rss
04/20/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Спорт \ Карате

Карате

Українки вибороли «золото» і «бронзу» у Сантьяго

З 10-го до 12-го січня у столиці Чилі пройшов перший турнір Karate 1 Серії А. Змагання відбулися на арені Polideportivo Estadio Nacional. У них взяли участь 466 спортсменів із 65-ти країн світу. Україну представляли вісім членів національної збірної. У підсумку, в активі збірної України дві нагороди змагань у столиці Чилі – «золото» Анжеліки Терлюги та «бронза» Галини Мельник, – повідомляє пресслужба Української федерації карате.

На чудовій ноті стартувала в олімпійському сезоні головна надія українського карате Анжеліка Терлюга (тренер – Денис Морозов). Перший номер світового рейтингу в категорії до 55 кг продовжила свою феноменальну серію перемог. У Сантьяго наша нестримна одеситка послідовно перемогла опоненток з Туреччини (2:1), Італії (5:3), Єгипту (3:0), а у фіналі завдала поразки своїй давній суперниці – італійці Сарі Кардін з рахунком 2:0.

Title 
 Фото www.facebook.com/
anzhelika.terlyuga

Ще одну медаль та важливі залікові очки до олімпійського рейтингу здобула Галина Мельник (тренер – Антон Нікулін) у ваговій категорії до 68 кг. Випускниця Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського почала турнір з перемоги над філіппінкою (5:0), але потім мінімально поступилася чемпіонці світу з Азербайджану (2:3). Завдяки тому, що суперниця дісталася фіналу, Галина змагалася у втішних боях, де з однаковим рахунком 3:0 перемогла спортсменку з ПАР, а у бронзовому фіналі – єгиптянку Феріаль Абдельазіз.

Результати виступів інших українських спортсменів виглядають наступним чином.

По три сутички провели Аніта Серьогіна (до 61 кг), Анастасія Степашко (понад 68 кг).

По дві сутички провели Гнат Пак (до 67 кг), Станіслав Горуна (до 75 кг), Валерій Чоботар (до 84 кг).

Одну сутичку провела Анастасія Мястковська (до 55 кг).

Додамо, що наступний старт, перший турнір Прем’єр-Ліги у Парижі, відбуватиметься з 24-го до 26-го січня.

Фехтування

Харлан у Монреалі обіграла Нікітіну

Таким чином Ольга Харлан здобула другу поспіль перемогу на етапах Кубка світу з фехтування. Місяць тому 29-річна фехтувальниця з Миколаєва була першою в американському Солт-Лейк-Сіті, – повідомляє Національна федерація фехтування України.

На шляху до перемоги на Гран-прі в Монреалі українка здолала шістьох суперниць. Спочатку вона без проблем перемогла француженку Марґо Ріфкісс (15:7), японку Норіку Тамуру (15:7) та дворазову олімпійську чемпіонку – американку Маріель Заґуніс (15:8).

В 1/4 фіналу Ольга обіграла Сару Бальзер із Франції з рахунком 15:7. У напруженому півфіналі Харлан перемогла китаянку Шао Які з перевагою лише в один удар – 15:14. А у фіналі українка не залишила шансів молодій росіянці Ользі Нікітіній – 15:7. Переконлива перемога українки та вдалий старт 2020 року!

Нагадаємо, Харлан видала неймовірний переможний 2019 рік. Вона стала чемпіонкою світу з фехтування в шостий раз і чемпіонкою Європи у восьмий раз. Крім того, вчетверте у кар’єрі виграла загальний залік Кубка світу, будучи найкращою в сезоні-2018/2019.

Дуже добре 29-річна фехтувальниця з Миколаєва розпочала й сезон-2019/2020. У листопаді вона стала третьою на першому етапі нового циклу у французькому Орлеані, а в грудні виграла «золото» в американському Солт-Лейк-Сіті. І ось тепер – тріумф у канадському Монреалі! А загалом, це 25-а нагорода українки на турнірах Кубка світу та Гран-прі.

Хокей

Україна гарантувала собі медаль ЮОІ-2020

Українські хокеїсти Володимир Трошкін та Денис Пасько забезпечили собі вихід у пів фінальні поєдинки на ІІІ зимових Юнацьких Олімпійських іграх в Лозанні (Швейцарія).

Трошкін та Пасько, які виступають у командах Green та Red, впевнено пройшли шлях попереднього раунду турніру з хокею 3х3. Про це повідомляє пресслужба НОК України.

У 7 іграх Володимир Трошкін разом з колегами святкував 6 перемог. Денис Пасько також впевнено провів усі свої матчі, зокрема, 13 січня у ранковому поєдинку він допоміг досягти перемоги своїй команді, закинувши 4 шайби у ворота суперника.

Баскетбол

Балабан і Філевич є найкращими українськими гравцями 3х3 в рейтингу ФІБА

Міжнародна Федерація баскетболу (ФІБА) назвала найсильніших гравців 3х3 серед чоловіків та жінок по країнах на початок 2020 року.

Найкращими на початок року в Україні є Євген Балабан та Христина Філевич. Про це повідомляє пресслужба Федерації баскетболу України.

Лауреатів визначено за підсумками змагань у 2019 році.

Наразі Христина Філевич у складі жіночої національної збірної України з баскетболу 3х3 вирушила до Білорусі, де під час підготовки до олімпійської кваліфікації зіграє на контрольному турнірі.

У Білорусі українська команда виступатиме двома складами. До Мінська вирушили Ганна Ольховик, Ганна Рульова, Христина Філевич, Віта Горобець, Вікторія Кондусь, Вероніка Любінець, Дарія Завидна, Дарія Дубнюк.

Кваліфікаційний турнір Олімпіади-2020 відбудеться в Індії у березні. На груповому етапі олімпійської кваліфікації жіноча збірна України гратиме проти Ірану, Японії, Туркменістану та Австралії.

 

Михайлюк набрав 13 очок у матчі проти «Нового Орлеана»

Захисник збірної України і американського баскетбольного клубу «Детройт Пістонс» Святослав Михайлюк результативно зіграв у матчі регулярного чемпіонату НБА проти «Нового Орлеана».

Поєдинок «Детройт Пістонс» – «Новий Орлеан» завершився з рахунком 110:117 (23:32, 29:31, 25:26, 25:13, 8:15), а Святослав Михайлюк відіграв у ньому зі старту 34 хвилини 29 секунд. Про це повідомляє пресслужба Федерації баскетболу України.

За час, проведений на майданчику, український баскетболіст набрав 13 очок (1/2 двоочкових, 3/6 триочкових, 2/2 штрафних), зробив 2 підбирання, 2 передачі, 2 перехоплення.

Наразі команда Святослава Михайлюка посідає 11-е місце у Східній конференції НБА (14 перемог у 41 матчі).

Бокс

Володимир Кличко та Олександр Усик – у ТОП-100
найкращих боксерів за всю історію

Двоє українських боксерів, Володимир Кличко та Олександр Усик, потрапили в ТОП-100 найкращих боксерів за всю історію боксу за версією авторитетного спортивного порталу World Boxing News, – повідомляє worldboxingnews.net.

Рейтинг найкращих боксерів в історії очолив 42-річний американець Флойд Мейвезер. Також до трійки найкращих увійшли філіппінець Менні Пакьяо та аргентинець Карлос Монзон. Володимир Кличко посів у рейтингу 37-е місце, тоді як Олександр Усик замикає першу сотню.

При цьому за межами першої сотні опинилися такі відомі українські майстри шкіряної рукавички, як Василь Ломаченко (113-й) і Віталій Кличко (139-й).

Також у списку 1000 кращих боксерів за всю історію є ще п’ятеро українців: Віктор Постол (354-й), Кід Каплан (379-й), Сергій Дерев’янченко (808-й), В’ячеслав Глазков (933-й) та Володимир Сидоренко (960-й).

ТОП-10 і позиції всіх українців виглядають так:

Флойд Мейвезер (США)

Менні Пакьяо (Філіппіни)

Карлос Монсон (Аргентина)

Шугар Рей Робінсон (США)

Мухаммед Алі (США)

Джо Луїс (США)

Бернард Хопкінс (США)

Арчі Мур (США)

Оскар Де Ла Хойя (США)

Хуліо Сезар Чавес (Мексика)

…37. Володимир Кличко (Україна)

…100. Олександр Усик (Україна)

…113. Василь Ломаченко (Україна)

…139. Віталій Кличко (Україна)

…354. Віктор Постол (Україна)

…379. Кід Каплан (Україна)

…808. Сергій Дерев’янченко (Україна)

…933. В’ячеслав Глазков (Україна)

…960. Володимир Сидоренко (Україна).

Футбол

«Динамо» – у ТОП-5
найкращих клубів Ліги Європи УЄФА

Авторитетний футбольний портал Transfermarkt склав рейтинг найуспішніших клубів Ліги Європи УЄФА за останні десять років. На п’ятому місці у цьому списку за період з 2010 до 2019 років йде найтитулованіший український клуб «Динамо» (Київ). Знайшлося у ньому місце й ФК «Дніпро», який посів 16-е місце, – повідомляє dynamo.kiev.ua.

Лідером списку стала іспанська «Севілья» (136 очок в 67-ми матчах), другим йде ще один клуб з Іспанії «Вільярреал» (128 очок, 70 матчів), а третім – австрійський «Зальцбург» (120 очок, 68 поєдинків). На четвертому місці – італійський клуб «Лаціо» (114 очок, 68 матчів). Футболісти київського «Динамо» набрали 113 очок в 70-ти поєдинках. У дніпрян – 77 очок, які вони набрали, зігравши 45 матчів.

Нагадаємо, у поточному сезоні Ліги Європи УЄФА київське «Динамо» сенсаційно не змогло пробитися у плей-оф, фінішувавши на груповому етапі у своєму квартеті на третій позиції. Підопічних Олексія Михайличенка випередили шведська команда «Мальме» та данський «Копенгаген».

Скелетон

Гераскевич показав найкращий результат у кар’єрі

Український скелетоніст Владислав Гераскевич 10-го січня фінішував на восьмому місці за підсумками четвертого етапу Кубка світу сезону-2019/2020 у французькому Ла-Плані. Для 20-річного українця – це найкращий результат у кар’єрі, – повідомив журналіст Олексій Мандзій на своїй сторінці у Twitter.

У нинішньому сезоні Владислав Гераскевич ще не фінішував вище від 12-го місця, тому восьма позиція на четвертому етапі є ще й рекордом сезону для українця.

Нагадаємо, 20-річний український скелетоніст Владислав Гераскевич фінішував на 12-й та 18-й позиціях на першому і другому етапах поточного Кубка світу, що відбулися у Лейк-Плесіді (США). А на третьому етапі, що відбувся 5-го січня у німецькому Вінтербергу, показав 16-й результат.

Додамо, що наступний, п’ятий етап Кубка світу зі скелетону відбудеться у п’ятницю, 17-го січня, в австрійському Інсбруку.

Світлана Лобановська: «Здоров’я батька підірвала критика з московських кабінетів»

Максим Левицький, ексголкіпер збірної України: «Після подій у Криму в 2014 році вирішив, що до душі мені ближчою є Україна»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers