rss
04/27/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Чикаго за тиждень

Профспілка вчителів Чикаго витратила $1,5 млн на лобіювання

Про це, як повідомляє Associated Press, йдеться в опублікованому звіті.

Усього з березня 2018 року до липня 2019 року було додатково витрачено $1,2 млн, які два агітаційні комітети профспілки виділили кандидатам та політичним організаціям, – повідомляє Chicago Sun-Times.

Газета проаналізувала інформацію про сплачені податки та фінансування агітаційних кампаній, а також – документи, які профспілка мала вперше подати у Міністерство праці США.

Кошти профспілка отримала приблизно від 24 тисяч членів. Члени профспілки сплачують внески у розмірі $55,85 за кожний період, – повідомляє Sun-Times.

Деякі члени профспілки неодноразово висловлювали сумніви стосовно того, як витрачаються їхні внески на політичних кандидатів. Профспілка пожертвувала $215 тис. на передвиборчу кампанію Toni Preckwinkle, президента округу Cook, яка минулого року балотувалася на посаду мера Чикаго.

Jennifer Johnson, керівник апарату CTU, заявила, що робота профспілки «по суті є політичною», хоча її члени можуть вирішувати, чи потрібно їхні членські внески використовувати на діяльність агітаційних комітетів профспілки.

«Ми боремося за державну освіту, котра перебуває у компетенції мера, який є обраним політичним лідером, – зазначила Johnson. – Тож ви не можете тільки аналізувати його роботу».

Через неоплачені штрафи в Іллінойсі більше не забиратимуть посвідчення водія

Губернатор штату Іллінойс Дж. Р. Пріцкер підписав закон, відповідно до якого більше не призупинятиметься дія водійських посвідчень після більшості порушень – до прикладу, при наявності неоплачених штрафів за порушення правил паркування.

Відповідний закон «License to Work Act», який набере чинності з 1 липня, Генеральна Асамблея прийняла наприкінці жовтня.

«За допомогою цього закону, прийнятого представниками обох партій, Іллінойс тепер визнає той факт, що призупинення дії ліцензій через занадто велику кількість неоплачених штрафів або стягнень не обов’язково змушує людину сплатити рахунок. Але це означає, що люди, які страждають через це, не мають можливості виплатити борг», – заявив Пріцкер.

За його словами, найбільше від закону у старій редакції потерпали громади кольорового населення з низьким рівнем доходу.

«Якщо ви живете нижче або біля межі бідності й вибираєте між неоплаченими штрафами на паркування або ліками для дитини чи їжею для вашої родини, це, взагалі, не є вибором», – додав він.

Новий закон також передбачає автоматичне відновлення понад 50 тис. водійських посвідчень, дію яких було призупинено через неоплачені стягнення чи штрафи.

Зроблено ще один крок, аби захистити нелегальних мігрантів від федералів

Чиказькі олдермени прийняли ухвалу, відповідно до якої поліція зобов’язується документувати всі прохання про допомогу від федеральних імміграційних агентів. Про це повідомляє Associated Press.

Таким чином чиказькі райці вкотре підтвердили статус Чикаго як міста-притулку для емігрантів.

Мер Лорі Лайтфут назвала прийняття відповідної ухвали «першим кроком до тривалішого процесу посилення міграційної охорони міста».

Нова ухвала також вимагає від Чикаго розглянути способи зробити громадські заклади, зокрема бібліотеки, безпечними для мешканців міста, «незалежно від імміграційного статусу», та вжити заходів щодо надання імміграційної інформації через її службу 311.

Політика Чикаго як міста-притулку десятиріччями обмежувала співпрацю між місцевою поліцією та імміграційними органами. Такі дії вважаються законними за деяких обставин, наприклад, якщо є невиконаний ордер стосовно злочинця, який скоїв кримінальний проступок.

Нагадаємо, раніше президент США Дональд Трамп позбавив міста-притулки, зокрема, й Чикаго, дотацій на громадську безпеку – у зв’язку зі збільшенням рівня злочинності та зменшенням безпеки у таких містах.

Захисники прав іммігрантів вважають необхідним припинити будь-яку співпрацю з федералами. Вони посилаються на статтю Chicago Sun-Times, у якій йдеться про квітневу угоду, що дозволяє Бюро з контролю і дотримання імміграційного та митного законодавства США призначати копів «співробітниками митниці».

Прес-секретар поліції Anthony Guglielmi заявив, що наразі митники не є поліцейськими. Він підкреслив, що це – не імміграційна угода, проте вона дозволяє проводити спільні розслідування з федеральними органами влади.

Округ Cook затвердив додатковий податок на продаж рекреаційного канабісу

Рада уповноважених округу Cook проголосувала за запровадження нового 3-відсоткового податку на рекреаційний канабіс.

Комітет округу Cook схвалив податок, запропонований у грудні, минулої середи, а наступного дня його підтримала рада округу. Новий податок набере чинності 1 липня.

За перші 12 днів у штаті Іллінойс було продано легальної рекреаційної марихуани на загальну суму понад $19,7 млн.

В офісі голови ради округу Cook підкреслили, що бюджет округу на 2020 рік був збалансованим і без доходів від продажу канабісу. Тому будь-які кошти, зібрані за рахунок цього податку, зроблять бюджет профіцитним.

Нагадаємо, мер Чикаго Лорі Лайтфут заявила, що може підтримати зниження податків на рекреаційну марихуану. Проте спочатку вона хоче побачити результати програми з продажу легалізованої марихуани за перші кілька місяців.

Зірки Chicago Bears увійшли у Зал слави професійного футболу

Про це повідомляє Associated Press.

Імена двох футболістів чиказької футбольної команди Chicago Bears – Jim Covert та Ed Sprinkle – були перелічені у списку з 10 провідних гравців, трьох жертводавців та двох тренерів у рамках святкування 100-го сезону NFL.

Covert провів вісім сезонів у Чикаго і був найкращим наступальним форвардом команди Bears, яка у 1985 році виграла чемпіонат. У другому сезоні він став капітаном Bears.

Команда привітала його в соціальних мережах у середу, написавши у Twitter, що він «увійшов в історію».

Sprinkle називали «найвидатнішим розпасувальником», якого колись бачив George Halas. Усі свої 12 сезонів він відіграв як професійний півзахисник, захисник і фланговий нападник. Він виграв чотири Pro Bowl та був учасником команди десятиріччя у 1940-х роках.

Bears назвали його у Twitter «справжнім монстром Midway».

Разом з Covert та Sprinkle у Зал слави професійного футболу ввійшли 30 гравців Bears – більше, ніж від будь-якої іншої команди NFL.

Також у Зал слави ввійшли колишній комісар Bears Paul Tagliabue, Donnie Shell, Steve Sabol, Harold Carmichael, Bobby Dillon, Winston Hill, Duke Slater, Alex Karras, Jimmy Johnson та Bill Cowher.

Don Harmon очолив Сенат штату Іллінойс

Сенат Іллінойсу відтепер має нового очільника. У неділю сенатори штату Іллінойс проголосували за кандидатуру Don Harmon. Він став першим новим лідером Сенату за понад десять років.

Основним супротивником Har­mon була сенатор Kimberly Light­ford, чинний лідер більшості у Сенаті.

«Тепер розпочнеться справжня робота, – заявив Harmon після проголошення присяги на посаді президента. – Я з нетерпінням чекаю на те, щоб приєднатися до губернатора Пріцкера та лідерів обох палат і працювати над тим, аби змінити траєкторію руху нашого штату та встановити кращий курс на наше майбутнє».

Зміна керівництва у Сенаті відбулася після того, коли чинний президент Джон Калертон пішов на пенсію. У листопаді він несподівано заявив, що після проведених майже чотирьох десятиріч у парламенті вирішив відпочити. Калертон очолював Сенат із 2009 року.

Harmon донедавна працював на посаді помічника лідера більшості у Сенаті, яку обіймав з 2003 року. Harmon презентує 39-й район, розташований безпосередньо на північ від округу Lightford і включає частини Oak Park, Franklin Park, Melrose Park, Bensenville та багато інших, зокрема, район Міжнародного аеропорту O’Hare.

«Я прошу, щоб мене оцінювали за моїм 17-річним досвідом керівної діяльності та праці у Сенаті Іллінойсу, – заявив Harmon в інтерв’ю минулого четверга. – Посада президента Сенату дійсно має об’єднати ці три сфери: політику, державну діяльність та особисте життя».

Harmon нагадав, скільки коштів було зібрано його передвиборчими фондами. На його думку, це – одна з причин, через яку депутати повинні підтримати його кандидатуру на посаду президента. Три передвиборчі комітети Harmon зібрали понад $2,2 млн. Тим часом Lightford зібрала $264 тис.

«Те, що ви матимете хорошого керівника та сильного лідера, допоможе вам у вашому районі та посприяє поверненню ресурсів до вашої громади», – зауважив сенатор Emil Jones III.

Губернатор Дж. Р. Пріцкер привітав Harmon з обранням на посаду президента Сенату штату. Він висловив упевненість у можливостях сенатора на високій посаді.

«Я впевнений, що Don, маючи 17-річний досвід роботи у верхній палаті, буде компетентно та впевнено керувати Сенатом і, насамперед, зберігати доброчесність, – зазначив він. – Я з нетерпінням чекаю на співпрацю з президентом Сенату Harmon, щоб розвивати успіх, який ми досягли минулого року, і продовжувати позитивну динаміку нашого штату».

Пріцкер також похвалив Lightford за те, що вона допомагає підвищити мінімальну заробітну плату в штаті.

«Я вдячний лідеру більшості Kimberly Lightford за знакові вибори і пишаюся тим, що вона працює над вирішенням важливих проблем в інтересах працюючих сімей, – додав він. – Я знаю, що їй потрібно виконати важливішу роботу на посаді лідера більшості».

Lightford із 1998 року презентує 4-й округ, що охоплює частини Bellwod, Maywood, Westchester та інших районів західних передмість, а також – частину району Austin у Чикаго.

Пріцкер, який головував під час голосування, не підтримав жодного кандидата. Він підкреслив, що співпрацює з обома кандидатами – з Harmon щодо впровадження прогресивного податку на прибуток у штаті Іллінойс, і з Lightford – щодо підвищення мінімальної заробітної плати.

Harmon може обіймати посаду президента Сенату Іллінойсу, максимум, 10 років або п’ять термінів у Генеральній Асамблеї. Депутати у 2017 році обмежили час перебування на керівних посадах.

Трамп: США приєднаються до ініціативи «Один трильйон дерев»

«Нова філософія» космічної оборони проти старого доброго «вундерваффе»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers