rss
04/18/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Трамп: США приєднаються до ініціативи «Один трильйон дерев»

Трамп: США приєднаються до ініціативи «Один трильйон дерев»

Президент США Дональд Трамп у вівторок оголосив, що Сполучені Штати приєднаються до ініціативи «Один трильйон дерев», оголошеної на Всесвітньому економічному форумі, темою якого є боротьба зі зміною клімату.

Трамп зробив цю заяву під час виступу у Давосі.

Присутні у залі цій заяві аплодували.

Ініціатива «Один трильйон дерев» передбачає посадити близько трильйона дерев у всьому світі. Така ініціатива з’явилася після зауважень еколога минулого року про те, що насадження 1,2 трильйона дерев може нейтралізувати викиди вуглекислого газу.

Додамо, президент США Дональд Трамп у 2017 році заявив про плани країни вийти з Паризької кліматичної угоди, вважаючи її невигідною для Сполучених Штатів. США почали процес виходу з Паризької угоди по клімату у листопаді 2019 року.

У Техасі стріляли у нічому клубі, є загиблі

Про це повідомляє CNN із посиланням на мера міста Сан-Антоніо Вільяма МакМануса.

«Двоє людей загинули та ще 5 отримали поранення, коли невідомий відкрив вогонь у клубі в Техасі вночі у неділю», – йдеться у повідомленні.

Троє з постраждалих перебувають у важкому стані.

За словами МакМануса, стрілянина сталася близько 20-ї години за місцевим часом. Він додав, що, ймовірно, чоловік відкрив вогонь після суперечки біля самого клубу.

Наразі триває слідство, а правоохоронці розшукують підозрюваного.

Радник Трампа з питань Росії був відсторонений від посади

Ендрю Пік покинув посаду через три місяці після того, коли почав свою роботу.

Про це повідомляє Bloomberg.

Джерела агентства, ознайомлені зі ситуацією, зазначають, що Піка відсторонили від посади у п’ятницю, 17 січня, після розслідування, розпочатого проти нього.

Згідно з повідомленнями, Пік мав супроводжувати Трампа на Всесвітньому економічному форумі в Давосі, у Швейцарії.

Коментувати ситуацію офіційно і Білий дім, і сам Пік відмовилися.

Раніше портал Axios з посиланням на джерела повідомляв, що Пік тимчасово відсторонений від роботи через проведення розслідування, пов’язаного з питаннями безпеки.

Нагадаємо, звільнений чиновник очолив підрозділ щодо відносин з Європою і Росією СНБ США в листопаді минулого року. До цього він обіймав посаду заступника помічника держсекретаря по Іраку та Ірану.

До слова, попередній радник Трампа з питань РФ Том Моррісон пропрацював на цій посаді лише два місяці та у жовтні минулого року був звільнений.

У штаті Юта неповнолітній застрелив трьох дітей та жінку

Про це повідомляє AP.

Хлопчик, озброєний пістолетом, вбив трьох дітей та жінку всередині будинку, а потім супроводив п’яту жертву до лікарні, де його заарештували.

Повідомляється, що поліція з’ясовує обставини стрілянини. Слідчі вважають, що між жертвами є зв’язок. Вони відмовились оприлюднювати інформацію про стрільця, оскільки він є неповнолітнім. Мотив наразі невідомий.

«Хлопчикові висунуто десять звинувачень, найсерйозніше – вбивство за обтяжуючих обставин», – йдеться у повідомленні.

Вказано, що хлопчик є єдиним підозрюваним у справі. Поліція знайшла у будинку тіла двох дівчат, хлопця та жінки. Був ще п’ятий постраждалий, якого доправили до лікарні.

Офіцери затримали хлопця в лікарні. Його тримали в ізоляторі для неповнолітніх. П’ятий потерпілий отримав вогнепальне поранення, але був у стабільному стані, і є надія, що він виживе.

Гільдія продюсерів США назвала «1917» найкращим фільмом року

Про це повідомила Гільдія у Twitter.

«Вітаємо продюсерів («1917» – ред.) Сема Мендеса, Піппу Герріс, Джейн-Ен Тенггрен, Каллума МакДугала», – заявили у Гільдії.

Стрічка отримала нагороду у категорії «найкращий фільм 2019 року».

Фільм «1917» розповідає про події одного дня Першої світової війни від імені двох молодих солдатів.

Хоакін Фенікс і Рене Зеллвегер стали володарями головної премії Гільдії кіноакторів США

Хоакін Фенікс отримав премію Гільдії кіноакторів США (Screen Actors Guild Award) в номінації «Найкраща чоловіча роль» за роль у фільмі «Джокер» (Joker). Про це повідомляє Variety.

За премію в цій категорії змагалися Леонардо Ді Капріо, що з’явився у фільмі Квентіна Тарантіно «Одного разу в ... Голлівуді» (Once Upon a Time ... in Hollywood), Крістіан Бейл, який знявся в картині «Ford проти Ferrari» (Ford vs Ferrari), Адам Драйвер (за роль у стрічці «Шлюбна історія», Marriage Story) і Терон Еджертон («Рокетмен», Rocketman).

Рене Зеллвегер удостоїлася премії Гільдії кіноакторів США в номінації «Найкраща жіноча роль». Виконавиця відзначена за роботу у фільмі «Джуді» (Judy) режисера Руперта Гулда.

На нагороду в номінації «Найкраща жіноча роль» претендували Синтія Еріво (за роль у картині «Гаррієт», Harriet), Скарлетт Йоханссон («Шлюбна історія», Marriage Story), Люпіта Ніонго («Ми», Us) і Шарліз Терон («Скандал», Bombshell).

Бред Пітт і Лора Дерн удостоїлися премії за ролі другого плану. Пітт отримав премію завдяки роботі в картині Квентіна Тарантіно «Одного разу в ... Голлівуді» (Once Upon a Time ... in Hollywood). На цю нагороду претендували зірки «Ірландця» (The Irishman) Аль Пачіно і Джо Пеші, Том Хенкс («Прекрасний день по сусідству», A Beautiful Day in the Neighborhood) і Джеймі Фокс («Просто помилувати», Just Mercy).

Серед жінок володаркою премії за найкращу роль другого плану стала Дерн, яка знялася в картині «Шлюбна історія» (Marriage Story) режисера Ноа Баумбака.

Фільм «Паразити» (Gisaengchung) південнокорейського режисера Пон Чжун Хо удостоївся премії в головній номінації «Найкращий акторський склад в ігровому кіно».

За премію гільдії боролися стрічки Мартіна Скорсезе «Ірландець» (The Irishman), Квентіна Тарантіно «Одного разу в ... Голлівуді» (Once Upon a Time ... in Hollywood), а також фільми «Скандал» (Bombshell) постановника Джея Роуча і «Кролик Джоджо» (Jojo Rabbit) Тайки Вайтіті.

«Boeing» шукає 10 мільярдів на покриття збитків від виведення з експлуатації 737 Max

Компанія «Boeing» проводить переговори з великими американськими банками про отримання кредиту в розмірі 10 млрд доларів або більше, оскільки компанія зазнала значних збитків через дві авіакатастрофи Boeing 737 Max.

Про це повідомляє CNBC з посиланням на власні джерела.

Переговори проводяться з банками Merrill Lynch, Bank of America і J.P. Morgan.

Раніше компанія вже отримала 6 млрд доларів позики, виплативши 5,6 млрд як компенсацію різним авіакомпаніям, які були змушені припинити експлуатацію літаків Boeing 737 Max.

Федеральне авіаційне управління США (FAA) та інші великі органи управління польотами по всьому світі, нагадує CNBC, припинили експлуатацію літака після двох аварій, що сталися протягом шести місяців. Компанія «Boeing» розраховувала завершити вивчення причин аварії та повернути 737 Max в експлуатацію до кінця минулого року.

FAA вивчає питання, чи було відомо працівникам компанії «Boeing» раніше про проблеми, які, як вважається, стали причиною аварій. FAA підозрює компанію у можливому приховуванні цієї інформації від органів управління польотами.

Зазначимо, агентство Reuters з посиланням на два джерела у вівторок повідомило, що «Boeing» планує здійснити перший тестовий політ нового лайнера моделі 777X найближчим часом.

Співрозмовник, близький до одного з клієнтів «Boeing», заявив, що політ пройде в четвер або п’ятницю на базі компанії неподалік від Сіетла (штат Вашингтон). Друге джерело не уточнило день, на який заплановано випробування, однак підтвердило, що випробування відбудеться цього тижня.

Компанія «Boeing» наразі не прокоментувала цю інформацію.

У липні компанія «Boeing» прийняла рішення перенести перший політ лайнера 777X на початок 2020 року в зв’язку з проблемами з розробкою двигуна. Спочатку він планувався на осінь 2019 року, а перші постачання замовникам очікувалися в 2020 році.

У березні телеканал CNN повідомив про першу презентацію новітнього широкофюзеляжного лайнера Boeing-777X – найдовшого пасажирського літака у світі. За інформацією телекомпанії, нова модель також має стати найбільшим у світі пасажирським повітряним судном із двома двигунами.

Проте при випробуваннях на міцність фюзеляж нового Boeing-777Х зруйнувався.

До слова, новому керівникові компанії «Boeing» Девіду Калхуну пообіцяли винагороду в сім мільйонів доларів, якщо він поверне в експлуатацію літаки 737 MAX. Про це з посиланням на компанію повідомляє Business Insider.

Зарплата Калхун складе 1,4 мільйона доларів в рік, також він може розраховувати на декілька бонусів, один з яких складе не менше, ніж 2,5 мільйона доларів.

Попередник Калхуна на посаді глави компанії «Boeing» Денніс Мюленбург звільнився в грудні 2019-го. У січні представники компанії «Boeing» повідомили, що Мюленбург при звільненні отримає 62 мільйони доларів, компанія при цьому не стала називати виплату вихідною допомогою.

Вирішенню проблем компанії «Boeing», можливо, посприяє Китай, який 14 січня зобов’язався купити у США промислових товарів на 80 мільярдів доларів у рамках торговельного перемир’я. Про це пише Reuters. Йдеться, зокрема, і про купівлю літаків. За даними джерела агентства, це будуть Boeing, продажі яких у Китаї призупинили два роки тому.

Навчання в Європі: США готують найбільше розгортання військ з часів «холодної війни»

Чикаго за тиждень

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers