rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Спорт \ Теніс

Теніс

Світоліна обіграла британку Бултер у першому раунді Australian Open-2020

Перша «ракетка» України Еліна Світоліна 21-го січня вийшла до другого кола першого в новому сезоні турніру серії Grand Slam – Відкритого чемпіонату Австралії з тенісу в Мельбурні з призовим фондом $49 500 000. У стартовому матчі посіяна під п’ятим номером Світоліна на кортах Melbourne Park у двох сетах здобула перемогу над Кеті Бултер з Великої Британії – 6:4, 7:5, – повідомляє Великий теніс України.

Дівчата провели на корті 1 годину та 21 хвилину. Долю першого сету вирішив один брейк у кінцівці партії. У другому сеті Світоліна не змогла подати на перемогу за рахунку 5:4, після чого взяла ще один гейм на подачі суперниці, яким і завершила гру на свою користь.

В активі українки три ейси при трьох подвійних помилках на своїй подачі, 17 віннерів і 20 невимушених помилок, чотири реалізовані брейкпоінти із шести. Британка оформила два ейси при двох подвійних помилках на своїй подачі, 27 віннерів при 33 невимушених помилках, реалізувала два брейкпоінти з трьох.

Еліна Світоліна всьоме поспіль за вісім сезонів подолала стартовий бар’єр змагань на турнірі Australian Open.

Для 315-ї ракетки світу Кеті Бултер, яка через травму не грала в Турі з квітня до листопада в минулому сезоні, це був перший матч в основі турнірів серії Grand Slam за рік.

У другому колі Еліна Світоліна зіграє проти американки Лорен Девіс (№ 65 рейтингу WTA), яка на старті у двох сетах завдала поразки Лейлі Енні Фернандес із Канади – 6:4, 6:2. Дівчата раніше зустрічалися на корті чотири рази: українка виграла всі чотири матчі, за які суперниці вдалося взяти лише один сет.

 

Ястремська розгромила словенку Кайї Юван

Друга «ракетка» України Даяна Ястремська 21-го січня впевнено стартувала на першому в сезоні 2020 року турнірі серії Grand Slam – Відкритому чемпіонаті Австралії з тенісу в Мельбурні. У першому колі Australian Open-2020 посіяна під 23-м номером 19-річна одеситка на корті Melbourne Park у двох сетах завдала поразки словенці Кайї Юван з рахунком 6:1, 6:1, – повідомляє Великий теніс України.

Дівчата провели на корті, загалом, 54 хвилини. Ястремська реалізувала п’ять із шести шансів на брейк, а суперниця не напрацювала, бодай, на один брейкпоінт.

За вихід до третього кола змагань Ястремська зустрінеться з експершою «ракеткою» світу Каролін Возняцкі з Данії, яка, своєю чергою, взяла гору над американкою Крісті Ан – 6:1, 6:3.

У минулому сезоні дівчата провели перший очний поєдинок на турнірі в Цинциннаті (США), де українка виграла у двох сетах з рахунком 6:4, 6:4.

Зазначимо, Жіноча тенісна асоціація (WTA) напередодні першого турніру серії Grand Slam нового року – Australian Open-2020 – опублікувала оновлений рейтинг найкращих гравчинь світу, в якому серед трьох українок у ТОП-100 Даяна Ястремська встановила новий рекорд, – повідомляє sport.ua.

Минулого тижня в жіночому турі відбулися два турніри. На більш престижному в Аделаїді до фіналу дійшла Даяна Ястремська, яка в новій редакції рейтингу WTA оновила особистий рекорд, піднявшись на 21-у позицію. Програла українка першій ракетці світу австралійці Ешлі Барті, яка закріпилася на вершині. Еліна Світоліна поки що зберігає високу п’яту позицію.

Загалом, у ТОП-10 відбулося одне невелике рокірування: румунка Симона Халеп випередила японку Наомі Осаку, але різниця в очках мінімальна. Більш масштабні зміни очікують нас через два тижні, коли завершиться Відкритий чемпіонат Австралії.

 Title

Фігурне катання

Нестерова та Даренський – бронзові призери ІІІ зимових ЮОІ-2020

Врожайним видався день 15-го січня для Юнацької Олімпійської збірної України на ІІІ зимових Юнацьких Олімпійських іграх-2020 у швейцарській Лозанні. Услід за «золотом» та «сріблом» наших хокеїстів 3х3, український дует Софія Нестерова/Артем Даренський (парне катання) приносять Україні бронзову медаль. У змаганнях змішаних команд з фігурного катання українці, які виступили у складі Team Vision, посіли третє місце, – повідомляє офіційний сайт Національного олімпійського комітету України.

Таким чином, у Лозанні-2020 Україна має повний комплект нагород.

Зазначимо, того ж дня українські хокеїсти Володимир Трошкін і Денис Пасько вибороли «золото» і «срібло» у складі команд «Green» та «Red» відповідно. Фінальна гра закінчилася з рахунком 10:4 на користь команди «Green».

Бокс

Дерев’янченко очолив рейтинг WBC у середній вазі

Всесвітня боксерська рада (WBC) опублікувала оновлені рейтинги в усіх вагових категоріях.

Список у середній вазі очолив претендент на чемпіонський пояс українець Сергій Дерев’янченко, – повідомляє Klitschko-brothers.com.

34-річний боксер на професіональному рингу має 13 перемог (10 – нокаутом) та 2 поразки.

На одну позицію в рейтингу суперважкого дивізіону піднявся українець Олександр Усик, перемістившись із третьої на другу сходинку.

Нагадаємо, що титулом WBC у середній вазі володіє американець Джермалл Чарло, а в суперважкій – також представник США Деонтей Вайлдер.

 

Берінчик втретє захищатиме титул 22 лютого

Український інтернаціональний чемпіон WBO у легкій вазі Денис Берінчик наступний захист титулу проведе у лютому. Подія відбудеться 22-го лютого в ТРЦ «Термінал» (Бровари) під час першого 2020 року вечора боксу компанії братів Кличків «K2 Promotions Ukraine», – повідомляє ukrinform.ua.

«Головною подією боксерського шоу стане захист титулу інтернаціонального чемпіона за версією WBO у легкий вазі Денисом Берінчиком. Цього вечора в ринг також вийдуть: Дмитро Митрофанов, Макс Бурсак, Мішико Беселія, Юрій Вишняков, Василь Чеботар та інші», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, у жовтні 2019 року Денис Берінчик успішно захистив титул інтернаціонального чемпіона в легкій вазі за версією WBO в бою з мексиканцем Патрісіо Лопесом Морено. Поєдинок тривав усі 12 раундів і завершився перемогою українця – 120:108, 120:108, 120:109. Денис Берінчик залишився непереможеним боксером і здобув 12-у перемогу.

 

Наступний бій Усика може відбутися за титул WBO

Український боксер-професіонал у суперважкій вазі Олександр Усик свій наступний поєдинок проведе у березні-квітні. Найімовірніше, це буде бій за титул чемпіона світу за версією WBO. Про це повідомив промоутер Олександра Усика Олександр Красюк у коментарі журналістам, – інформує boxingscene.com.

«Наступний поєдинок Олександра Усика має відбутися або в березні, або в квітні нового року», – сказав Олександр Красюк.

На початку грудня Ентоні Джошуа переміг Енді Руїса в реванші й повернув собі чемпіонські пояси за версіями WBA, WBO, IBF і IBO. Світова боксерська організація (WBO) зобов’язала Джошуа провести захист титулу в бою з українцем Олександром Усиком. Втім, якщо 30-річний британський боксер відмовиться від титулу WBO, Усик битиметься з наступним у рейтингу організації боксером.

«Якщо наступний поєдинок Усика буде не з Джошуа, найімовірніше, це означатиме, що британський боксер відмовився від титулу WBO, щоб не зустрічатися з Усиком. Звичайно, Усик вважає за краще оскаржити вакантний титул WBO у суперважкій вазі проти найвищого в рейтингу доступного суперника, визначеного санкційним органом», – додав промоутер.

Зазначимо, що наступним боксером за рейтингом WBO є новозеландець Джозеф Паркер.

Раніше ще дин промоутер українця британець Едді Хірн повідомив, що 28-го березня Олександр Усик проведе бій проти британця Дерека Чісори. Місцем проведення поєдинку називалась O2 Arena у Лондоні.

Зазначимо, що нещодавно хорватський боксер Філіп Хргович заявив, що хоче зустрітися у рингу з Олександром Усиком.

27-річний балканець у коментарі журналістам, зокрема, заявив, що сподівається боксувати з Усиком «якщо не цього року, то наступного», – повідомляє сhampion.com.ua.

«Чому б нам не з’ясувати з Усиком, хто сильніший? Вважаю, що можу його перемогти. У будь-якому випадку, сподіваюся вийти в ринг проти Олександра – якщо не цього року, то наступного. Упевнений, що наші шляхи з ним перетнуться», – сказав Філіп Хргович.

Хорватський боксер також зазначив, що наприкінці січня планує відвідати Київ і зустрітися з українцем.

«Було б непогано подивитися в очі Усику і зрозуміти, чи хоче він нашого бою. Під час перебування в столиці України також хочу відвідати музей Кличків і зустрітися з молодшим із братів Володимиром. Робота в його тренувальному таборі мені багато дала. Мрію повторити досягнення українця, який домінував у хевівейті впродовж десяти років», – додав хорват.

Філіп Хргович у суперважкому дивізіоні провів десять боїв, у яких здобув десять перемог, з них вісім – нокаутом. Свій останній поєдинок хорватський боксер провів 7-го грудня минулого року в Саудівській Аравії в андеркарті бою Енді Руїс – Ентоні Джошуа, де нокаутував американця Еріка Моліна.

Наразі Філіп Хргович посідає восьме місце в рейтингу IBF, десяте – в рейтингу WBC, 14-е – в рейтингу WBO.

2017 року Філіп Хргович був спаринг-партнером Володимира Кличка, коли той готувався до поєдинку з чинним чемпіоном світу британцем Ентоні Джошуа.

 

Футбол

«Олександрія» перемогла клуб «Черно море» на турецькому зборі

Футболісти «Олександрії», бронзові призери чемпіонату України, провели у вівторок, 21 січня, на зборі у Туреччині контрольний матч із клубом вищого болгарського дивізіону «Черно море» (Варна).

Гра на па полі курортного комплексу Goldcity в Аланії в основний час завершилася з рахунком 1:1, а в овертаймі перемогли українці – 3:1, – повідомляє Укрінформ.

Попередні два спаринги на турецькому зборі підопічні Володимира Шарана також грали з болгарськими командами. Спочатку українці розгромили «Ботев» із Пловдива (4:0), а потім зіграли внічию із софійською «Славією» (2:2).

Київське «Динамо» зіграло перший товариський матч на зимових зборах у Туреччині

Максим Левицький, ексголкіпер збірної України: «Після подій у Криму в 2014 році вирішив, що до душі мені ближчою є Україна»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers