні України і, взагалі, на всій території нашої великої країни. Я також вдячний Європейському Союзу за дуже високу оцінку, яку вони надали тим зусиллям, яких вони докладають протягом останніх місяців для того, щоб Україна змінилася», – сказав Олексій Гончарук.

Він запевнив, що весь план, який реалізує уряд, базується на європейських цінностях і дуже чітко спрямований у напрямку європейської інтеграції. «Це – вибір, який зробили українські люди, український народ, і ми цей вибір реалізовуємо настільки якісно, наскільки це можливо», – зауважив Гончарук.

Також прем’єр-міністр наголосив, що в рамках роботи Ради асоціації Україна – ЄС, зокрема, обговорювалося те, що всі необхідні умови для отримання Україною наступного траншу макроекономічної допомоги від Європейського Союзу в розмірі 500 млн євро були виконані.

Коронавірус: проблема і шанс для людства

Крістіна Квін: «Ми надали понад $1,6 млрд допомоги в сфері безпеки, щоб допомогти Україні стримувати російську агресію...»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers