rss
04/23/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Організації, установи, товариства \ Різдвяна радість (У рамках проекту «Пізнай свій рідний край»)

Цьогорічні свята (2019-2020) закарбувались в пам’яті дітей у зонах зіткнення та хоробрих захисників нашої Батьківщини. Святий Миколай від Злученого Українського Американського Допомогового Комітету роздав 1.500 подаруночків у Донецькій, Луганській областях та в містах Київ та Харків.

Крім завжди очікуваних солодощів, були подаровані санітарно-гігієнічні засоби (90), теплі куртки (6), рукавички (40), шкарпетки (60), черевики (8), футболки (200), книжки «Кобзар» (60), словники (60). У відгуках чуємо, що особливо велика потреба є у теплому одязі та санітарно-гігієнічних засобах, що викликало радість у батьків дітей. Подарунки були роздані дітям у прифронтових населених пунктах Східної України: місті Торецьк, селищах Щербинівка, Новгородське, Північне, Залізне, Дружба, Зоряне (Донецька обл.), селищі Станиця-Луганська (Луганська обл.). Також подарунки отримали родини загиблих воїнів Національної гвардії у м. Київ, тяжкопоранені в Київському госпіталі, діти-переселенці у Харкові, діти і воїни-захисники в Маріуполі; старенькі особи отримали традиційні пайки з продуктами для Святої вечері.

Title 
 Станиця-Луганська
(ІРЦ, школа-інтернат, РЦДЮТ)

Такі заходи є особливою подією у житті дітей, які щоденно чують відголоски війни і сплять під гуркіт канонад, у чиї домівки влучають снаряди, чиї оселі згоріли, а родичі загинули. Це – діти, які звикли бачити смерть і горе поруч себе, це – діти бідні і з неблагополучних сімей. Будь-яка увага до таких дітей приносить радість і розраду. Тому щороку ЗУАДК організовує різдвяні подорожі на Західну Україну для святкування Різдва в рамках проєкту «Пізнай свій рідний край». Так, цього року 15 дітей і один супроводжуючий з околиць Донбасу (с. Дружба, Торецького р-ну) поїхали до Олександрії (Рівненська область). Подорож тривала 9 днів (від 4 до 12 січня). Маршрут передбачав зворотну поїздку автобусом до Костянтинівки, звідти – поїздом до Києва, а ввечері автобусом – до Олександрії. У Києві діти провели цілий день, були на екскурсії по визначних місцях Києва, зокрема, побували на Алеї Героїв Небесної Сотні.

Родини із Заходу зустріли діток з великою радістю і прийняли як своїх рідних, старалися розважити, щоб вони забули напружене життя у своїх селах. Діти ходили на ковзанку та мали екскурсію по визначних місцях м. Рівне, їздили на екскурсію до історичного Острога, побували у музеях, ходили до церкви, їли кутю, колядували. 14-річні діти із сімей, які приймали дітей зі Сходу, збагатили бачення життя приїжджих гостей у плані допомоги самому собі і родині: більшість із них уже працюють – хтось миє посуд, хтось пече піцу, хтось прибирає, хтось продає, інші доглядають за людьми похилого віку, що, своєю чергою, як пише вчитель, надихнуло діток зі Сходу на нове бачення світу і праці для свого блага, для родини, для Батьківщини.

Ось кілька відгуків-подяк:

«…Дякуємо за солодкі подарунки на свято Миколая! Ми раді, що ваша чуйність дає можливість підвищити бойовий дух військовослужбовців батальйону, які беруть участь у проведенні Операції об’єднаних сил, допомагає відчувати себе потрібними українському народові. Бажаємо вам наснаги, успіхів і Божої опіки». Мотопіхотний батальйон 128-ї окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади.

 Title
 Торецьк ЗДО 9

«…Адміністрація та дитячий колектив школи щиро дякують вам за солодкі подарунки, за вашу підтримку та за ваші щирі і чуйні серця. Нехай ваша доброта і щедрість повернуться сторицею». Сєвєродонецька обласна санаторна школа.

«…Вклоняємося вам за небайдужість до наших дітей, за неоціненний вклад у розвиток благодійності. Подаровані вами солодощі допомогли дітям та їхнім батькам відчути піклування та увагу, казковий, святковий настрій. Нехай щиросердна радість дітей буде вашим оберегом». Міське управління освіти військово-цивільної адміністрації міста Торецьк, Донецької області.

«…Ця допомога особо цінна тим, що далеко від нашої країни живуть люди, які розуміють усі труднощі та проблеми вимушено переселеної особи. Ці люди зіштовхнулися віч-на-віч з життєвими обставинами, зазнали психологічних та фізичних травм, пережили матеріальні труднощі, і тільки допомога таких щедрих, милосердних організацій, як ваша, допомогла вижити… Надана підтримка маленьким дітям у вигляді новорічних подарунків, одягу, предметів побуту та гігієни – це неоціненна допомога у скрутний час». Маріупольська міська організація Товариства Червоного Хреста України.

Низький уклін і велика подяка жертводавцям ЗУАДК-у за подаровану радість!

Пресслужба ЗУАДК

Просвітяни вшановують пам’ять героїв України

Вісті ЗУАДК-у. «Іду з дитинства до Тараса»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers